Weekend till Stockholmo.

Bokat och klart! Om 28 dagar är vi in Stockholmoooooo. Åh, vad jag längtar!! Längtar längta längtarrrrrr!

Scandic Foresta på Lidingö.


Äntligen.

En sak som jag har funderat på mycket länge. Enda sedan den första gången jag blandade betfor till en häst. Då ska man ha 1/3 del betfor och 2/3 delar vatten. Det har alltid varit svår mattematik för mig. X och Y klarar jag av med det där med delamed. Det är en svår sak det där. Men nu har jag kommit på en riktigt smart sak. Det man menar är ju att man tar dubbelt så mycket vatten!! PLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING! Varför har ingen sagt det innan liksom?! Tur att man är smart själv liksom.


Nu ville jag bara få det ur mig.

Något som jag har tänkt på väldigt mycket och som stör mig otroligt mycket handlar om detta med pengar. Enda sedan jag var liten har det alltid handlat om pengar och status. Det är inget att undanskymma med. Det är så det är. Man ska vara bäst, man ska ha mest pengar, vara smartast och ha flest vänner. Då uppnår man den statusen i samhället där folk ser upp till en. Den som alla vill vara men vet att dem inte kan vara. Vilken makt det måste vara.

När jag gick i högstadiet och man mer och mer började bry sig om utseendet så handlade det på den skolan jag gick på vad man hade på sig. Om du t.ex. hade en dyr märkeströja ex. Tiger, JL, Ralph Lauren då räknades du lite. Kände du många, då räknades du ännu mer. Var du med på dem coola festerna. Ja då, då var du en i gänget. Kunde du inte nå upp till någon av dessa kriterierna. Ja, då var du lika med noll mer eller mindre. Och detta är den brutala sanningen i denna sjuka värld.

I stallet var det likadant. Du skulle ha den bästa hästen, med den bästa utrustningen med den dyraste tränaren. Det var så det var. Det var då du räknades. Om man som tex jag var en ridskoleryttare och någon gång fick lov att passa någon av privatryttarnas hästar. För det var så det hette privatryttarna, hör bara på ordet. Så exklusivt. Så fint. Det var dem man skulle se upp till. Spelade ingen roll om du egentligen red mycket bättre eller visste mycket mer. Hade du ingen egen häst så var man inte en av dem. Åter till om man fick passa någon av dem präktiga privatryttarnas hästar. Då skulle man vara den lyckligaste eftersom du faktiskt satt på den "bästa" hästen med den "bästa" utrustningen och ägaren tränade faktiskt för den "dyraste" tränaren. Ja, då skulle man vara lycklig.

Det är dessa bilderna jag har från min ungdom. Ska du räknas överhuvudtaget ska du ha pengar, känna alla, bo i en stor villa och klä dig propert. Nu har jag lärt mig att detta är en så sjuk bild. Jag vet att mina vänner inte brydde sig om jag inte hade dem finaste kläderna eller inte var en av privatryttarna. Dem tyckte om mig ändå. Men det kändes ändå ibland som jag inte räknades. För jag hade inte allt det där man skulle ha.

Nu är jag i en helt annan miljö med helt andra människor där man får känna sig som en i gänget. Oavsett hur mycket pengar du har, om du bor i en lägenhet eller villa eller vad du har på dig. Det spelar ingen roll. Det är du som person som räknas. Om man läser det såhär i efterhand kan man tycka att det låter som en självklarhet och det mest vettiga. Tro mig så har det inte alltid varit. Snarare aldrig förrän nu.

Varför skriver jag då detta inlägg. Jo, för jag vill kunna påverka ungdomarna där ute om dem kanske ser världen som jag gjorde när jag var ung. Att det är en fel uppfattning. Om dem runt omkring dig bara bryr sig om det ytliga är deras åsikter inget att ha. Inget att bry sig om. Lätt för mig att säga tänker du säkert nu i efterhand. Men jag vet också att dem som har allt det där man ska ha. Dem mår oftast inte mycket bättre i själen än vad någon annan gör. Kanske på utsidan. Kanske. Men inte i själen.


Jag vill också tillägga detta om privatryttarna. Självklart var det inte så att alla såg ner på en. En del av dem var faktiskt mina vänner. Men jag ville påpeka själva saken. Att både i stallet och i skolan handlade det om pengar. Inte konstigt att man fick en förvrängd världsbild. Eller är den så förvrängd egentligen? Vem är det som bestämmer om man räknas eller inte? Jo, det är bara du själv som kan bestämma det. Det är du själv som bestämmer om du tycker att du gör det eller inte. Jag gör det. Enda ut i fingertopparna. Det gör säkert du med.

Rosa och lila.

