En onsdag i slutet på april.

Två dagar kvar. Det börjar pirra i magen mer och mer för varje dag som går nu! Imorgon är det frisering som står på schemat. Då ska jag minsann börja fota. (Jepp, jag räknar med att det blir fint). I två dagar ska jag vara en riktigt papparazzi. Och ni i min närhet får gärna också vara det. Dessa dagarna ska minnas för alltid.

Imorgon blir det även frisering för min del också. Jepp, jag vill också vara snygg. Sådan häst sådan ryttare. Sen ska allting putsas och fixas. Sadeln ska smörjas, schabraket ska letas fram, mina kläder ska dammas av och så vidare. Det kommer att bli en lååång natt.

Inför visningen har jag några problem.. det fetaste problemet är att man inte får ha ridbyxor och byxorna man bär måste vara vita..hur ska jag få på mig mina vita jeans som jag köpte för typ fem år sen som redan var för små när jag köpte dem?? Jepp, det återstår och se. Och nej, jag tänker inte äta mindre choklad. Och ja, jag har ett beroende. Och nej, jag tänker inte bli av med det!


Första bilden på Alpha.


Ryser av ordet.

Hur än idiotiskt detta låter så tänker jag ändå skriva det. Ibland är det faktiskt skönt att veta att man är precis som alla andra. Saker och ting kan hända alla även den bästa. Det jag tänker framför allt på just nu är Prinsessans Madelines break up. Om jag har förstått det hela rätt så var hennes fästman otrogen mot henne. Det har alltså hänt en prinsessa. Hade någon någonsin kunnat tänka sig det? Givetvis inte. Och personligen tycker jag det är så sorgligt. Blir så ledsen i själen när man hör sånt. Inte bara för att det är hon utan för att jag tycker det är en så hemsk sak och man mår så dåligt av det. Särskilt när det händer folk i närheten eller sig själv. Men nu återgår jag igen till ämnet.

Att prinsessan gör slut med sin pojkvän för han var otrogen är en självklarhet anser jag. För mig är prinsessor, prinsar, musik stjärnor etcetera, dem är helt enkelt inte vanliga människor. Men det är ju precis det dem är. Hur många skilsmässor har man inte hört om i musik världen? Dem kommer tätt inpå varandra, den ena efter den andra. Dem är också människor, precis som vi. Dem har också känslor. Även om dem tjänar miljonbelopp så är dem faktiskt inte mer än bara människor. Precis som du och jag. Det jag vill säga är att det kan hända alla. Vem som helst. Spelar ingen roll om man är känd eller inte. Har miljoner på banken eller inte. Vem som helst kan det hända.

Men då har vi nu kommit fram till att alla är människor är lika (på något sätt) och saker och ting kan hända vem som helst. Prinsessan Victora ska gifta sig. Hon är en prinsessa. Men som sagt vi alla är människor. Det kan hända oss också. En vacker dag kommer jag också att gifta mig. En dag kommer jag också att vara prinsessa för en dag. För vet ni vad? Vi alla är människor. Det kan hända vem som helst. You just have to beleive.

Toalettproblem

Okej, jag kommer att försöka förklara den här diskussionen jag och Ralph har i bilder.



Bild nr 1.

Tänk er att det ser ut såhär i ett badrum

och den rosa knappen är en knapp som man vrider på för att det ska bli

ljus i lamporna på toaletten.

 

 

Bild nr 2.

Förställ er hur Ralphs badrum ser ut.

Toaletten är intill väggen, intill den rosa knappen.

 

 

Bild 3.

Den rosa knappen trillar ibland av när man vrider på den.

Och eftersom Ralph är kille tar han givetvis inte ner toalett locket efter sig.

Föreställ er att toalettlocket är uppe.

Trots att den på bilden är nere.

 

 

Bild 4.

Bra.

Du inser vad som kommer att hända.

Knappen kommer att åkte ned i toaletten.

 

 

Bild 5.

Då är frågan.

Vem är det som ska ta upp knappen???

Jag eller Ralph.

Jag anser självklart att det är Ralph.

Det är hans fel att han inte tar ned toalettlocket som alla tjejer gör!!

Åh hjälp alltså. Ibland undrar man...(rätt ofta om vi ska var korrekta)

 

 


Mina tankar om treårstestet

Det här med treårstestet kan delas in i två olika "fack". De ena är att det är en så stor hysteri över det hela. Hästarna ska tränas till topp, löshoppningen ska sitta som en smäck, dem ska glänsa så pälsglansen svämmar över, knopparna ska vara i perfektion, svansen ska vara sådär vågig fint tjock, man ska ha med sig en hel arme dit som kan hjälpa till, hästens rörelser ska vara perfekta och dem ska visa upp sin bästa sida. Jepp, det är såhär det ser ut i hästvärlden. Många strävar efter den där perfektionen som inte finns.

