Tankarna går till Er<3

Jag har världens modigaste 3 åring! Här om dagen red vi ut i mörkret. Och då menar jag verkligen mörkret. På landet finns det inga lampor. Det var första gången vi red ut i bäckmörker och hon var så duktig! Blev lite små rädd två gånger bara men inga större konstigheter. DUKTIG ALPHA!! :)

Idag blir det hoppträning med Alpha, spännande! Mål: Ta oss över 3 hinder i rad.

N j u t a v l i v e t i n n a n d e t ä r f ö r s e n t

Allting kan förändrats på mindre än ett ögonblick. Hjärtat kan bli krossat, tårarna kan börja rinna floder, någon i din närhet kan bli allvarligt sjuk, någon kan gå bort på studs, du själv kan bli skadad, du kan förlora allt du äger och har. På mindre än ett enda litet ögonblick kan allt förändras.

Jag vill påpeka det här med hur viktigt det är att njuta. Njuta av livet när det faktiskt känns så det jäkla bra som det bara ser ut till att vara i filmvärlden. Vissa stunder lever man i sin egen drömvärld. LEV den ordentligt. Ta till dig vartenda liten sekund av den. Du vet aldrig när det slår tillbaka på dig.

Jag själv är en sådan person som har väldigt svårt att njuta. Går något bra eller jag har kommit fram till något i mig själv så ler jag en sekund och sen rycker jag på axlarna. Ofta, jag kan inte säga att det alltid är så men tillräckligt ofta för att kalla det ofta och värt att ta upp.

Idag hände tre stora thing i min lilla värld. När jag såg mig själv i spegeln i morse så mötes jag av en naken Louise. Inte naken som i naken. Utan naken som i naken utan smink. Och detta är en sensation för mig, jag gillade faktiskt det jag såg! Hör och häpna. Jag tyckte att jag själv var söt utan smink. Detta är stort för mig. Men tro mig det är faktiskt större än vad det låter. Det är värt att njuta för.

Under dagen fick jag en sån stor komplimang så jag rodnade. Rodnande. Det kändes skönt. Det är faktiskt folk som uppskattar att man sliter och gör allt vad man kan. Jag ska sträcka på mig. Dem kommentarerna är värda att stå på händer för, fast upp och ner!


Jag ska njuta, innan det är för sent.

.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte brydde mig
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte kunde bry mig mindre
Jag skulle ljuga om jag sa att det inte gör ont
Mitt hjärta skriker.
Jag bryr mig så mycket att det gör ont.
Jag bryr mig om dig.
Jag vill att det ska vara vi igen
Så som den en gång var
Det var vi.
Vi mot världen

Jag tror att det kan bli så igen
Nej, tro är för veklingar.
Jag vet att det kan bli så igen.

Fast vi båda har förändrats så vet jag att vänskapen finns där.



Men vänskapen är delad och jag tänker inte fightas själv.

Mini

Snart är det dags att börja använda sina höst stövlar. Jag smålängtar faktiskt lite. Det är så jäkla snyggt med stövlar! Långa kappor och en fin sjal. Lovely!

Du är helt underbar Ralph <3





Söt intag

Frukosten är gjord. MUMS! Hehe. Alltid bra med lite sockerintag på morgonen. Måste berätta om min nya upptäckt! Den heter hard topping. Det fugnerar så att när man häller chokladsåsen över glassen stelnar den. SÅ gott!!




Yttrandefrihet

Jag gjorde kompassen, testet för att se åt vilket parti man har liknande åsikter som, och där kom upp en hel del frågor som kan diskuteras. Vi gjorde detta i familjen. Vi hade en del olika åsikter och jag är fortfarande "arg" att dem inte tyckte samma sak som jag. Så nu skriver jag min åsikt här. För att känna mitt eget stöd i frågan.

Påståendet löd: Avskaffa sexköpslagen i Sverige.
Alternativen att välja mellan: mycket bra, ganska bra, ganska dåligt eller mycket dåligt.

Jag står fast vid min åsikt, MYCKET DÅLIGT.

Dem alla ville att man skulle avskaffa lagen så det blev vita pengar istället och man kunde ordna bordeller som är lagliga. Dem kan skydda sig och bla bla bla. För mig klingar det verkligen BULL SHIT i mina öron. Legalisera bordeller?! Hör ni hur det låter?? OM man skulle legalisera det så är den enda skillnaden från dagens läge att dem prostituerade måste betala skatt OCH att det blir som ett vanligt jobb. Om man inte får jobbet på Ica så tar man jobbet på bordellen istället, samma lön, "no diffrent". Ska vi ha ett samhälle där det är okej att vara prostituerad?? Det är okej att sälja sex för pengar istället för att ta ett jobb i kassan. Är det okej?! Så f*n heller!!

