Träning mitt i natten.

Igår gick jag och la mg klockan 7. Tanken var att jag bara skulle vila lite men det blev att jag somnade som en sten. När klockan var halv nio på kvällen väckte Ralph mig och ville få med mig på träning. Jag hade nämligen tjatat om i tre veckor att jag ville vara med på en spartacrus träning. Men igår ville jag helst av allt bara ligga kvar i sängen och fortsätta sova. Det fick jag inte. Kom ner på klubben där vi skulle träna och jäklar vad vi tränade! Först gjorde vi ett spartacrus program och efter det körde jag lite boxning och sparkar. Det var kul!! Idag känner jag ju mig mer halvdöd i alla muskler men då vet jag att jag lever och det är ju skönt.


Nu ska jag åka och hämta mina underbara vänner!

Onsdags längtan.

Jag verkligen över längtar till onsdag!! Ni vet när man känner att man vill att det ska bli en speciell dag nu nu nu? Exakt så känner jag. Man vet i för väg att det kommer bli en så otroligt rolig dag! Längtar längtar längtar! Tidigt på morgonen ska jag träna min elev. Efter det ska jag på betet med Anneli och familjen. Kanske hälsar Alpha på mig denna gången. Man kan ju i alla fall hoppas! När det är klart ska jag och Sarah börja vårat jobb och rida några ponnier. Jag älskar att rida ponny! Det är så roligt. Det är en annan känsla än att rida häst. Det känns så busigt på något sätt. Man kan nästan göra vad man vill och dem kan vara så där lite små busiga eller bråkiga på ett roligt sätt. Givetvis ska vi trimma till dem också men det kommer bli så kul att galoppera snabbt över fältet.

När det stallet är avklarat ska jag följa med min vän Veronika till hennes häst och få rida western! Det är verkligen en jätte cool gren inom ridsporten. Jag känner mig som en riktig nybörjare när jag sitter där på hästen med vad som känns som alldeles för långa stigbyglar, för långa tyglar och en sadel som man inte är vad vid och man förstår knappt vad man ska göra. Det är riktigt svårt kan jag tala om men riktigt roligt! Det roligaste är dock när jag får spinna (hästen springer runt runt med frambenen medan bakbenen är kvar på samma plats). Jag ställer upp framför Veronika som säger Spinn till hästen och han gör det av sig själv! Så himla coolt. jag sitter där och ler till jag blir alldeles snurrig. Haha nästan som att åka karusell.

På kvällen kommer Camilla och Sarah till Malmö och det kommer bli en riktig tjejkväll! Först ska vi antingen grilla eller äta tacos. Efter det blir det gottis till Mamma Mia så vi kan sjunga med höga röster till i en ljuvlig stämma. Vi ska vara uppe hela natten och snacka snacka och snacka. Morgon dagen består av en stund på stranden. Låter inte detta som en riktigt kanon dag? För mig låter det perfekt. Jag blir så glad bara jag tänker på det. Bli onsdag nu nu nu!

Vid havet.

 

 

 

 

 

 


Skånska potatisar.

Potatisen står nu och puttrar på spisen och jag har kommit fram till varför jag aldrig äter potatis själv. Jo, för att jag verkligen inte tycker om att skala den där potatisen. Gash. Tar ju hundra år, tråkigt är det och ont i ryggen får man. All den mödan för lite potäter. Tacka vet jag pasta. Vilket fall så ska jag göra fisk, hollandaise sås och små gröna ärtor till. Perfekt matlåda till imorgon!

När det är klart tänkte jag cykla ut en sväng till stranden och titta på solnedgången. Ska nog ta med någon tidning också. Titta ut över stranden, dra in luften och känna att sommaren verkligen är här nu. Ska försöka njuta varenda sekund av den. Efter den långa vintern behöver man verkligen en lång sommar...

Midsommar kransen.


:)

Idag är ingen vanlig dag för det är våran ett års dag HURRA HURRA HURRA!!!!!





Glad midsommar på er!





Den där helt ofixade sidan av mig själv.

Jag har tänkt på det här med att många säger att dem är "naturella" en dag. Tar endast på sig lite mascara och läppglans. Jo, men mascara är läppglans är ju så naturligt. Tog en bild på mig själv innan och tänkte att jag skulle skriva att jag körde på looken naturell idag. Sen kom jag på mig själv. Hur naturellt är det med maekat ansikte, löshår så att man får långt svallande Hollywood hår och fake naglar som fransk manikyr? Inte särskilt. Men när är man då helt naturell? När man har sovit? Är det enda gången på dygnet man är det?

Egentligen så svarar jag nog ja på den frågan. I alla fall på alla utom ett av tio. Helt ofixad för mig innebär att man stiger upp ur sängen, man ser ut som man inte har sovit på hundra år även om man just den natten sov tio timmar, håret står ut åt alla håll och kanter. Och man tar på sig sina älskade mjukisbyxor med en stor slapp tröja. Det är som freedom. Känslan av att vara helt ofixad kan vara så jäkla skön och kan också vara katastrofalisk i vissa sammanhang. Man får helt enkelt välja sina tillfällen för sina freedons dagar.

