Stormsteg

Då var det 28 timmar kvar till nyår då. Om jag lyckas att inte skada mig på 28 timmar så har det gått ett helt år utan att jag har skadat mig ordentligt eller varit ordentligt sjuk och det har inte hänt på flera år, men någon gång ska det väl vända. Jag vet att man egentligen inte ska säga såhär för det är typ då det händer saker men endå liksom.

Nyår dem senaste åren har sett ut följande:

Nyår 2004/2005- Lullande omkring med Carro - FLIPP
Nyår 2005/2006- Var i Staffanstorp-Åkarp-Staffanstorp - FLOPP
Nyår 2006/2007- Hade en mysig kväll hemma hos mig med folk - FLIPP
Nyår 2007/2008- Var på middag och sen ut i Lund - FLOPP
Nyår 2008/2009- ?!

Möjligheterna på FLIPP ser iaf goda ut, trots att jag e typ MEGANERVÖS! Fattar inte vad som har hänt, har varit helt chillad om det mesta i flera månader och helt plötsligt flippar jag ut fullständigt. Men jag får ta mig i kragen.
Louise du klarar det!=)


Förra nyåret såg jag ut såhär. Detta året kör jag på svart!

GOTT NYTT ÅR!




Ironisk

Jao, då var det snart nyår igen då..ÅÅHH vad roligt liksom. Den bästa högtiden ever! Liksom alla e glada, super skallen av sig och klär sig lagom snoffsigt. Åh vad jag längtar....eller inte det nä. Jag var fett IRONISK där ja. Sanningen är att jag hatar nyår! Men liksom om jag hatar julen så varför skulle jag tycka om nyår? Nä precis det skulle ju inte gå ihopa.
Följande vänner ska göra följande:

Sarah- typ halmstad
Julia- Tailand..lönt liksom
Camilla- Ystad, wtf?
Emili- slagt?!

Jag själv då? Ut i ingenstans helt ensam under en lyktlampa hade jag tänkt mig:) Men det är ju ROLIGT att vi firar nyår tillsammans vänner. Jaja, vi får väl hoppas att det blir en trevlig kväll för oss alla trots våra olika val.

Vet du vad som är skitgott? Jo om man har grädde och liksom blandar lite och sen häller ketchup, salt och svartpeppar i. Mmmm mumsigt! Egentligen ska man ha det i kasslerlåda men det e så himmla gott att bara äta så. Jepp, jag e speciell:)

 
Lollo LÖKEN LÖKAR


Så sant

Uppriktighet är inte att säga vad man tycker,
 utan mena det man säger.



Var ska julen firas?

Något som jag kom och tänka på igår var att hur blev det egentligen att vi alltid har firat julafton med mammas släkt och juldagen med pappas? Varför inte tvärtom? Jag skulle dock aldrig i livet vilja byta men hur blev det så? Mamma hade dock ingen direkt förklaring på det men det fick mig att tänka på hur ska mina barn ha det då? Tänk om både jag och min man har väldigt bra relationer med dem vi firar julafton med. Jag vill ju så klart fira det med min släkt men tänk om han också har en lika kärleksfull och god släkt. Vad gör man då? Antar att man får göra vartannat år eller något, men visst är det en besvärlig tanke? Inte för att så många kanske har tänkt den men endå. Vilket fall man behöver ju inte gå händelserna i förväg då det antagligen är långt kvar tills dess.

Då var det bara pappas släkt att fira med i jul också sen är det äntligen över. Tänkte på hur galet skilda mina släktar (släkter?) är. På mammas sida har vi alltid roligt tillsammans och vi skrattar och pratar om allt möjligt. Pappas..är dock rena motsatsen. Vid matbordet går det livliga disskutioner om allt möjligt och alla har en egen åsikt. Men om jag tänker efter så är det inte vi kusiner som är problemen eller vi som bråkar, utan nej det är dem vuxna. För att specificera det: Pappa, min farbror och min fasters mans pappa som alltid har dem högljudaste disskutionerna. Och det är inte det att det är viktiga saker dem pratar om, typ politik och så (om man nu kan räkna det till viktigt) eller jag typ stora frågor. Jag kommer ihåg en speciell gång..då argumenterade dem i cirka 45 min om att en höna som är vit kan eller inte kan få ett brunt ägg. Nej, jag skojjar inte!! Och alltid är dem på varsin sida..givetvis. Dem beter sig som barnungar och ska alltid ha rätt. Ja, det var dem middagarna det ja. Jaja jag har klarat alla andra så det är väl bara att uthärda en till I guess.


