Ny hoppsadel!

Det blev en hoppsadel igår! Tjihuu! Det blev en av märket Lippo, helt ny, det sved i plånboken. Men den låg bra mot Alphas rygg och stoppningen närmast ryggen var så mjuk, passar perfekt till en häst med lite känslig rygg. Det viktigaste är att den är bra till Alpha. Provade att rida i den och fick även hoppa några språng och jäklar vad hon hoppade! Ryggen kom med upp och jag kunde knappt hålla mig kvar. Precis så det ska kännas! Förutom det där med att jag knappt kunde hålla mig kvar men det är ju något jag får jobba på. Nu ska vi se till att få lite fart på hoppningen också. Längtar så mycket tills vi är helt igång igen och kan sätta upp mål. Vi tar oss sakta men säkert framåt.
*
Idag tänkte jag vara en fräsh flickvän och gå och duscha, den är ju ändå liksom fredag. Städa lite också så får jag ett plus i kanten. Wieehuu. Men att gå ut med soporna är väl ändå att ta i? Jag tror jag väntar med det.

Solglasögon på!

Idag börjar morgonen att jag ska möta upp en vän i Lund på ett mysigt café och äta frulle tillsammans. Mys! Därefter är det Helsingborgs Djursjukhus som gäller där jag ska prova ut en sadel. Håller alla tummar och tår att de finns en som passar!
*
En av mina närmaste vänner fyller år idag. Stort Grattis Camilla!! <3

Dressyr nästa!

Morgonen började med en promenad i det fina vädret med Snuffe! Härligt att börja morgonen på det sättet. Sitter nu och käkar naturell youghurt, äter aldrig youghurt men jag har fått för mig att det ska vara bra för magen.
*
I måndags stod det dressyrträning på schemat och det var verkligen roligt att känna att vi är pågång igen! Alpha skötte sig bra. I mitten på passet uppstod följande koversation:
Tränare: "Ja, då kan du sätta dig ner i traven"
Jag tänkte: "Sätta mig ner? Que?"
Satte mig ner, skrattade så jag höll på att tappa balasen och orkade två varv på volten.
Tränare :"Emm, du har väl suttit ner innan på henne hoppas jag?"
Jag: "Emm..kanske fyra  steg i rad..?"
Tränare: "Du vet att man sitter ned i ett dresyrprogram?"
*
Förklaring: Jag ska försöka starta en klubbtävling om mindre än två veckor i dressyr. För sakens skull. För att ha ett utgångsläge. Jag är glad om vi tar oss runt hela programmet och bryr mig inte så mycket om procenten. Visst, klart att jag vill bli godkänd men det är inte hela välrden om jag inte blir det med tanke på att vi inte riktigt är helt igång än och aldrig har gjort det tillsammans innan. Tanken att man sitter ner i ett dressyrprogramm är så självklar att jag inte ens har reflekterat över det! Det blir till att göra 100 situps i två veckor om jag ens ska ha en chans. Bra planering där Louise!
*
Såhär ser det ut när ingen ser mig och Alpha.
(Bild lånad från http://ridsjuka.wordpress.com)

Förtvivlad.

Just nu är ordet som stämmer överrens hur jag känner, ordet förtvivlad. Var hos en riktigt bra sadelutprovare igår och fick väldigt mycket förklarat. Provade säkert mellan 15-20 olika sadlar, en passade. Den var helt perfekt. Priset också därefter. Vet inte vad jag ska ta mig till. Rent tekniskt sätt har jag ingen sadel som passar eller som jag borde använda alls. Vill så gärna komma igång nu när det känns bra. Får fortsätta leta och hoppas det finns en lika bra sadel till ett bättre pris. Tyvärr är det plånboken som styr, men såklart måste sadeln passa perfekt även om den kostar mindre. Så nu är det slut på mitt gnällande och deppande. Har fått ett nummer jag ska ringa om en ny sadelutprovare som har många sadlar. Nu tar jag tag i det och går vidare.