Det andra "facket" är på det sättet jag ser det. Jag ser det snarare som ett mål att kämpa för. Hästen ska vara inriden, den ska glänsa, den ska vara löshopad och den ska vara handskas med. Jepp, det är dem punkterna jag tycker är viktigast. Och självklart har jag min trupp som kommer att vara på plats och assistera! Men jag är nöd nu. Innan testet. Det kan låta konstigt men det är faktiskt sant. Alpha är inriden, går klockrent i alla tre gångarterna, har löshoppat 1.30 med goda marginaler och man kan handskas med henne utan några större bekymmer. Jag har uppnått det som krävs och jag har nått mitt mål.

Såklart ser jag ändå fram emot testen. Det ska bli kul att visa upp henne. Men jag har också i bakhuvudet att hon säkert kommer bli stressad och spänd där inne på Flyinges enorma arena. Och med det kommer hon antagligen inte att prestera på topp.Men det gör mig ingenting. Att åka dit med det bagaget vi har med oss. Att veta att vi kommer klara av att utföra alla momentet det är det som är det viktigaste för mig. Sen poängen får vi väl se. Jag vet att jag har en stjärna och för mig räcker det att veta att jag vet det.

Snart ett år senare.

Om en vecka. Om en vecka!!!!! Hör ni hur galet det låter?????????? OM EN VECKA ÄR DET TREÅRSTETET!!!! Det är detta vi har kämpat för i exakt ett år nästa vecka. ETT ÅR!!! Motivationen har aldrig varit bättre. Den är på topp!! Om en vecka, en vecka går väldigt snabbt. Kan inte riktigt fatta detta. I typ 342 dagar har jag pratat om detta och haft det som ett mål och plan. Om en vecka är vi där. Vi kommer att vara redo. Redo att visa vad vi går för. Tillsammans är vi starka.

Icke en chans.

Igår skulle jag sälja en dusch. Kunden började förklara att man måste kunna röra sig i duschen och så. Efter ett tag säger han:

"Ja, du vet ju själv hur det är när man duschar. För det antar jag att du gör?"

Man ska icke anta. Man ska veta.

När Alpha blev min.

Den 14 april 2009 var jag som vanligt inne på blocket och tittade på hästannonser. Det har jag gjort i många år och gör det fortfarande utan att veta riktigt varför. Jag gick inte i köptankar då och jag gör det inte nu heller. Nåväl så hitade jag en väldigt interssant annons. Ett sto född 2007 som var så söt på bilden att man bara ville krama om henne. Då kunde jag inte särksilt mycket om avel men det stod att hon hade bra stam och så stod det Alcatraz som pappa och Akribori som morfar. Jag letade upp dem på nätet och ojoj vilka hästar! Riktigt grymma hingstar med fina avkommor. Hästen jag hade läst om blev väligt intessant. Då jag hade uppkörning dagen efter bestämmde jag mig för att om jag klarade uppkörningen skulle jag åka och titta på hästen.

Det var då en himla tur att jag klarade min uppkörning och hade numera körkort. Jag körde ut en sväng till havet där jag höll annonsen frasmför mig och tänkte "detta ska bli min häst". Ringde till ägaren och hon var mycket trevlig och sa att jag kunde komma samma dag och titta på hästen. Sagt och gjort. På kvällen körde jag och Sarah till Blentarp och besökte det lilla pyret. Fin var hon. Uppfostrad, var hon inte. Det första hon gjorde när hon såg mig var att bita mig i huvudet (hon försökte nog ta mina solglasögon). Men återigen så var hon så himla fin!

Två gånger till var jag och tittade på henne och filmade henne och visade henne för folk i min närhet. Utan att jag visste ordet av var det veterinär besiktining på G. Hon gick igenom och innan jag visste ordet av skulle vi inom en snart framtid skriva kontrakt. Oops! Hur kunde detta hända?

Fredagen den 1 maj kom Alpha med transporten in på gården och lastades ut. Jag skrev på papprena och betalade henne kontant (har nog aldrig varit så nervös när jag körde vägen till stallet med alla dem pengarna på mig. Såg framför mig hur jag krockade men en annan bil och pengarna bara flög överallt. Ja, jag vet jag ÄR en dramatiker i huvudet) och helt plötsligt var hon min. Jag hade en alldels egen häst. Nu, snart ett år senrare, kan jag fortfarande inte förstå det faktum att jag har en alldeles egen häst. 19 år gamal var jag då och köpte min alladeles egna häst. Ju mer jag tänker på det ju gladare blir jag. Hon är min. Bara min. Min älskade Alpha

Små gulliga blåa skor.

