the way of success

Livsvägen är inte rak, mer krokig och detsamma gäller vägen till success. Vägen dit är lång, men jag har kommit en bit. Har en ryggsäck med bagage från både misslyckanden och lyckanden. Men i min, som  ska bli min- läs examenspresent, Flippa K kavaj ska jag ta mig dit. OM jag ska.
 
 
 
 

för mycket av det goda

Årets Lusse-bulle bak är inne på dem sista plåtarna i ugnen. Jag kan säga att detta gör jag BANNE mig ICKE om utan en matberedare. Helst en Kitchen Aid, en mörk röd. Som jag främst ska titta på. Och en gång om året ska jag använda den till lussebullar..ååh en Kitchen Aid..Drömma kan man ju alltid! 
 
Ralph envisas med att sätta ut dricka på balkongen, med motiveringen "det är ju ändå kallt där". Jag gillar det inte. Rent tekniskt (och praktiskt..) sätt vore det lättare att ha allt på balkongen och det borde bli likadant som i kylen, men icke. Det är liksom som om att man komprimerar kylan på något sätt i kylen så att drickan kyls ordentligt på något sätt. Kylan blir koncentrerad och därmed blir drickan kyldARE/kyligare. Jag borde verkligen bli fysiker!
 
De följande 54 timmarna kommer spenderas på följande sätt:
00.00-07.00- Sova
07.00-10.30- Vakna (ee..det är ju en fördel), städa, befinna mig i stallet
10.30-13.15- Städa, baka, duscha (ja, det är en egen punkt), klä på mig, hämta mina lussebullar som ligger i någon annans frys för min är för liten.., sätta mig i bilen
13.15-14.00- Åka bil, lyssna på för hög musik 
14.00-20.00- Äta alldeles för mycket mat, umgås, spela spel (se upp för mig loosers!), äta lussebullar, äta lite till och umgås lite till. Eventuellt även öppna ett eller två paket.
20.00-20.45- Åka bil, lyssna på alldeles för hög musik
20.45-21.00- Andas, ha lite marginal om 15 min skulle gå snett någonstans eller någon minut här och där.
21.00-00.00- Äta och umgås, även borsta tänderna
00.00-07.30- Sova
07.30-13.00- Äta, spela spel, umgås, hoppas på något paket
13.00-13.30- Befinna mig i en bil
13.30-15.30- Umgås, äta
15.30-16.00- Befinna mig i en bil
16.00-18.00- Försöka bli snygg, smal är ju hopplöst efter all denna maten.
18.00-19.00- Stirra
19.00-04.00- Göra Kaos.
 
Att mina matvanor dem senaste dagarna inte har bestått av mycket, pga stress, känner jag inte har haft någon vidare påverkan eftersom det som komma skall!
 
 
Sist, men inte minst, vill jag önska mina trogna läsare en God Jul! :)
 
 
 
 

det lilla

Hemtentan skickades in tidigt igår morse. Thank God! Då var det bara resten kvar..Ajja, det får vänta för idag tänker jag hålla ledigt! Julklapps shopping står på schemat och jag måste hitta allt idag. Annars blir det inget. Ingen press eller så. Jobbar i helgen så tänker njuta lite extra idag. Min plan var dock inte att vakna 6.10 idag..hmm. 
 
 

slutspurten!

Imorgon är det nästintill 24 h tentaplugg som gäller. Får jag ens andas? Tveksamt. Något som jag gillar med tentaperioder, jag vet-jag kan knappt believe it either att jag skriv "gilla" och "tentaperioder" i samma mening.., är att man får äta VAD man vill och hur MYCKET man vill utan att ha dåligt samvete! Inte för att jag brukar ha dåligt samvete för vad jag äter men endå, för sakens skull liksom. Sen hatar jag allting annat som har med tentor att göra så kan ju vara bra att uppskatta någonting iaf. Hur jag ska få ihop meningar som just nu består av;
"de anmärkte..BLABLA..vet seriöst inte vad jag ska skriva här..såga mer.."
kan bli intressant. Nej, fel ordval. För intressant kommer det inte att bli kan jag meddela.
 
Har jag klagat tillräckligt mycket nu? Kanske. På fredag ska jag äta en pepparkaksmuffins på Espresso House. Om dem inte tar bort den tills dess..som dem gjorde med cupcakesen som jag har varit sugen på FOREVER!! Gah. Onödigt. Liksom detta. Nej, fixa, ändra, lägga till och dra ifrån på arbetet var det ja.. Jag kan ju säga att jag aldrig tidigare har behövt använda mig av enkelt radavstånd när vi har fått välja.. Motiveringen "Det är svårare att skriva mindre" är inget som jag lägger någon större vikt vid.
 