Viktjouren del 1

Eftersom jag tycker det är sjukt onödigt att fokusera på vikten, i den mening när man har en hyffsat normal kropp och varken är rund eller smal så har jag därmed ingen våg här hemma. Men som den tjej jag är så "måste" jag ju väga mig om jag är hemma hos någon som äger en sådan där förbannad våg. Idag var jag hemma hos mammi och hon har en våg. Eller rättaresagt, min bror har en. Ställde mig på den och för första gången på mycket länge blev det ett leende när jag klev upp på den. 2 kilo ned. Först blev jag sjukt glad och kände mig nöjd med mig själv, men vid närmare eftertanke vad har jag gjort för att få förtjäna dem där 2 kilona minus? Det undar jag fortfarande. Men eftersom mitt sätt på något sätt verkar fungera så tycker jag att just Du ska läsa mina första tre tips.
*
1. Motionera inte, det kan skada en och i värsta fall kan motionering innebära muskler. Muskler väger mer än fett= inte bra.
2. Ät chocklad varje dag. Inte sådan där mörk choklad utan det ska vara riktigt choklad. Dvs. Mars eller liknande. Plopp går också bra.
3. Ät bara pasta. Protein är onödigt och protein bygger musklar. Muskler väger mer än fett= inte bra.
*
Detta var mina råd för denna gången. Är din fråga brådskande och inte kan vänta till nästa gång så är Du välkommen att ringa mig på jourlinjen mellan klockan 8 och 9 på torsdagar.
*
Ha det bra, haj!

Mina fina prinsessa

Min fina Alpha

Vårväder

Först tänkte jag skriva om igår att om jag dör av passivrökning så var det definitift från igår! Folk är så himla respektlösa. Fine att dem vill dö i förtid men att utsatta andra för det, ett stort nej tack! till det. Men jag struntar i det ämnet och hoppar direkt vidare på nästa som är så mycket trevligare. Min häst, Alpha.
*
I måndags stod det longering på schemat och till en början var hon minst sagt galen..Ingen bra kombination att ha vilat två dagar och ge sig ut i nästan stormliknande väder. Plus dem där svanarna.. Men tillslut lugnade damen ner sig och då gick hon väldigt bra måste jag säga. Duktig. Tisdagen bestod av galoppintervaller som min fina vän Sarah tog hand om. Det gick väldigt bra och det gick fort. I onsdags vilade hon och igår red jag ut till en gräsplätt och trimmade lite och hon var så fin! Underbar känsla! Idag står det lätt hoppning/markarbete på schemat, ska bli så spännande! Välkomnar fredagen med öpnna armar.

Samhället idag.

Idag stod några tjejer en bit bort från mig, ca 2 meter och pratade skit om mig. Jag har ingen aning om vem dem var och har aldrig sett dem innan. Dem sa att jag var en h*ra för jag hade pumps på mig. Dem gick på gymnasiet skulle jag tro. Det rörde mig inte i ryggraden att dem sa så om mig. Det är bara så konstigt. Vad har dem för rätt att kalla mig det? Har dem rätt att kalla mig det? Självklart inte. Man ska inte ta någon skit och inte lyssna på andra som vill en illa. Hade jag varit femton år och haft dåligt självförtroende så hade dem tryckt ner mig till max. Jag hade med all säkerhet gått raka vägen hem och gråtit tills min kudde var genomvåt. Var det, det dem ville? Ville  dem få någon att må dåligt på grund av deras kommentar? Dem kanske lyckas mot andra men inte mot mig. Jag står fortfarande kvar och ser rakt igeom dem. Var där någon två meter framför mig? Jag vet faktiskt inte och jag bryr mig inte.

run for it, run

Sitter i soffan med datan i knät och ballerinakex i högsta hugg. Varför är jag sådan sucker för "köp tre betala för två"? Det hände med ballerinakexen idag, det hände för en månad sen med felix ketchup.. det bara lyser upp "KÖÖÖP" i mitt huvud och på något sätt så vipps så har jag köpt alldeles för mycket. Fast man kan väl inte få för mycket av det goda? Eller?