Det skulle innebära att flera miljoner av Sveriges ekonomi skulle gå till att göra fina bordeller osv. Tar man av ekonomin måste något annat få mindre kostnader. Exempelvis skolan. Är det okej att våra barn och vi själva ska få sämre utbildning för Sverige ska bygga bordeller? Är det okej att man inte får samma sjukvård på sjukhuset för att Sverige ska bygga bordeller? Är det okej att Sverige höjer bensinskatterna för att vi ska ha bordeller? NEEEEEJJ!!

Ja, jag är mycket upprörd över denna fråga eller påstående. Ett annat argument var att dem "kommer minska våldtäkterna". Skulle inte tro det nej. Tror ni seriöst att våldtäktsmän skulle vilja betala för sex när dem hoppar på folk på gatan, gratis. Skulle inte tro det nej. Våldtäktsmännen kommer inte försvinna för att sexköpslagen avskaffas. Thats it. Sexköpslagen ska vara kvar och det står jag fast vid.

En ängel

Här om dagen hade vi verkligen en ängel som vakade över oss. Det kunde ha gått så jäkla illa men istället var min ena stövel den enda som fick en skråma. Det var sjukt. Men jag är så jäkla glad! Det kan gå illa utan att gå illa. Men jag fick en "weak up call". Man ska vara så glad över det man har. Den man är och hur man ser ut. Visst, nu låter jag säkert sådär jättevuxen men då får jag väl göra det då. Ibland behöver man det för att till och med kunna lyssna på sig själv.

Bara en sådan sak att man har två fungerade ben som dem flesta av oss anser som självklart är inte så självklart i alla fall. Tänk dem som har mist ett eller två. Man ska vara glad att man har en hel fungerade kropp. Och det här att jag varje gång i hissen, som jag åker ca 5 gånger om dan, tittar mig i spegeln och letar efter pormaskar och finnar. Helllööö, vakna upp Louise! Stå där framför spegeln och verkligen vilja hitta något fel. Ge upp! Var glad istället att du kanske bara har en finne eller två och någon pormask här och där. Sluta leta fel! Okej, jag pratar med mig själv.

Jag är lycklig. Ända ut i fingertopparna. Och det ska jag fortsätta att vara. På min leendet som jag faktiskt förtjänar att använda och ska använda. Nu i efterhand kan jag faktiskt säga att jag är glad för att jag vaknade upp. Och ser det jag faktiskt har. Ibland behövs det något som får en att vakna upp och inse vad man egentligen har.

den stora gröna

För tillfället känner jag mig som en riktigt liten gnäll-fis-unge. Jag är hungrig så jag dör men jag orkar inte ta mig till affären som ligger ca 400 meter bort..så nu sitter jag här och tycker synd om mig själv att jag är sådär jätte extremt hungrig. HAHAHA hör ni hur patetisk det låter? Jag ser det. Nu år det bli skärpning. Nu tar jag mig i kragen och ska gå till affären. Bara så att ni vet liksom.

Ikväll är det hoppträning för första gången på väldigt, väldigt länge för mig och Flisis! Wiihuu. Längtar som sjutton!! Hoppa, hoppa, hoppaaa!! Hihi, det gör mig väldigt glad.

tungan

Jag är rätt bra på att hålla tungan rätt-i- mun. Men jag är ännu bättre på att hålla tungan I RÄTTN MUN! Hahahahaha. Torrt, jag vet.

Lipsillen hon själv.

I lördags såg jag en riktigt bra film som gjorde att jag grät och grät. Den var ju så sorglig! Igår kunde jag mig så lycklig och glad, då grät jag då med. På något sätt tycker jag att det är skönt att gråta när man är glad och lycklig. Varför? Jo, för då vet man att man är det verkligen på riktigt! Det är som ämnen frigörs i kroppen och allting bara släpper. Då är det skönt att släppa några tårar. Känner ni igen er?

Innan klockan var 8 denna måndag morgon hade jag käkat upp en Frödinge chokladkaka, MUMS! Snart väntas det brak frukost med en vän. Så nice!



just thinking.

Plötsligt kände jag mig väldigt gamal. Inte sådär lite gamal utan faktistk mycket gamal. Tittade runt på lite bilder och såg en vän festa runt och hålla en starköl i handen. Min första tanka var "Men hallå hon är ju alldeles för liten" Sen fick jag mig en tankeställare. Hon går faktiskt i 3an nu. Om mindre än ett år tar hon studenten. OMG! Då är man ju typ stor. Jag tyckte ju precis att hon var liten. Eller det gör jag fortfarande. Men jag då? Har jag gått och blivit gamal i förtid eller i nuet? Är det så att jag inte är 18 år längre och fast till skolan. Nej, så är det inte. Då fick jag ännu mer panik när jag tänkte så och att det var flera år sedan jag tog studenten, 3 år när sommaren kommer.