Käre höna, kan du värpa vita och bruna ägg? WHO CARES?!


GOD JUL

God Jul allihopa!

Det blir väl antagligen Kalle i år igen, eller kanske inte hela men iallafall tomtarnas julverkstad, för det är det absolut bästa och det tröttnar man iallafall inte på. Men resten av programmet kan dem gärna få byta ut. Jag menar lönt att liksom ha ett nytt klipp varje år, rullen måste ju snart ge vika kan man ju tycka. Men antagligen har dem backup gånger tusen. Fick någon kommentar om att Kalle var ju tradition och det kan jag väl hålla med om men vad hände med att förnya traditionerna? Allting förnyas ju hela tiden, men nej Kalle är alltid samma vanliga Kalle. Förutom ett enda nytt klipp som varar i sådär 2 min. Men jag ska inte klaga. Jag får ju tänka på alla dem barn som precis har fötts och inte redan har sett Kalle 18 gånger. Dem måste ju också få uppleva den gamla traditionella Kalle.

Ser fram emot JULMATEN och min trevliga släkt =) Kanske allt hat mot julen suddas ut idag, vem vet? Man kan ju alltid hoppas iaf.


En stjärna

Det är 163 dagar kvar tills jag fyller 20 och då ska jag göra följande, just den dagen:
1, Gå på systemet!
2, Festa och supa sönder =)

Nu i jultider finns det typ 1000 låtar som spelas om och om igen på radion. Tro det eller ej men det finns faktiskt en jullåt som jag tycker är så himla fin.

Julen är här
Stjärnorna faller i natten nu
himlarna sänker sig ner över jorden
Och när stjärnans bloss tänder sitt ljus hos oss
Brinner en låga klar I hela norden

 

 

 

Julen är här och lyser frid på jorden
Glädjen är stor
I ett barns klara ögon bor den
Julen är här, I våra mörka länder
Kom låt oss ta varandras händer
När julen är här

 

Och jag vill tända en stjärna till
Den som har frusit och gått vill i världen
För den som inte finns hos oss
Tänder vi nu ett bloss
Brinner en låga klar Kom hit här är den

 

 

 

Julen är här och lyser frid på jorden
Glädjen är stor
I ett barns klara ögon bor den
Julen är här! I våra mörka länder
Kom låt oss ta varandras händer
När julen är här

 

 

 

Ge oss av den frid som rår
I stjärnornas förunderliga värld
Led oss på den väg vi går
Så att vi hittar hem till den



Julklapps STIRR!

Då var det den 22:a december och jag har inte inhandlat en enda julklapp än! Underbart. Men jag känner att eftersom man typ är tvungen att fira jul, fast jag helst hade sluppit, så måste man ju göra lite sport av det hela. Lönt liksom att köpa julklappar och vara sådär förbredd långt innan när man istället kan stirra omkring i julhandeln med alla andra människor som inte heller har förbrett sig. Det är ju så himla roligt! Eller inte det nä. Men inte lönt att göra någonting åt man får helt eneklt gå ut med ett leende och vassa armbågar och göra det bästa av situationen.


Miricales happen<3


Mitt hjärta tillhör dig

Saknaden, varje dag.
Hjärtat finns med dig.
 Aldrig har jag älskat något så högt.
 Aldrig har jag kännt så som jag gjorde med dig.
Den bästa dagen i mitt liv var när det blev vi.
Aldrig har jag gråtit så mycket den dagen som den då du lämnade jorden.
Alla minnen finns kvar.

 Du är den som har mitt hjärta för alltid, Min Akleja.