Både jag och min häst är lite av lila personer. Jag ställde in en till vattenhink i hennes box. Den var lila. Jag ställde den innerst i hörnan så den gamla var typ framför. Gissa vilken som var slut på morgonen? Jepp, den lila. Hihi vi är lite feminima.

Sitter här och tittar på hotell, weekendresor och sista minuten resor. Om fem veckor ska vi åka. Någonstans. Det ska bli så skönt och framförallt roligt. Men vad lockar egentligen mest? Stockholm? Barcelona? Milano? London? Vem vet? Ingen vet. Haha. Jaa, jag har beslutånge. Okej förlåt fel av mig att säga jag. Vi har lite beslutsångest. Hittade en weekend resa till Malta. Det lät väl härligt? Fanns ett krux. Resan var inte inom ett rimmligt pris. A la 58 356. Den resan fick vi lägga på is. HAHAHA snö.


Stockholm?

 

Barcelona?

 

Milano?


London?


Måste ägna ett inlägg åt denna FANTASTISKA produkt.

Här-om-dagen när jag var på stan så köpte jag ett torrschampo. Tänkte att jag måste prova. Idag prövade jag det då jag inte pallade duscha fast mitt hår var fett. Och jag måste bara meddela att det funkade! Riktigt bra. Jag kan ju säga at det blir inte mycket duschande nu framöver. Överkattat och jobbigt tycker jag. Full pott till torr schampo. Extra plus för den extremt snygga färgen på flaskan = ROSA. You save my life from showering.

Nu kanske ni tänker "O no. Det verkar som Lollos blogg kommer bli ännu en modeblogg. Här om dagen snackade hon om en snygg skjorta och nu detta inlägg om hennes rosa torr schampo. Vart är bloggen på väg?" Bara lugn. Jag forsätter att vara lika klantig som vanlig och äter som en häst. You don't need to worrie people.


Blond. Hårfärg.

Plötsligt ringde min moster och sa att hon skulle komma förbi. Jag blev glad.



Sedan upptäckte jag att jag har långt hår.


Så långt att det inte fick plats i bild. YEEEEEEEEEEEES!!


Min upptäckt gjorde mig såhär glad!

Vilket KAP!

Igår var jag på stan och hittade en ur snygg skjorta! Skjorta är ett plagg jag verkligen uppskattar. Man känner sig grymt snygg fast den är så enkel. Det behövs inte en massa krimskrams till utan sätter man på sig en skjorta ser man rent av stilig ut. Och dem är bekväma. Jag gillar det. Det blev en marinblå med vita ränder. Snyggt snyggt snyggt! Jag tror ni fattar att jag gillar skjortan skarpt. En vacker dag ska jag visa den för er.

Förresten har jag hittat en bra låt som jag gissar på inte är sorglig. WOW säger jag bara;) Hehe.


Strong enough.

Varför måste fina låtar vara så grymt sorgliga? Ajja, kan inte hjälps. Den låt som spelas mest för mig nu är dena nedanstående fina och vackra låt. Lyssna och njut.


Tillsammans är man som starkast.

Jag verkligen älskar att vara glad! Det är en så himla befriande känsla och kroppen känns på topp och man bara går runt och ler. Känns som man kan skratta åt vad som helst när som helst och som att man är superwoman själv och klarar allt. Visst är det en härlig känsla? Jepp i li jepp jepp. Men Lollo, varför är du så glad då? JO, det ska jag tala om för er. Hehe så snäll jag e. Jag har världens bästa vänner, världens bästa pojkvän och världens bästa häst. Jepp, jag är lycklig. Men varför känner du dig så extra glad idag då Lollo? JO, det ska jag också berätta för dig. Idag tog jag mod till mig, enda från tårna och uppåt, och manade på min häst så hon föll in i galopp. JAAA, du läste rätt! Jag har galopperat för första gången på min häst. En nervkittlande känsla samtidigt som en våg sköljde över mig. En våg av lättnad. Jag klarade det. Vi klarade det. Tillsammans klarar vi allt. Vi är ett starkt team. Jag och min Alpha.



En gul överstryknings penna.

Det är en sådan skön känsla när man kan stryka saker från sin evigt långa "att göra lista". Vissa saker drar jag mig verkligen för att göra och vissa orkar man bara inte. Men när man väl ha gjort dem och kan stryka dem. Alltså det är en underbar känsa. Typ känslan "ett problem mindre ur världen" och vem kan inte tycka om det liksom? Saken är ju snarare den att när något försvinner på listan så poppar det alltid upp nya saker man måste sätta dit. Omprioritera listan och börja om på nytt. På något sätt verkar den aldrig att försvinna. Är inte det ganska konstigt? Jag bara undrade.

För sakens skull.