Nuet och framtiden.

"Man ska leva i nuet" är en fras man oftast får höra. "Lev som om du skulle dö imorgon" är också en vanlig fras i dagens samhälle. Men hur mycket ska man egentligen leva i nuet och hur mycket ska man tänka på framtiden? Det finns ju faktiskt ett ordspråk som lyder "Det kommer en dag imorgon också". Men det verkar som om dem orden är som bortblåsta i detta samhälle. Okej, men om man lever lite av båda. Lever lite som om det vore den sista dagen idag och lite som om man har en framtid framför sig. Vore det bra då? Lagom vore nog bäst. Lagom är ett ord bara svenskar använder. Vad är lagom? Hur mycket ska man göra idag om man nu inte får uppleva morgondagen? Men tänk om man får uppleva den. Vad ska man då göra? Ska man göra allt man drömmer om på en dag för att vara rädd för framtiden? Ska vi frukta framtiden eller ska vi leva för den? Lagom hade passat bra. Jag gillar lagom.



Idag är det kontors fashoin som gäller.


Så söt.

Morgonen började med att jag steg upp kvart i 8 och började städa köket. Därefter satte jag igån potatisen som så småningom blev potatis da mos. Till det gjorde jag ungsstekt falukorv. Det var verkligen en bra början på dagen. Och gott var det också. Därefter åkte jag till Flisa som fick ett föl i natt! En liten fux hingst. Den var så söt!!! Jag ville bara pussa på den och krama om den. Men jag höll mig.


Nu ska jag ta på mig mina fin fina träningskläder och gå ut och gå. Kanske även sprigna. Mm härligt. Sen måste jag äta. Äta är gott.




 


Jaha?

Sitter här framför datan med min kalender och skriver in viktiga saker som kommer hända och ske. Skriver in roliga saker med mina vänner. Falsterbo Horse Show börjar ju faktiskt närma sig nu!! Så KUUUUUUUUUL!! Jag älskar min nya kalender! Äntligen får jag plats att skriva in saker i en kalender. Tycker om att ha en översikt över saker och ting och vad som komma skall.


Smink konversation med min bror.

Danne: Alltså, du ska inte ha sådär mycket ögonskugga.
Jag: Eeh, va? (En stor förvirring uppstår i mitt huvud. Är det jag som hör i syne eller försöker min bror att ge MIG personligen smink råd??)
Danne: Ja. Det ska inte synas. Det är bara gamla tanter som har det sådär mycket så att det syns. Så det så.

Hmm. Är det bara jag som undrar vem som har fått det här med smink bakom bakfoten? Jag trodde att det var foundationen som inte skulle synas och att ögonskuggan faktiskt ska synas. Men har ju olika färger på den. Då vill man väll att det ska synas? Eller är det kanske min bror som tydligen är insatt med detta med smink..som har rätt? MYCKET tveksamt..



På tisdag kommer jag att bli riktigt snygg. Jag vill vara fin inför midsommar.


Den vita klänningen.

Ingen kan väl ha undgått det ståtliga bröllop som hölls igår. Jag satt bänkad framför tv:n och bara tittade och log. Bröllop är så himla fint. Tå människor väljer att vara tillsammans hela livet och lovar varandra att hålla ihop genom vått och torrt. För mig är det något av det finaste två människor kan göra. Jag erkänner, jag fällde en tår. Att se Viktorias ansikte verkligen lysa av kärlek och lycka. Det var ett ögonblick för sig. För visst såg hon lycklig ut? Nu när hon äntligen har fått sin prins. Jag blev verkligen rörd över det man fick se. Så vackert.

Weiii.

Nu ska jag köra mot Kågeröd, till mina mostrar. Helt plötsligt ska jag rida med dem ikväll. Så kuuuuuuuul!! Ska hoppa terräng med en häst jag aldrig har suttit på. Blir nog riktigt intressant detta. Kommer i alla fall bli riktigt kul att umgås med mina mostrar. Först rida tillsammans och sen grilla. Tänkte även spendera natten där. Det kommer bli så grymt bra!





vitare än snö.

Ibland står det still. Jag sitter och tittar på en tomt papper och för varje minut som går känns det mer och mer tomt. Som ett litet papper som inte räcker till. Det finns ingen stans att börja eftersom jag endå inte får plats med allt på den lilla papper biten som ligger framför mig. Pennan ligger också bredvid. En sådan där kulspetspenna som alltid slutar fungera mitt i en mening. Idag låter jag den vila. Idag får pappret bli tomt och pennan får behålla sitt bläck. Idag blir det bara ett tomt papper till svar.

En PT

PT är i Stockholm en förkortning av personlig tränare så för att vi här nere i Skåne som nästan tillhör Danmark ska hänga med i svängarna så förkortar även jag det PT. Okaj? I vilket fall så har jag en PT. Nää?, tänker du. Joo, tänker jag. Vem vem vem?, tänker du. Jag jag jag, säger jag. Jag är faktiskt min PT. Min alldeles egen. En PT ska kunna lägga upp en bra plan med varierande övningar, mål och puscha en. Detta gör jag til mig själv för mig själv. Jag kan lägga upp en plan vad jag ska träna, hur och när. Jag skriver upp realistiska mål som jag ska ta mig till. Både kortsiktiga och långsiktiga. Jag kan driva mig själv till tusen om jag så skulle behöva det. Jag är helt enkelt den perfekta PT för mig själv.