Att det är torsdag idag innebär givetvis att det är fredag imorgon. Vilket innebär att det löning imorogn. YEES! Typ en vecka för sent bara. Men med tanke på att det egentligen är på söndag (jaa, jag vet hur det går till) så är jag endå glad att det blev på fredag. Tror dock att jag behåller den svarta bilen tills fredag så jag känner mig säker med bensinen. Hehe. Som sagt jag är SMART.

Nästa gång ska jag skriva ett långt inlägg om Alpha. Pernilla ska "bara" skicka bilderna. Jaa, Pernilla det är en pik till dig:P

Min tjocka kudde.

Underbar dag idag! Först kunde jag sova precis hur länge jag ville. Sen åt jag frulle. Tre hönekakor med bregott och dansk salami. MUMSIGT! Därefter var det träning för Emelie med min lilla stjärna. Jag kunde även hoppa av glädje idag. Och min tränare berömde oss och tyckte att det var väldigt bra det hon såg. Jag frågade "Tror du att det kommer att bli bra?" Emelie: "TROR?! Jag VET!" Hihi. Känns stabilt.

Träffade min underbara twiini idag. Så mysigt. Åkte en sväng till Nova där det blev ett nytt läppglans och ett par till jeanslaggins. BÄSTA uppfinning, efter mobilen. Sitter tajt, enda ner till foten. Töjer sig inte i benen och töjer sig lagom i magen till det man äter. Man kan äta vad som helst och dem töjer sig i magen och sen går dem ihop igen. Vad mer kan man begära?

På kvällen åkte jag en sväng till SR och träffade alla underbara människor. Ni vet vilka ni är. Det kommer bli något stort av Sarah och Wilda. Jag vet det.

Nu är det dags för Lejonkungen med Ralph. Weeii sen ska jag sova sovmorgon.




Grönt.

Jag har en fundering. Detta om te. Hur gott kan det vara egentligen? Varmt vatten med smak. Blä! Typ som saft fast varm. Varm saft. Hur gott kan det vara? Blä. Om man häller varmt vatten från kranen och tillsätter en te-påse. Samma sak, varför då slösa på energin från ugnen att värme upp teet? Eller från kokaren? Sjukt onödigt enligt mig. Sen har jag hört att det finns tesmak med kaffesmak. Say what? Varför liksom? Jag tror att alla tror att det är mysigt att dricka te. Att skriva eller att säga att man ska sätta sig framför tv:n med täcket och en kopp te låter på något sätt mysigt. Varför? För mig låter det bissart. Sätta sig framför tv:n med ett täcke, mys på det men med varm saft. Neej. Kaffe är vuxet. Inte te.



Small uppdatering

Jag har gjort listor på vad som ska göras dem kommande fyra veckorna. Ungefär 40 olika saker varje vecka som verkligne måste bli gjorda. Och det jag inte gör ena veckan måste jag verkligen göra den andra. Jepp, jag är BIZZI.

Jag försår inte varför dem inte längre säljer almernackor i butikerna utan bara feta filofaxer. Jag menar hallå jag kanske vill organisera mitt liv och i den pyttelilla almernasckan jag har för tillfäller får det icke plats!

Det kliar i mitt öra.

Jag är motiverad till tusen att göra ridprovet på teårstestet och rida fälttävlanskursen en vecka senare.

Jag är en rodeoryttare. MINST sagt.

Min häst har börjat få loppfrön. Nej, hon har inte loppor men hon äter grus.

Jag har en fett utväxt i mitt hår men tänker inte färga det. Och inte klippa det heller för den delen.

Det var nära att det blev inbrott i min bil igår.

Älska chokelad.




It messed me up, need a second to breathe.

Ibland har man tur, ibland har man lite mindre tur. Vad är det då som avgör om man ska ha tur eller inte? Är det så livet är eller är det man själv som på något sätt påverkar om man har det eller inte? Kan man ens kalla det tur eller är det saker man själv gör som avgör vad som kommer att hända och ske? Min åsikt om detta är båda delarna. Vissa saker i livet kan du bestämma över, vissa inte. Det är helt omöjligt att se in i framtiden. Vilka val som kommer påverka det du gör hur och när. Men om man gör det man tror på, förhoppningsvis blir något rätt. Ibland blir det inte alltid som man har tänkt sig. Man kan inte påverka allt. Man måste förstå att ibland så är det saker som sker fast man inte själv valde det. Ibland faller man handlöst och vill ha någon som fångar en. Ser till att man kommer att stå på benen igen. En hjälpande hand på vägen. Ni är mina händer.