Idag har jag ridit Alpha alldeles själv i ridhuset i skritt och trav. Det bästa av allt var att idag kunde jag till och med svänga!! Tror aldrig jag har blivit så glad i hela mitt liv för att kunna svänga en häst. En häftig känsla måste jag säga. Nästa vecka står det galopp på schemat. Spännande! Jag måste endå säga att jag verkligen har börjat uppskatta det här med att rida ut. Det är ju väldigt roligt! Och väldigt skönt. Man känner sig så fri och man är så nära naturen att man kan ta på den. Och allting bara är så tyst. En skön tystnad. Härligt.

Här om dagen var jag på stan med min käre vän Camilla. Vi började med att äta lunch på Ikea. Just LOVE it! (Det gav mig en idé om att äta där nu! Varför inte liksom? Romantiskt lagom.) Och vår hårfärg kom fram kan man ju minst säga. Vi skulle ta dricka och stod och försökte hitta en sådan där sak man putar på glaset med. Det fanns ingen. Upptäckte att det stod "Tryck här" på maskinen efter ett tag. Yes, det går bra för oss. Tog en runda på stan sen. Ett hårband och ett läppglans blev köpet. På 4 timmar. Och jag fick ont i fötterna. Det är ju ansträngande att gå på stan! Hade nästan glömt det. Men minnet kom tillbaka. Tack för en underbar dag vännen. Du är underbar min vän.


MUMS I MUMSIIIIIIIIIIIII!


Jag älskar dig av hela mitt hjärta.

.

Ibland får det vara nog.

Alltså nu har det bara gått för långt. Köpte mig en tidning igår, Revyn, och läste deras tester om Lip pumper. Okej, jag må vara lite trög ibland men jag trodde att läpp glansen handlade om att man fick större läppar i illusion. Typ att färgen gjorde så ögat trodde det eller något. Tydligen hade jag totalt fel. Tydligen är det så att det finns ämnen i lip pumpern som gör att läppen svullnar. Det som händer när läpparna svullnar är att blodkärlen vidgas och att det blir en inflammatorisk reaktion när vävnaden retas. Say what?! Man tar alltså på ämnen på läpparna som gör att dem svullnar. Hör ni hur sjukt det låter? Typ som om jag vill ha ett lila märke på mitt ben så slår jag mig där varje dag så det blir ett blåmärke. Och vill jag inte att det ska försvinna så slår jag lite var sjätte timme (jag vet att det inte fungerar så men ni fattar). Alltså detta var något av det sjukaste jag har hört. Vad är det för värld vi lever i? Alla säger att dem är mot skönhetskomplexen. "Man ska inte vara för smal. Inte för tjock. Man ska vara naturlig." Jo, men verkligen naturligt och sätta på ämnen på läpparna så dem blir "fylligare" och "putar" mera men i själva verket gör man att det svullnar. Väldigt naturligt.

En vinterdag

Minns ni att när jag hade ridit Frasse i snön så skrev jag att om ett år är det jag och Alpha som pulserar runt i snön. Det är sant men jag behövde inte vänta ett år på det. Idag pulserade jag och två andra runt i snön. Härligt! Fast klockan var kväll och det var ganska mörkt så lyste snön upp mg mörkret och vi red över åkrarna. Så idag måste jag medge att dett jag gillar att det är vinter. Det blev en runda i både skritt och trav och man kan verkligen påstå att Alpha har framåt bjudning. Det ska man främja men när hon travar förbi dem andra två då är det dags att sakta ned lite. Och vadå ledarhäst? Alpha tror nog att det är hon som är det.

Dags att sova nu. Väckarklockan är ställd på kvart i fem. Hästarna ska ha mat. Det är bara till att gilla läget liksom.

"Fight the power with the power"

Tänkte bara köra en liten kort uppdatering av vad som händer och sker.

Jag har tagit dem första galopp sprången på min häst! Tihi. Och nu är hon under full inridning. Idag ska jag rida ut en liten runda med en ledarhäst är tanken.

Jag har även anmält mig till högskoleprovet nu.

Jag känner att resa iväg hade varit skönt. En Stockholms resa står på tur om några veckor och kanske så blir det en resa i sommar också. Vi får väl ta och se.

Jag håller på att spara till ett par tränings skor, en mobil och ett Kingslands schabrak.

Jag håller tummen för Muchi att det går vägen med pollen. Jag känner det på mig. Det kommer gå bra! Om två veckor kommer vi sitta och rida ut tillsammans. Det har vi gjort förut många gånger. Men den speciella känslan kommer vara att det är på våra egna hästar!! Jag kan fortfarande inte fatta det.

Att hålla på med hästar är det bästa som finns. Jag älskar varenda sekund av det.