Om du tänker dig 10 perfekta pulkabackar i olika storlekar eller 10 perfekta rulla ihop ned för backar och plusa på tio år på din ålder. Då tänker jag nu istället, perfekta löp-backar! Gjorde intervallträning över dessa (jäkla) packar. Sprang upp som idiot och gick ner för att inte trilla. Kändes som min anda skulle gå ur mig men jag gav mig icke. Tre varv av backarna och sen var det dags för lita fys. Skönt nu när det är klart. Jag är igång!



Yeaah. Köpte nya riktigt snygga träningskläder idag. Nu ska här tränas!

Nagellacket är givetvis också fixat.


.


Nyckeln till hjärtat.

Äntligen tittar solen fram igen. Underbart! Fick dra upp mina byxor på vägen hem och brillorna va på. Älska sommaren! Det tråkiga med sommaren är när den är över, men inte detta året. Även när sommaren är över så kommer den underbara hösten då träningarna kommer komma igång igen med hästarna. Jag njuter nu och jag kommer njuta i höst. Det känns lovande!



Min älskade Snuffe är den bästa som finns.


Måste berätta.

Måste berätta detta. Mina kollegor förundras ofta över hur mycket ketchup jag äter och över att jag klagar när det inte är rätt ketchup som finns när jag har glömt att ta med min egen. Idag fick dem nog och jag fick göra ett ketchup test. Blind test. Fick smaka 4 prover och skulle säga vilka det var. Så JÄKLA grym jag är!! Ica, Eldorado, Eldorado och Felix. Alla RÄTT!! Ville bara berätta att mina smaklökar är kungar på ketchup sorter!! Hihi.



Mat för en kväll.

Alltså hur liten magsäck har svenskarna? Eller hur lite räknar konsument verket med att man äter? Jag köpte potatis Chatoer igår. En förpackning skulle räcka till 4 personer...Yeeah, right. Tur att jag köpte två för två personer.

För 4 personer??

 

För två personer.

 

Samma som blå bands såser. En liten påse ska räcka till 4 personer, 2 påsar = 8 personer. Hallå, det klarar jag lätt själv. Höj lönen och bidragen så folket kan äta sig mäta staten!!


<3

Tillsammans är vi starkast.



In my head.

Idag känner jag att jag är full av energi. Har hundra saker att göra. Kikade in på min mejl och såg en så bra sak så nu sitter jag här och skriver så fingrarna spelar piano. Hemligt än så länge. Tänkte snart göra mig fräsh och cykla till jobbet. Ikväll kommer jag nog att vara utelåst för ett tag, det är endå bra att man vet om det innan. Då slipper man bli upprörd för det senare liksom. Sen är det dags för en spring tur igen. Idag känner jag mig hoppfull igen. Jag älskar det. Hoppet är det sista som lämnar en.






Snyggt va? Yeeah.


Beslutsam.

Jag tycker det är intressant att se och höra hur människor
beter sig i olika situationer som verkligen visar på hur olika vi alla är.
Eller se hur en enskild person förändras genom åren.
Hur tankarna och handlingarna förändras. Människor ser inte saker och
ting på samma sätt men ibland blir man rädd för hur olika syn vi har på
saker och ting. Mycket tror jag har med uppväxten att göra och mycket har
med miljön runt omkring en att göra. Men innerst inne gör man ändå ett val själv.
Man kan välja att vara den som alla andra förväntar sig att du ska
vara eller så kan du vara den du vill vara. Att våga stå upp för vad man
tycker och tänker och gå sin egen väg. Det är en del av livet.

Finns det inte en väg att gå så skapa din egen väg att gå.

Det är bara du som kan bestämma åt vilket håll du tänker gå.

 


California gurlz?

Morgonen började med att vi åt choklad fondue med mitt nya choklad fondue sett som jag fick av Ralphs familj. Mm, gott! Förutom chokladen så har morgonen inte varit särskilt bra. Idag är en sådan där dag då jag bara vill dra täcket över huvudet. Ska cykla till jobbet nu och ikväll är det dags för en spring tur med mina nya springskor! LOVE them.

 

 

 


.

Ingen kan trycka ner dig. Om Du inte tillåter det.

Så underbart!

Underbara dag! Har gjort så mycket roligt idag så jag vet knappt vart jag ska börja. Jobbade ett lagom långt pass, åkte till stugan och solade. Red ut en grupp och det var så härligt. Solen höll på att gå ned och det var så underbart väder. Man kan ju inget annat göra än och bara le och känna att man lever. Sen åkte jag och Hanna ut till Alpha på betet. Där efter var vi så duktiga och tvättade bilen såhär mitt i natten. Vi var grymma! Ser fram emot en toppen dag imorgon. Klockan halv nio ska jag ha frukost på sängen. För det är ingen vanlig dag.... =)