bättre än bäst

Två saker jag är jävligt bra på.

1. Äta mycket, har nog en förstorad matsäck som sattes in när jag föddes.
2. Äta snabbt. Hinner inte tugga. Hyvla in maten och svälj.
Så om det någon gång skulle uppstå ett bord fullt med mat och man skulle äta så
mycket som möjligt samtidigt som andra männsikor också skulle göra det runt
det här bordet. För att det nästa dag inte fanns någon mat. Jag skulle överlägset ha klarat mig bäst.
Det var bara det jag ville säga.

självuppfattning

Söndag morgon och klockan är tillbaka vriden. För tillfället känns det skönt men när dagarna blir mörkare och mörkare känns det inte lika okej längre. Men what to do? Det kommer att bli jul även i år. Idag på schemat står slägning av massa skit och skolarbete. Tänkte försöka göra det mesta av en uppgift idag, får se hur det går är inte övertaggad direkt.

En sak som jag har funderat på ganska mycket det senaste tiden är folks självuppfattningar. Hur folk uppfattar sig själva. Det är rent av skrämmande ibland, mer än rätt ofta egentligen. Folk berättar att dem kan ditten och datten och när det kommer till krita kan dem långt ifrån hälften av vad dem sagt. Man blir frustrerad. Vi som jag borde ta för oss mer. Vi kan så mycket mer än vad vi tror! Skulle vi bara få hälften av självuppfattning av dem där människorna med hög självuppfattning så skulle det räcka mer än väl. Ja, det var bara en tanke.

Sisådär

Jag behöver en förändring. Antingen klipper jag av i stort sett allting och skaffar page eller så färgar jag allt brunt. För något löshår lär jag inte kunna köpa. Snyft!

Bara en massa ord

Den här dagen må jag säga har varit riktigt intensiv! Dagen började med att jag la det sista golvet, efter lite svordomar och våld så kom det äntligen på plats och det blev så bra! Nöjd. Sedan målade jag det lilla rummet som dem flesta kallar städskrubb men jag vägrar att använda det ordet till det lilla rummet. Vägrar vägrar vägrar! Antingen får det heta barnkammarrum, det är ca 1,5 x 1,5 meter, men då får Ralph panik så jag väljer att kalla det extra rum med bra att ha saker! Bara så att ni inte kommer hem till mig och vågar kalla det städskrubb. Då har jag gjort det klart på den punkten iaf. Gjorde en massa ärenden efter det och nu sitter jag här med tre böcker utslagna framför mig, två block och word dokumentet öppet med lite text. Skulle ha börjat med uppgiften igår men när jag läste hur man skulle göra uppgiften och kom till meningen "läs först och främst din valda artikel" så kände jag att tv:n var mycket mer intressant. Hehe. Men idag har jag tagit tag i mig själv. Sitter ijuflr sig och fantiserar om vad jag vill äta. Vill äta något men har inget speciellt sug..Ofta liksom! Blir nog nudlar och chokelad. Ajja nu ska jag sluta ordbajsa en massa och fortsätta med den där inlämningsuppgiften som jag verkligen borde göra.

vetebullar.

Sitter här och väntar på att klockan ska bli kvart över tre. För då ska jag få ta mig till affären och köpa mad! Gjorde en deal med mig själv att jag skulle plugga fram tills dess. Det gick sådär.. Pluggar bäst tidigt på morgonen direkt efter frukost eller efter klockan tio. Tycker om att ha det tyst. Såhär mitt på dagen bli jag bara så okoncentrerad. Jaja, ska väl lägga lite golv idag igen. hihi, det är kul! Skönt när man faktiskt ser ett slut på det hela. Kommer bli såå bra! Okej här kommer mitt schema idag som vore väldigt bra om jag kunde följa.

15.15 - Cykla till affären och köpa mat
16.35 - Ska maten vara klar
17.15 - Sätta mig och försöka översätta klart den ena delen, det är "endast" 30 sidor kvar av 90 så..
19.15 - Gå och lägga golv innan klockan blir 8, då det måste vara tyst.
20.00 - Hänga lite i lägenheten
20.30 - Sätta mig med en svensk bok, wiihuu på svenska!!, och skriva anteckningar på den.
22.00 - Översätta min artikel, ja från engelska till svenska.
24.00 - Hoppas på att vara klar och slänga mig ner i sängen och titta på tv.
Det är tur att jag inte har ett liv...

Det här med att veta och inte veta.

Som ni kanske vet, eller inte vet, så är jag en planeringsmännsika. Helst skulle jag vilja planera hela mitt liv från födseln till döden. Jag inser också att det inte går men jag är en sådan människa. Vill planera allt till punkt och pricka så jag vet vad jag har att vänta mig. Det är på både gott och ont. I alla fall har jag börjat kolla på lite kurser till hösten, HT 2012. Första året läser jag företagsekonomi och IT. Dem följande två åren läser jag företagseknomi och har 60 poäng i vakbara kuser. Och jag har hittat den perfekta kursen till mig.