Medvind

Ja, SHIT! Här gick det undan från SR till Flisa. Lätt rekord på den hastigheten. Medvind är något som man borde uppskatta mycket mer. Jag menar tänk bara på alla dem gånger då man alltid har skitbrottom och det ALLTID, ja jag menar verkligen ALLTID är motvind, då önskar man mer än någonsin att man hade medvind och slapp löka ihjäl. Jag uppskattar medvind.

Tonight, out on the street, out in the moonlight
And damm it this feels too right, it's just like deja vu
Me standing here with you
So I'll be holding my own breath, could this be the end
Is it that moment when, I find the one that I'll spend forever with

Nickelback-Gotta be somebody


Sarahs och min koversation:

Sarah: Det finns några i min klass som inte kommer från Skåne och dem är allt bra konstiga.
Jag: Jasså, vadådå?
Sarah: JO, hör på detta! Dem äter kokt potatis med béarnaisås?! what?!
Jag: Eeeöömm....
Jag tittar med en konstig blick
Sarah: ÅH NÄ! Du gör också det! Fast det är klart..vad kan man förvänta sig. DU är ju du.

Jaha så hon tyckte det var skitkonstigt att äta kokt potatis med béarnaisås, för det kunde man ju bara ha till pommes eller stektpotatis=P haha undra vem som är den konstiga av oss egentligen?;) Vilket fall så är det jättegott att blanda béarnaisås med ketchup! Alla borde prova denna underbara smakupplevelse.


Magic

Kom hem rätt tidigt igår efter en mycket bra kväll, trots att det inte blev nation. Min kompis har berättat många gånger att man ska äta salt efter att man har druckit för då slipper man att vara bakfull. "Jaja" tänkte jag, vad kan en samhällare veta? Men så tänkte jag att festa, det vet dem hur man gör så då kanske någom som har/går natur har säkert kommit på detta som har sagt det till en samhällare som har tagit det som sin grej liksom. (Ni förstår säkert att jag tycker att naturare är dem smartast, oj fel, RIKTIG natur är dem smartaste:)) Så jag tänka att jaja jag ger det ett försök och köpte hem salta jordnötter. Tog några innan jag gick och la mig..vaknar upp...och....INGEN bakfylla! Wiihuuu. Lyckan var stor! SÅ jag säger det: ÄT SALT efter du har druckit, det funkar! Fast tycker du att bakfylla är en härlig känsla så skippa jordnötterna.

Ikväll blir det restaurang med några kompisar och det ska bli riktigt trevligt. Tänkte ha mina nya pumps men så har vi det där problemet med kullersten i Sverige! Vad tänkte dem egentligen på när dem la ut den? Inte att det skulle vara svårt att gå på den i högklackat iallafall. Och inte nog om att det är svårt man förstör ju hela skon också. Men jag får väl hitta en liten ränna med vanliga sten och gå på den:) Tänkte att det är bar att jag tränar min restaurang fobi också. Så det blir nog kul!


Blir det lika galet som i vänner? Antagligen:)

Klassfest med UV-folket

Ikväll är det först middag med universitetsklassen och sen blir det utgång på nation! Det kan nog bli intressant det. Detta sms fick jag av Jonas, en kille i klassen som har fixat middagen och engagerat folket:

Hej kamrater!
Torsdagen närmar sig med stormsteg och uppslutningen ser ut att bli total. Kul! Till huvudrätt äter vi lammgryta med fikon & vin och till efterrätt blir det saffranpannacotta med bär. Vill du dricka rött till, så dricker du med säkerhet Meia Pipa (art 2564) då det även används i grytan. Jever (art 1506) är en bra ljus lager att dricka till men har du ett mörkare inre så borde Krusovice Cerne (art 1680) smaka ypperligt. Vitt vin/cider är ingen höjdare enligt experterna, men smaken är som...Priset kan bli lite mer än 50 och det hoppas jag är OK.Har ni frågor om vägbeskrivninge eller annat så är det bara att höra av sig. Annars ses vi på torsdag.Simma lugnt! / Jonas

För det första var det ett jättelångt sms så man blir ju snurrig bara av att läsa det. Det roliga är att han blandar en väldigt formell stil med en flummig. Cool kille;) En annan sak..artikel nummer blabla? HAHA I don´t give a shit about det. Men jag anatar att det finns väl antagligen någon som gör det så det var väl snällt antar jag att han skrev ut det. Är fikon en frukt eller grönsak? Och vad är pannacotta? Jaja, det blir väl spännande men jag äter hemma innan också känner jag. En fråga till..han sa att det var ingen höjdare med cider eller vitt vin..men BRAVO apelsin juice med vodka då?:) Det sa han inget om. Värt att prova, det tänker jag göra iaf!


