Genvägen

Livet är fullt med prövningar som får oss att bli starkare och mer självsäkra. Men som människor som vi är så vill vi så gärna ta dem där genvägar. Genvägar för att få den där perfekta kroppen vi alltid drömt om, få det där grymt stora karriären så vi kan simma i pengar och känna makten, genvägen att få det där perfekta förhållandet med mannen i sitt liv. Ja, helst av allt skulle vi vilja slippa alla krokvägar och alla omvägar vi måste ta och gå igenom för att nå dit vi vill. Visst, det hade varit lättare för oss att få ta dem där genvägarna vi ber om att få ta. Men som människor måste vi härda ut, vi måste ta den hårda och långa vägen. Kämpa oss fram till våra mål, våra drömmar, för att få det vi vill ha. Det finns inga genvägar till det vi vill ha.

... so better things can fall together, and they do

 

 

 

 


Behind her green eyes.



Vad gömmer sig där bakom, bakom hennes gröna ögon?
Bakom hennes gröna ögon finns en längtan, en längtan att börja leva det
liv hon så länge velat börja leva.
Väntan gör henne galen, hon vill inte vänta mer
Hon vill börja nu nu nu.

En del av det liv hon längtar till har redan börjat och hon ler
Ler åt det som sker och det som komma skall
Hon tvingar sig själv att leva i nuet och inte leva för framtiden
Till en viss del får hon det men hon drar sig själv tillbaka så hon lever här och nu
I det skede i livet hon befinner sig i för stunden, i nuet.

Det är en lång väg


Dem senaste dagarna har varit helt underbara på hästryggen. Alpha har skött sig som en ängel och det märks att det börjar bli häst av henne. Inte lika bebisaktig längre och helt underbar! Älskar det! Om ca 6 veckor kommer vi starta vår första lokala. Det pirrar redan i hela kroppen. Kommer bli så spännande! Och sen är det kvalet som står i fokus. Blir helt på tårna när jag tänker på det. Hoppas hoppas hoppas på att det går. Men vilket fall så har vi redan kommit en väldigt väldigt lång bit på vägen. För snart två år sedan kunde man knappt ta in och ut henne från hagen och snart ska vi starta vår första lokala hopptävling. Sjukt! Jag är så glad.


Konstens lust



Jag har gått och blivit lite små förälskad i Gynnings konst! Bara älskar hennes vackra målningar. Funderar även på att åka till Ystad saltsjöbad under påskhelgen då hon har sin utställning där. Blir nog att köpa något litografi då. Såg även att några av hennes målningar ska bli på glas från Cervera i slutet på maj. Perfekt födelsedagspresent till mig själv då! Men sen är frågan, vilka av glasen ska man ta, vin, champange eller vatten? Jag resonerar på följande sätt: Champange glas använder man alldeles för sällan, typ nyår och då kommer dem säkert krossas pga omständigheterna kring nyår. Alltså är champangeglas uteslutet. Och vattenglas är för vanliga. Det blir vinglas. Problemet är bara att jag inte dricker vin. Men får väl börja när jag har köpt dem där ursnygga glasen som ska stå längst fram i vitrinskåpet (ps. det vet inte Ralph om än).




Bild tagen från www.google.se

That's me



Ibland får jag en tanke vem jag skulle ha varit och vad jag skulle ha gjort om jag inte var den där hästmänniskan som jag är. Om jag inte hade haft hästarna i mitt liv, vem skulle jag då varit? Jag hade nog varit en liten primadonna tror jag. Garderoben hade varit full med kläder och skyhöga pumps. Jag hade säkerligen alltid haft fixade naglar och alltid det där fina hollywood svallvade håret. För att komma i form hade jag spenderat någon timme på gym varvat med att vara ute och springa och gå. Jag hade gått ut på stan ofta med vänner och tagit en fika. Jag hade säkert fått en sådan där tanke om mat också att jag inte skulle äta det där eller något sådant.

Hästarna kostar så mycket och tar så mycket tid att det inte finns en möjlighet att vara den där lilla primadonnan. Ibland kan jag önska att jag hade dem där lite finare kläderna och lite fler skor i skohyllan men jag skulle aldrig vilja byta mot det jag har. Att träna, tävla, känna hästlukten, känna friheten, vara smutsig - det är mer jag. Galoppera fort i vinden så ögonen rinner och skratta. Träna för tävlingarna och tävlingarna går bättre och bättre. Känna att det går framåt. Inte ha tid eller ork att tänka på vad man äter utan faktiskt skita i det. Det är mycket mer jag. Och jag älskar det.


Men trots hästmänniskan som jag är så är jag en riktigt sucker för snygga skor!!


Give me more


Efter en helt underbar helg käns det faktiskt ganska tungt att det är måndag idag. Men jag började morgonen med att äta en stor portion glass med chokladsås och strössel. Lättar upp det hela lite iaf. När man har en lång vecka framför sig så brukar jag försöka ha små saker att se fram emot i veckan. På onsdag ser jag redan fram emot hoppträningarna med hästarna och till helgen blir det bio och sen var denna veckan över! Lite trögt att tänka så nu när det är måndag men man får i alla fall försöka. Nu ska jag bara pudra och rouga mig lite sen bär det av till jobb!



'

Sommaren ÄR påväg!!


jag vet




Det borde finnas ett ord som heter acceptans. Finns det? Att acceptera det som händer eller kommer hända. Att låta det ske. Att få dem att första vilket big misstake dem gjorde. Dem får skylla sig själva. Men dem ska inte få komma åt mig. Jag tänker fortsätta le och vara den glada tjejen. Dem ska varken få komma åt mig på utsidan eller insidan. Jag är starkare än så. Bättre än så. Det är helt enkelt bara att acceptera. Ordet acceptans borde finnas.



Horse life



Efter en mindre bra dag verkligen älskar jag att komma ut i stallet. Man bara blir så lugn, kan andas ut och slipper tänka på allt annat. För i stallet där har hästarna all ens tid. Hur härligt var det inte att rida i t-shirt härrom dagen och svettas! Riktigt Härligt! Sommaren är på väg.




Min och Alphas första Clear Round. Lycka.


För tillfället vill jag flyga men jag faller

Imorgon var det dags igen för Alphis! Spännande. Men först en dag på jobbet som avslutas med en mysig tjejkväll med tjejerna. Längtar redan. Det bästa är ju att idag ska det bli 15 grader plus!! Och jag ska vara "inlåst" bakom dem höga betong väggarna. Spännande..

Jag vill flyga men för tillfället faller jag. Allt omkring bara snurrar och jag känner mig yr och vilsen. Eller snarare vilseled...