Två läckerbitar

Då var den här igen. Jag välkommnar den men hoppas att den försvinner fort. Vad är det som har kommit? Beslutsångesten. Vilka av skorna nedan ska jag välja?? Gaah.
*
Skor nummer 1.
+ är så mega dundersnygga så jag dör. Har aldrig ägt några liknande innan och det vore så coolt att få ha dem på fossingarna och känna sig dundersnygg.
- kommer inte använda dem särskilt ofta. Passar mina ben till dem? Kommer jag sula om den som dem rekomenderar att man gör?
*
Skor nummer 2:
+ Är verkligen helt min stil. Nätta skor men samtidigt tuffa med nitarna.
- för lika vanliga svarta pumps som jag har? När ska jag använda dem?
*
Hmm..hjälp?!
*
1. bild från stylebytyra.se
2. bild från nelly.se

God helg

Innan jag berättar om helgen vill jag tacka Hanna för den fina headern och Pernilla som fixade allting på plats med färger och diverse! Tusen tack tjejer, ni är bäst!
*
Gårdagen bestod av storstädning på förmiddagen, alltid lika kul...men fint blev det! På eftermiddagen blev det en lugn hoppträning och det gick riktigt bra. Inga tveksamheter alls och det kändes som om Alpha tyckte det var riktigt kul. Förra gången jag hoppade stannade hon ca 20 meter innan minikrysset och undrade nog varför hon skulle göra något sådant. Denna gången var tvärtom, kändes nästan som om hon tog tag i hindret själv. Sakta men säkert går vi framåt. På kvällen stod Flyinges hingstvisning på schemat och wow vilka fina hingstar!! Jag har tre favorithingstar Balou du Rouet, Cabachon och den fina Diarado. Diarado tror jag vi kommer få se mycket av dem kommande åren, verkligen en superfin häst.
*
Idag var jag och tittade på hopptävling halva dagen och sedan blev det en sväng på Ikea. Två prydnadskuddar till soffan och 100 vita servetter blev inhandlade. Ibland ska man satsa stort.
*
Diarado

Det var ett äventyr

Idag kom Sarah och Hanna med sina hästar ut till stallet och vi red ut en runda alla tre, i det undarbara vädret. Finns inget bättre än uteritter när solen skiner och det doftar vår! Turen började bra och avslutades bra men där imellan var inte allting lika bra.. Började med lite skritt och trav och det gick bra. Fattade galopp och då fulkommligt exploderade Alpha. Hon blev rent ut sagt galen. Bakbenen sparkade hon så högt upp med så dem var över min huvudhöjd och efter det hoppade hon hit och dit. Det var ett under att jag höll mig kvar. Mitt psyke klarar inte sånt så Sarah och jag bytade häst. Inga explotioner kom men hon sparkade bakut, bockade och kastade sig hit och dit men Sarah var så duktig och redde ut det hela. Tillslut gick det väldigt bra i galoppen, då galopperade hon på som bara den och såg ut att tycka det var riktigt kul!
*
Själv satt jag på Wilda som är en så himla härlig häst. Hon är nästan som en galoppör i galoppen och det märks att hon tycker det är kul. Sista galoppen var Wilda och Alpha som två streck och när vi stoppade dem och vände oss om för att se vad Hanna och Elliot tog vägen var dem långt borta. Så söta! Men det verkade lika glada för det. Det är så skönt med Hannas häst att han är så duktig fast dem två storhästarna galopperar iväg i 190 km/h så sköter han sig utmärkt, det beror självklart på ryttaren med! Nästa vecka är det Revingehed som gäller! (För er som inte vet var det är så är det ett jätte, jätte stort fält som man kan galoppera "mil" på)
*
Hanna tog en underbar bild på våra hästar.
*
Våra fina hästar Alpha, Wilda och Elliot

I ärlighetens namn

Torsdagen är snart slut och det innebär att jag har helgen framför mig, ska bli så skönt! Ingen skola imorgon och inget jobb i helgen. Har bara småsaker inplanerade och det ska jag därmed hålla. Känner att jag behöver ta det lite lugnt nu även om jag har för många bollar i luften för tillfället. Nåja, nu ska jag äta mitt päron och sätta mig med bokföringsboken som jag skulle ha gjort igår men som inte blev av..idag ska jag. Punkt slut! Skulle hellre ha städat eller gått en runda, fattar inte vad som är fel, jag som brukar vara så strukturerad. Ajja, nu tar jag mig i kragen! Minst 30 uppgifter idag och dagarna framöver så är jag ikapp på måndag igen. Hade varit skönt det!