Ledarskap och organisation. Det är verkligen det jag vill. Så bra, men så klart ska det inte gå på en räls. För att ta kandidat i ledarskap så behövs 90 poäng. Tänkte att jag läser ett halvår till efter jag är klar. Men så klart ligger inte kurserna så. Vilket betyder att jag kommer läsa 150 % i ett och etthalvår, alltså 45 poäng per termin. Sista halvåret har jag bara 50 %, 15 hp. Då kan jag jobba och istället för studielån. Verkar riktigt bra. Men det där ett och ett halvt året med att läsa 150 % är inte så lockande. Eller jo eftersom jag kan ta kanditat och det är det jag vill göra. Men för att kunna göra det måste jag ändra vissa saker i min vardag. Ni som känner mig, vet redan när jag skriver detta vad jag menar utan att jag behöver berätta det. Men det är 9 månader kvar tills dess så mycket kommer säkert hända. Jag kanske ångrar mig och vill göra något helt annat. Kanske hoppar på ingenjörs linjen istället? Vem vet..?

Önskan om långt hår

Då min önskan om löshår eller en hund istället för en garaderob inte riktigt verkar gå fram till Ralph så ska jag nu prova en ny sak till håret. Ricinolja. Har luskat runt lite om det och det kan få håret att växa upp till 5 cm i månaden istället för 1 cm. Jag tycker det låter för bra för att vara sant. Men det är värt ett försök. Åter kommer om en månad om jag upplever och om det ÄR någon skillnad!

klockan är bara en tid

Okej, jag kanske inte skulle ha tagis det sista glaset vin. Okej, vem försöker jag lura? Jag dricker inte ens vin. Och jag dricker i stort sett aldrig alkohol. En gång om året, kanske två. I vilket fall så blir man så där brutalt ärlig, eller okej jag blir det, av alkolhol. Hade kunnat skriva ett inlägg om allt jag känner och tänker. Känner att jag hoppar det då morgondagen skulle innebära för mycket ångest att jag hade delar med mig av mina innersta tankar och känslor. Men i vilket fall. Det jag vill poängtera med denna kvällen är att man har fan ingen anledning att vara oartig mot någon man inte känner eller känner för den delen och som inte har gjort en fluga förnäm. Spelar ingen roll om man är ful, snygg, tjock, smal, lång, kort, grönögd, blåögd, korthår, långthår, blond, rödhårig, ja ni fattar grejen. Alla förtjänar fanimig att bli behandlade med respekt. Även jag. Glöm aldrig det. Där är dem som behandlar dig illa som är skit. Att dem fanimig inte kan vara artiga. Jag blir rädd. Var sjutton är människan på väg att bli? Vi skapar vårat eget monster för verkligheten.

Lyckan varade inte länge

Fick ett mejl på mejlen, höhö. Från HSB där det stod Gratis biobiljett. Tänkte "Yees!" Öppnade mejlet. Biobiljetten var till Tintins äventyr med den vita enhörningen. På svenska. Mitt glade "Yees" blev till ett tragiskt "Nooo".

Att våga tro

Att våga tro, att våga hoppas, det är det som får en att fortsätta. Utan tron och utan hoppet blir vi förlorade. Tron om att det kommer bli bra, att det kommer bli bättre, den är viktig. För hur skulle det vara om vi inte hade tron eller hoppet? Om vi inte vågade tro eller hoppas? Vi skulle inte fungera. En av anledningarna att man fortsätter att kämpa är hoppet och tron som är drivkraften. Det är det som får oss att fortsätta i dem hårdaste stundera och det är det som upprätthåller livet. Alla har vi säkert stunder där det känns som tron och hoppet är borta. Men på något sätt hittar man dit igen. Jag är villig och tro, villig att hoppas. Det är det som får mig att fortsätta gå.

Hej hej!

När man tycker det är roligt att skrapa bort färg och spackel från golvet och torka bort limrester. Då har det gått långt. Jag pratar om att göra allting anant än just det man borde göra, som är att tenta plugga. Känns som om jag har glömt allt som heter plugg. Hur ska man få in all information i hjärnan? Hur ska man vara koncentrerad? Hur ska man tycka att det är intressant? Jag har faktiskt ingen aning. Jag var endå rätt bra på att plugga under skoltiden, men nu? Jag vet i sjutton inte hur man ska göra. Jo, typ öppna boken det är det jag kommer fram till. Okej, nu ska jag sluta. Vet bara inte hur det ska gå till, det där med plugget.

den där jävla vågen

Skulle blogga och skriva ett inlägg men distraherades av blogg.se framsida där man loggar in. Där var en så fin bild på en flicka i gräset men det som fick mig att inte logga in med det som fick mig att stanna var namnet på bloggen som bilden var från. Sidenros. Min kusin. Shit, vilka grymma bildert hon kan ta! Blir en aning avundsjuk. Själv är man glad om man har kameran med och kan trycka på knappen så man kan ta en bild. Önskar henne all lycka till! Älskar när man ser folk följa sina drömmar. Beundrar verkligen dem. Så starka och så stark tro på sig själva.
För tillfället känns det varken som jag hinner äta eller sova. Allt e stirr på högsta nivå. Pluggar dag som natt, fixar med lägenheten när jag tar en liten paus. Försöker att andas. Försöker att leva. Man måste försöka.