Pannacotta..liknar ju en gröthög med typ lingon.

Träningsverk

Hade en ensamträning med Flisa igår och om man säger såhär så var det en himla tur att vi inte åkte iväg och tränade! Hade blivit såå himla pinsamt att säga att jag tyvärr inte orkade alla övningar. Både min och Flisas kondis var inte på topp kan jag ju säga. Men å andra sidan har vi tatt det lugnt i tre veckor så det är inte så konstigt men det är sjukt vad snabbt konditionen försvinner. Idag hade jag träningsverk, en härlig känsla. Då vet man att man har tränat iaf=P

Igår på jobbet fick jag sitta 4 timmar i drivekassan, vilket innebär att du sitter i en liten hytt utomhus och har absolut INGENTING att göra. Tror jag hade samanlagt 15 kunder..väldigt kul. NOT! Tillslut blev jag så desperat på att det var så tyst så jag började sjunga för mig själv, och tro mig då har det gått för långt!

Ikväll ska jag gå på bio med Mr X och se Madagaskar 2, på svenska!! haha Vi kommer vara dem enda "vuxna" där utan barn..men så länge man får några skratt så kan det ju inte vara helt fel.



Fantasin skenar

Dagens största ämne är antagligen jordbävningen antar jag. Jag var faktiskt vaken och jag kände verkligen paniken komma. Min första tanke: SHIT! Det kan inte vara jordbävning, inte i Sverige..det måste varit en explotion av någonting.
Och sen kan jag tala om att min fantasi rusade iväg. Tack och lov var det inte så farligt. Sen skenade min fantasi iväg ännu mer: Om man skulle behöva evakuera sitt hus, vad skulle jag ta med mig? Jag kom fram till:
1. Mina skivor med bilder
2. Min nallebjörn
3. Mina dagböcker

Nog om det. Tro det eller ej men jag har en hemlig förälskelse i.... feta BILAR! hahaha;) Jaa, det är faktiskt sant! Asså dem e bara så mmm, yammi. Haha okej det där lät stört men endå! Såg en fet bil idag på jobbet. Lätt att jag antingen ska ha en Chrysler, Jeep eller en Ferrari när jag blir stor. Eller varför inte minst två av var?

Helgens kommentar:

Carro: Men asså ska vi sminka oss och så, så att vi blir snygga...eller ska vi vara fula?
Jag: Varför vara snygg när man kan vara ful?!
Carro: Haha, så sant. Vi skiter i sminkningen.



Julklapp?


Impossible to find

Secondhand Serenade- Fall for You

Så sjukt bra låt! Lyssna och lev med den.

LUCIASHOW

Jag hade bestämt mig för att inte nämna något med julen, då jag verkligen inte är nhågot big fan av den högtiden, i något av mina inlägg men i detta kommer jag att göra det. Tänkte berätta om SRs LUCIASHOW 2008. Allting flöt på ganska bra, några mindre missöden i våra uppvisningar men alla höll sig kvar på sina hästar och mina barn var så himla duktiga när dem visade upp sitt nummer. Jag och Sarah var tvugna att göra något galet, vi känner att det är det som är vårat kall. Så SR hade tre kändisar på sin show. Björn Gustavsson (Sarah), Carolina Gynning (Jag, vem annars liksom?:P) och Sebastian Kratz ( Sebastian Krantz). Stackars kille förresten. När han skulle sjunga sin sång så pajjade hela musiksystemet..och tekniken på SR e kanske inte på topp. Men vi fick endå höra han sjunga. Måste säga att han och Evelina är så otroligt söta tillsammans!