Shit! Var ska man börja? Ska man börja plugga? Någon gång ska jag ju men var, vart, hur, när? Ska man hitta ett fast jobb och stanna där ett tag? Vad ska man göra.

All denna hets jag känner är jag inte ensam om att känna jag vet det. Man msåte inte veta vad man vill eller vart man ska. Det finns inga måsten. Man måste gå sin egen väg.

just a girl.

I don't know what I want, so don't ask me
Cause I'm still trying to figure it out
Don't know what's down this road, I'm just walking
Trying to see through the rain coming down
Even though I'm not the only one
Who feels the way I do
I'm just a girl, trying to find a place in
This world

Maybe I'm just a girl on a mission
But I'm ready to fly

Konversationen

Pratade med en okänd äldre herre här om dagen.

"Gubben": Ja, jag tänker aldrig sätta min fot där igen.
Jag: Var någonstans?
G: På IKEA! Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag gick runt där inne jätte länge utan att hitta ut. Nej fy sjutton där sätter jag inte min fot igen.
J: Nää..det är ju ganska stort och jag kan hålla med om att det är svårt att hitta ut.
G: Ja, det var mycket bättre innan. Men tror du tanten ville gå därifrån? Nej nej. Hon stannade där enda till klockan halv fem, på en lördag!! Nej, jag kan inte förstå det. Men det finns faktiskt ett ställe som är värre.
J: Jaha?
G: Ja..vad heter det där stället i mellan Sverige?
J: Ullared?
G: JA! Fy f****n. Det stället är det värsta!! Jag och min svåger går in i tio minuter och sen sätter vi oss utanför och tar en pilsner.
J: Men det är ju kul?
G: Kul?! Nej. Sen kom det ut två vagnar men tror du man såg tanterna? Nej, för vagnarna var fulla med kassarna. Men ente (han pratade grov skånska) nog med det. Sen ska dem ju visa upp skiten också.
J: Mmmm...

HAHAHA först tänkte jag att det är så här med förhållande kommer bli. Sen kom jag på: Det är redan så det är! HAHAHA

Det ingen annan kan.

Jahapp då har man smällt i sig en sådan där Frödinge kladdkaka stor helt själv! Jammi. Ingen koloriräkning här inte. hehe. Man måste unna sig själv godsaker ibland. Och det är ju endå måndag liksom.

Sen kan jag faktiskt berätta att jag har skickat ett mejl till Isabella. Jepp, det är sant. Varför?, tänker du då. Då säger jag: Varför inte? Jag har tvekat rätt länge. Med tanke på att hon säkert får tusentals mejl varje dag om hur grym hon är. Men sen tänkte jag att jag själv skulle ha blivit glad över dem raderna jag skrev så varför inte liksom? Jag skrev det och det känns bra. Den kvinnan förtjänar berömmelse i stora bemärkelser!


Ibland vill Hanna gömma sig. HAHA ;)

 


Ärligt leende.

Dem senaste dagarna har jag varit så himla glad och det är så härligt ska jag tala om! :) Smiiile! hehe.

Idag blir det först jobb, stallet och sen ska jag träffa min UNDERBARA Twiini Camilla som jag har saknat så himla mycket. Det ska bli så kul. Och vi ska fetta. Pizza och MUMS MUMS står på schemat. Eventuellt tänkte jag sno en bok av henne, JA, Egoboost. Då hon dissade den. Det skulle du aaldrig ha gjort mannen. Hehe. Kanske en tripp till Lomma också, vi la se.

Har tittat på tävlingar nu och det verkligen pirrar i min magen! Det blir tävling med Flisa detta året. Wiihuu!!





Måste berätta.

Jag har två små stjärnor i stallet. Verkligen! Alpha är så duktig! Red här om dagen en runda där vi aldrig hade varit förr. Superfin och så otroligt duktig! Här om dagen hoppade jag Flisa. Klockrent! Kom rätt på varje hinder. Kändes som vi kan starta tävling imorgon. Måste berätta om dressyren igår. Först skänkelvikning i galopp. Sen bakdelsvändning i galopp plus byte. Sen typ halvpiruette och byte! Mitt leende var på topp. Avslutade med att race på fältet så tårarna rann och jag bara skrattade. HÄRLIGT!!

Onsdags dagen

Klockan är halv 8 på min lediga dag och jag är vaken! Sick.. Vilket fall har jag fullt upp hela dagen men med roliga saker så jag känner att det kommer bli en kanon dag! Ikväll blir det Clinic med Maria Gretzer på Flyinge. Hon ska prata om unghästar och framför allt hur man förbereder hästen till 4 års championaten. Låter grymt spännande!

Annars så gick jag och la mig med vått hår igår, ångrar det sjutton idag men vad ska man göra liksom?