keep running

Söndags kväll till all ära. Egentligen borde jag plugga men det står en alldeles för stor godisskål på soffbordet, eller rättare sagt för stor är den inte men alldeles för full är den för att kunna ignorera den, och jag hör att det är något ganska mer intressant på tv än det som står i min artikel. Av detta drar jag slutsatsen att jag drar mig härifrån och tänker den där tanken som inte är bra i alla lägen "det kommer en dag imorgon också" (hej, skjuta upp saker och ting). Men en sak är faktiskt sant. Det kommer en dag imorgon också.
 

sheisallthat

Jag tänkte att jag en gång för alla skulle ta tag i det här med mitt bloggande. Men för det känner jag att jag behöver något nytt. Först tänkte jag byta bloggnätverk men sen tänkte jag efter en gång till och allt det jag har skrivit här är en del av mig så min andra tanke var att byta bloggnamn. Kan man det? Någon som vet? Typ Pernilla?
 
Jag skulle ta tag i det här och duscha- dels för att jag fryser och inte minst för jag faktiskt är smutsig. Men istället för att göra det så sitter jag och spanar runt på olika läckra klänningar. Vissa hade man verkligen kunnat döda för! Men sen blir jag ändå lack. Det finns så oerhört många fina klänningar men sisådär 98 % består av tuptops. Det är skitsnyggt, verkligen, men om man har en sådan kropp som jag har som inte passar i det då? Vad sjutton ska man då göra? Sen fattar jag inte varför jag inte passar i det heller. Men det blir helt enkelt inte bra. Så ja, jag är avundsjuk på alla er där ute som kan ha de där dundersnygga klänningarna som jag bara kan suckta efter. Nej, duschen var det ja..

mystiken

Vaknade upp med världens träningsvärk i låren idag. Hade dressyrträning igår inför den där Knockouten som på något sätt ska genomföras på fredag. Idag har jag bättrat på min träningsvärk genom att rida ytterliggare ett dressyrpass och imorgon kommer ännu ett. Hela veckan består av ett eller två dressyrpass om dagen, har två hästar att rida till tävlingen. Utav detta vill jag ha sagt följande två saker:
1. Jag längtar mega-dunder-jätte mycket till Alpha kommer hem så det blir lättridning i traven och galopp i lätt sits. Även ett par hoppsprång hade suttit fint.
2. Jag kommer inte kunna gå efter denna vecka då det redan värker i hela kroppen.
 
Då veckan kommer vara fullproppad så ska jag ta mig i kragen och lägga mig i soffan med min psykologibok och mitt feta Marabou. Sen är det sömn för att sedan vakna upp imorgon och åka raka vägen till träningen :)
 
 
Såhär ser jag ut på fredag!

det där fenomenet

Jag vet inte varför man alltid inbillar sig att det ska vara en mjukstart när något börjar något igen. Det spelar egentligen ingen roll vad det gäller. Det kan vara att man kommer tillbaka till skolan, kommer tillbaka till jobbet efter sin semester eller att man går tillbaka och börjar träna igen. Man tror alltid att det ska vara lite sådär smålugnt i början och liksom mysa lite i känslan att man är tillbaka. Ack så fel man alltid har. Pulsen går upp på högvarv direkt, tusen saker som måste fixas och man liksom kastas rakt in i det. Lite som att bli kastat rakt genom ett fönster där splittret av glaset är lite som ett uppvak för en. Men på ett sätt kanske det är bra, bra att man inte får någon mjukstart. Jag försöker iallafall att inbilla mig det. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen direkt. 
 
 
Jag kan, jag vill, jag ska!

girl in her shooes

 
Jag: Jag har shoppat idag. Jag skulle köpa ett par platta skor..
Ralph: Du SKULLE köpa ett par plattskor men..??
J: Jo, men alltså jag prövade de jag har tittat på länge men jag tyckte inte de kändes helt rätt, så..
R: Såå..?
J: Jag hittade ett par stövlar istället som satt jättebra runt vaden och de kostade liksom lika mycket och det
är ju jättemycket mer skin på ett par stövlar än ett par loafers så du måste ju ändå förstå att jag tjänade på det.
R: Jaha..men du behöver ju ett par platta skor! Jag fattar inte. Du säger att du ska köpa platta skor men kommer alltid hem med ett par med klackar, hur är det möjligt?
J: Jo, men liksom jag köper ett par billiga platta skor för typ 200.
R: Det kommer bli ett par dyrare skor..jag känner dig..så alltså har vi förlorat på det vilket fall..
 
Kommunikations krock mellan tjej och kille i vardagen. Men ni tjejer förstår mig, garanterat. Och det är ju så mycket roligare att köpa skor med klackar än utan!

Back to school

Då var jag tillbaka igen. Jag trodde aldrig att detta skulle skrivas på min blogg eller från min dator för den delen men det är faktiskt skönt att sommaren är över. Tillbaka till skolan och tillbaka till ordentliga rutiner. Idag hade jag mitt första upprop, började en ny kurs idag och jag kände mig precis som ett litet barn som ska börja skolan. Nervös var jag men iallafall inte lika förvirrad som när jag började för ett år sedan. Nu känner jag ändå till hur det mesta fungerar och hittar hyffsat i byggnaderna, händer fortfarande att jag känner att de har gjort salar som i Harry Potter som bara finns om man tror på det.. 
 
Har införskaffat mig alla böcker så efter dagens lektion där vi fick läshandvisningar har jag redan börjat läsa. Tänkte prova att läsa läshänvisningarna som man ska den här gången. Vet inte riktigt om det funkar för mig. Tror att jag är en sådan person som tjänar bättre på att läsa det efter lektionen men tänkte att jag ska prova detta ett tag (blir väl tills jag halkar efter när jag upptäcker att det finns så mycket roligare saker att göra) så får vi ser hur det funkar.