Om man tänker tillbaka några år i julshower så minns jag en extra mycket: När vi, det dåvarande stallgänget (Sarah, Carro, Ellinor, Sara, Ida? och jag), var Spice Girls. Och ja, dem är bara fem medlemmar så en fick offra sig och vara Beckham = Thats me. Haha, riktigt kul hade vi.

Kvällen avslutades med att jag, Sarah och Carro flummade loss hemma hos Sarah. Shit vad jag hade roligt, måste bara poängtera att Carro absolut inte är så oskyldig som hon ser ut att vara:P Ni vet vad jag menar Carro och Sarah;) haha Tack för den kvällen tjejer<3



GRATTIS!

GRATTIS CAMILLA!!<3 JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER DIG.
MIN ÄLSKADE TWIIN<3






Identitet

Då klarade man även av gårdagen då. Och ingen diff i kassan heller:) Hihi Weii!

Tänkte på en sak häromdagen. För ett år sen, ja ett år sen nu, så slutade jag med ridningen. Jag la hjälmen på hyllan och tänkte att den skulle ligga där ett väldigt bra tag. Mina vänner och släkt kunde inte tro sina öron när dem hörde att jag verkligen skulle sluta. Ryttare- det var ju jag liksom, min identitet, vem skulle jag nu vara? Det var något av det svåraste valet jag hade gjort men just då såg jag ingen annan utväg. Avbrottet varade i cirka två månader men att vara med hästar nästan varje dag tog för mycket så jag började igen och hittade Flisa<3 Och titta var jag är idag. Ska starta nya höjder och klasser nästa år om allt går enligt planerna och jag har börjast rida en unghäst, Umka<3, och om några år är vi förhoppningsvis med i eliten, om allt går som det ska. Det är spännande att så mycket kan förändras på ett år och helt oväntat. Och ja, min identitet är Ryttare, det är den jag är.




FOREVER AND EVER!<3 SARAH OCH JAG ÄR BÄST!



Har jag tagit mig vatten över huvudet eller är det bara ännu en fas...?

Satisfaction

DÅ hade man en stirrig dag då. Först var det skolan och vi hade en övning att man skulle vara idrottspsykolog och vem fick bäst betyg på det? JAG! Haha så behöver ni prata om något så kom till mig;) För jag är tydligen grym på det, enligt rektorn i psykolgi. Jaa, jag var tvungen att skryta lite där ja:P Sen var det stallet och sen var det SR. Alla mina elever var så sjukt grymma idag, vet inte vad som har hänt. Men jag har aldrig berömmt dem så mycket, kanske är det julstämmningen som har kommit in i maj?! O NOO! Iaf så kändes det bra att få bekräftar att något rätt har jag iaf gjort med dessa barnen och ni vet vad man säger: Man ska sluta när man e på topp..

Imorn ska jag jobba på Bauhaus och jag e supernervös! Har inte varit där på en och en halvmånad! Tänk om jag har glömt allting? Jag kommer inte ens ihåg mitt lösenord till kassan, underbart. Jaja, det löser väl sig. Men nu måste jag verkligen sova för att orka med ännu en stirrig dag imorgon men jag tycker om stirriga dagar, för det mesta iaf. Då får man mycket gjort på kort tid och hinner inte tänka så mycket, perfect!

IKEA

Dagens morgon börjar med att vid 5 snåret börjar en viss liten hund att prata, ja på hennes eget språk då givetvis. Då säger hon: JAG VILL UT, JAG VILL UT!! NUNUNUNUNU!   TYST Hund!! Och tror ni hon kommer sluta förräns någon går ut med henne?! NEJ! Och NEJ det hjälper inte att ta ut henne i trädgården heller utan hon vill GÅ ut. Det kan jag tala om att det vill INTE jag klockan 5 på morgonen. Tillslut fick mamma ge upp sin sömn och gå ut med henne och då kunde jag somna om:) Fasar dock för den dagen då mamma inte kommer palla och jag kommer bli galen och tvingas då automatiskt att gå ut med henne. Den dagen, den sorgen. (Hunden jag pratar om är Eliza, som är morfars hund som vi ska passa till den 22 december...)