 
 
 
 
 

dagarna kommer till en ända

Här blir det inte mycket skrivet, men lika bra är väl det. Man kan ju hoppas på att jag gör något vettigt istället. Hoppas kan man alltid! Läget är för närvarande Kaotiskt. Hur jag ska ta mig till den 26:e december återstår att se. I dags läget är det oklart. Hur jag ska hinna handla julklappar eller något att ha på mig är också ett mysterium. Eller hur jag ska hinna baka 60 lussebullar, kärleksmums och två kladdkakor den 23:e är också intressant. Samtidigt som jag ska göra allting annat. Men när jag vaknar upp den 26:e, bakfull, och tänker "Aldrig mer igen..Men I did it!" Då kommer jag känna mig riktigt nöjd! 
 
Here we go!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

öppnat dokumentet

Sedär ja! Dokumentet för hemtentan är härmed öppet. Öppet i den bemärkelse att jag har skrivit alla översrifter- typ dem som står i intruktionerna. Good job! Men orden, texterna, som ska finnas under de där rubrikerna, dem kommer inte fram.. Ska bara rabbla, rabbla något jag hittat på typ. Kanske borde öppna boken som ska vara underlag. Kanske. Som vanligt gör jag annat. Samma visa vartenda gång. Det är tom kul, okej inte kul men betydligt roligare än detta, att kolla fula klänningar. Det har gått för långt. Måste. Börja. Skriva. Nu. En veckas kamp. Kampen börjar nu!

vitlök

Jag tappade precis ett helt paket med vitlök i köttfärsen. Alltså precis ALL vitlök ur förpackningen..Hmm..ajja, lär ju inte bli förkyld i år iaf! Alltid något. Känns som halva Sverige ligger i dvala, eller snarare i ren panik inför morgon dagen. Dagen för antagningsbeskedet till våren. I just detta sammanhang vet jag inte vad som är värst- att veta eller att inte veta. Tror nog jag förderar att inte veta just för tillfället. Orkar inte ta fler beslut. Kan det inte bara rulla?
 
 
 
 

it never goes away

Hur länge ska man tillåta sig att få vara ledsen?
Hur länge?
Hur länge är det okej?
Finns inga svar.
Jag borstar av mig det, orkar inte vara ledsen.
Vill spy. Mår illa. Men ler.
Insidan är trasig. Insidan är förstöd.
Men jag ler. Ansiktet ler. Nej, munnen ler.
Hon är trasig. Så trasig.
Det skulle vända, det kunde ha vänt.
Men jag sa ja för sent. För sent. Borta.
Borta, någonstans där ingen vet.
Varför väntade jag? Varför väntade jag...fan.

.

fan.

Kanske inte

Igår slog det mig, att om ca ett halvår är jag klar! Klar med skolan! Hur sjukt är inte det? Sen att jag kanske pluggar mer är en annan sak. Men att jag kommer ha en kandidat inom ett halvår känns både pirrigt och totalt nervpåfrestande. Jag vet att det är en bit kvar men det kommer att gå fort. Och som vanligt har jag sprungit massa händelser i förväg i tankarna, jag vet man "ska leva i nuet" yadayada. Men jag tycker om att vara förbredd, ha kontroll. Utan den går jag förlorad. Man kan inte planera allt men jag måste ha en plan, och hundra backupplaner- för är det något jag har lärt mig är det att det aldrig blir som man har tänkt. En plan har jag- hur jag ska sätta den i lås får vi se. Men kanske är dem höga klackarna, kostym byxorna, kavajen och den strama toffsen inte lika långt borta länge, kanske inte.
 
 
 
 

krusbärens röda färg

Jag förstår inte hur detta gick till..jag sitter och pluggar och vipps så har jag beställt en klänning. QUE?! Satt jag inte och pluggade?? Eh..Hmm. Ajja, får hoppas att klänningen passar och ser bra ut- på bilden gör det ju alltid det men annat är det i verkligheten. Undra om man får sådär slank, lång kropp och långt hår på köpet? Vem vet. Vilken grej det skulle vara. Redan 4:e december. Då är det typ snart den 14 liksom och sen den 24:e! Oh lord. Borde gå och borsta tänderna och göra mig iordning till skolan. Jag behöver musik. Musiken ska på med hög volym!
 
nelly.se
 

when words are not enough

Hej och hå vad det går! December är även här för i år. Hoho. Hehe, det finns en anledning till att jag inte rimmar helt enkelt.. Ajja, nu är vi inne i den där månaden som innebär K A O S på högnivå. Ni vet vad jag snackar om, kära december månad som envisas med att komma tillbaka år efter år. All denna hets. Fast jag hetsar gärna med lussebullar! Mums! Men snart är det ljusare tider! Ska bara ta mig igenom denna mörkaste tiden också. Kan någon ge mig lite motivation och inspiration? För i ärlighetens namn är det något som verkligen behövs. 
 
Jag; Kan vi inte åka till Tivoli Köpenhamn på deras julmarknad snart?
Ralph: Men kan vi inte åka dit efter jul och nyår? Det är ju så mycket nu..
Jag: !??!?!?!?!?!??!?!?!!!!........
 
Inga kommentarer. Någon som vill åka på julmarknad med mig? Ralph tänker tydligen vänta till efter jul och nyår..