Vårens känslor

Så underbart vårväder det har varit idag! Man blir så glad i hela kroppen att man går runt och ler hela tiden. Blev till och med så glad att jag var ute och sprnag en runda i eftermiddags. Hej dålig kondis..men vi jobbar på det! Tränade Alpha igår men var inte alls lika nöjd som förra gången, tyckte att vi gick tillbaka två steg. Men eftersom hon inte har varit igång på så länge så hoppas jag att det bara var träningsvärk. Vila i två dagar och sen är det på det igen. Dagen i skolan bestod av projektmöte där jag och min kompis förklarade våra GUI (Graphical user interface) skisser, jepp jag var tvungen att skriva det bara för det lät så grymt. Hehe. Kvällen kommer bestå av bokföringsuppgifter.. Har gjort 8 av ca 100 stycken så får lägga i en högre växel nu, eller rättaresagt någon växel alls till att börja med..
*

You got to love it!

Är hemma igen efter en timmes prommenad, utan underställs kläder. Gött som sjutton. Visst, lite kallt i början men när man väl har fått upp flåset är det bara skönt. I hörlurarana har jag som alltid den specielle Falsterbo 2011 listan på Spotify. Det får mig att tänka tillbaka på den galna veckan förra sommaren..det var en vecka med svett, tårar, många skratt och glädje. Vissa stunder var riktigt jobbiga men shit vad vi hade roligt i det stora hela. En vecka men vänner, hästar och fest. Det kan inte bli bättre!
Det var egentligen inte detta jag skulle skriva utan jag skulle skriva om att jag ären riktigt period människa. Det är precis som om jag går in i olika faser lite då och då, sen tröttnar jag och byter ut det. Andra kanske tar lite av allt och inte överdoserar men jag gör det. Äter en sak alldeles för ofta och mycket och sen tröttnar jag och byter ut det. Samma sak med musik. Jag spelar totalt sönder låtarna tills jag är så trött på dem att jag spyr. Sen hittar jag något nytt. Finns både bra och dåliga saker med att vara en periodare. Men jag har inte planerat och ändra mig så jag ser det som en bra sak.

För tillfället överproducerar jag:
* Mars, har förtillfället inget sug efter Marabou utan nu är det Mars som gäller. Ett om dagen, minst.
* Päron, mums! Helst ska dem vara sådär mjuka och saftiga.
* Mjukost. På alla mackor är förtillfället pålägget smör med mjukost.
* Träning, detta har endast hållt på i några dagar men min tankegång går såhär "Antingen öppnar du ekonomiboken och börjar göra några uppgifter av dem ca 100 du ligger back eller så rör du på fläsket" Av någon anledning blir det alltid den sistnämda. Vadå skjuta upp saker och ting? Allt har sin tid..
* Oranget nagellack. Varför byta när man trivs med det?
-
Avslutar med ett underbart citat:

"I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen"

Intensiv lördag

Jag har inte kännt mig såhär totalt utslagen, men på ett bra sätt, av en dag på mycket länge. Var i stallet klockan 8, red både Alpha och Flisa. Alpha var så duktig, uppförde sig exemplariskt! Flisa- jag bara skrattar! Hon var stark som ett djur och tillslut orkade jag inte hålla i henne så jag bara lät henne galoppera och hoppades på att hon skulle stanna så småningom. Hon är så söt! Efter stallet bar det av till jobb och sen hann jag inte mer än att äta när jag kom hem förräns jag totalt deckade i soffan. Skulle ha gått på bio men jag skulle med all säkerhet ha somnat där, jo det är möjligt-jag vet. Avslutar kvällen med att se vem som vann mello och godis. Ska alldeles snart säga godnatt och välkommna tränindvärket som jag kommer att ha imorgon. Yeeah!

Känslan av glädje

Igår tränade vi för första gången på länge och det gick så bra! Hade en så bra känsla och Alpha var så duktig. Jag tror nog det börjar bli häst av henne också. Satt på hästryggen och bara log. I en stund kändes allt så bra så jag rätade på ryggen lite extra och var så nöjd- en känsla jag verkligen har längtat efter så länge.
*