Efter jag hade sovit några timmar till var det dags att åka till Umka och idag stog hon inte på bakbenen med mig! Wiiiee, ett litet framsteg i rätt riktigning iaf. Om en vecka ska jag antagligen träna i Lund för Bertil med henne...vi får väl se vad det blir för upplevelse av det.. Iaf så åkte jag och mamma till IKEA sen och snacka om att det var MYCKET folk! Det blev köer med kundvagnarna, dem borde ju ha olika omkörningsfiler i varuhuset så man kunde köra om dem gamla tanterna och gubbarna som går där och drar benen efter sig. Tror fakitskt att jag helt seriöst ska skicka in ett förslag till IKEA om det:)

Det blev en ny skrivbordsstol och lite annat. Sen när vi kom hem var min tanke: Okej, nu ska jag visa att jag är en händig kvinna och sätta ihop den här stolen. Jag menar det finns ju beskrivning så hur svårt kan det vara?
Tydligen svårare än vad jag hade tänkt mig...Klarade inte ens av den första bilden så mamma fick komma och hjälpa mig sätta i hjulen i stolen. Underbart. Men efter mycket våld och svordomar så stod den äntligen klar! Hihi, jag kan!

Berg-och-dal-bana

Dem senaste dagarna har varit som en riktig berg-och-dal-bana. Upp..NER..upp..Ner..Upp..och när lopen kommer, det är då man blir snurrig och förvirrad. Har inte gråtit så mycket på länge men inte heller skratta så mycket. Konstigt, ja livet är konstigt ibland. Men jag tror aldrig jag kommer förstå varför allt dåligt ska hända på en och samma gång och så är det typ alltid. Men på ett sätt är det endå bra. Liksom får man allting på en gång så e man dyster ett tag men sen går det rakt uppåt för ett tag. Och jag tror att jag hellre föredrar det än att vara sådär på medel hela tiden liksom. Men dem svåra tiderna är riktigt svåra, men samtidigt är dem bra tiderna, väldigt bra! Jao, det är svårt det där. Men det är endå inte man själv som bestämmer det så lika bra att bara gilla läget liksom.



Andas ut

Var precis hos Flisa och red ut en sväng. Eftersom det inte var jättekallt idag och endå fint väder var det helt underbart att bara lulla omkring. Tystnaden, att bara höra hennes hovar trippa mot marken. Underbart, kunde äntligen samla mina tankar lite och bara andas ut.

Håller även på att göra mina målsättningar för hästarna nu inför nästa år och här ska det minsann tävlas!:)

Gick och la mig med ett leende på läpparna igår...:)



Sometimes I run

Då var tentan avklarad..klockan halv fem imorse. Skönt måste jag säga men har ångest inför resultatet, men inget jag kan göra åt nu i vilket fall. Hoppas verkligen att jag blir godkänd!

Någon gång i veckan brukar jag och min vän Tobbe kolla på MTV, den kanalen är riktigt bra! Först är det Life of Ryan, ååh han e såå sköön den killen! I'm in love with him;) Haha så först sitter jag och dreglar och efter det är det Hogan knows best och ja, jag behöver ju inte vidarutveckla vem av oss som sitter och dreglar då. Inte är det jag iallafall.



Ge mig en bit av detta tack!

Misslyckad planering

Ja, det är det minsta man kan säga om min planering idag..Eller från början tänkte jag rätt men det blev fel. Jag trodde att vi hade hela dagen imorgon på oss att skriva vår hemtenta, men det visade sig att så var inte fallet..Den ska vara inne imorgon klockan 9. Jaha! Jag som planerade så bra..det blev katastroff. Folk satt från 9.00 till typ 18.00 på AF och skrev den idag och vill ni veta hur långt jag har kommit? Jag har inte ens börjat. Just lovely. Tänkte ju att den va imorgon så planerade att göra allting idag så jag kunde vara ledig imrogon och vissa saker kan man inte ändra på sådär hux flux så jag har ju ändå fått göra allting idag som jag planerade, vilket resulterar till att jag nu har i panik.



Du säger att vi inte kommer glida ifrån varandra..men jag känner inte det samma.