onsdag är dagen mitt i veckan.

Då sitter jag här fortfarande med arbetet framför mig. Det känns som det liksom tittar på mig..inte med en trevlig blick utan den liksom slänger bitchblickar mot mitt håll..hmm..lika bra att få klart SK**EN. Okej, egentligen är det inte sk*t, för egentligen är det rätt intressant men när man bara vill få klart det för att man har suttit x-antal timmar framför skärmen och korrigerat och korrigerat så är jag i nuläget rätt trött på det. Om en dag till så kommer jag inte att gnälla om fler arbeten på sisådär en månad typ men därför tåls det att gnällas lite mer just nu.
 
 
JO, jag är fokuserad..
 
 
 
 

mössan är ett faktum

Efter en intensiv morgon med mycket plugg sticker jag nu till stallet för att andas lite. Chaooo!
 
 

kämparens glöd

I en halvtimme har mina ögon gått fram och tillbaka på skärmen utan att förstå ett ord av det jag skriver, det är nog bäst att gå och lägga sig..
 
Idag var det dressyrträning med laget som stod på schemat. När man rider ett dressyrpass så har man vissa saker som man behöver träna extra på men efter att ha ridit igenom programmet en gång med Alpha vet jag vad vi behöver öva extra mycket på inför söndagens tävling. Det är mycket lättare att få en känsla för vilka delar man behöver träna på lite mer när man en gång har ridit igenom det. Det man kan tro skulle vara den svåra biten var i själva verket inte det och tvärtom- ett tipps som jag själv tar åt mig. Kul att rida med nästan hela laget och få team känsla, älskar det! 
 
Våra fina hästar <3

en fråga..

Hur lyckas man?! Eyelinern ska var apå ögonlocken och inte på näsan..
 

det som man inte vet

Då kör vi det sista på marknadskommunikations planen den här veckan då! Lämnade in min hemtenta igår och ekonomiarbetet ska in på fredag och nästa vecka är det nya delkurser, nystart. Känns riktigt skönt. Först ska "bara" den där fdsfhjsbvhjkfvhbfdk planen bli klar..
 
Något som är riktigt jobbigt det är när man har lagt ned tid på att göra något som ska bli en riktig god måltid och det rent ut sagt blir skit. Ikväll gjorde jag biffar med potatis och gräddsås. Mums, är ju det man tänker men icke den här gången. Biffarna blev Kaos..helt mojjade och på något sätt smakade hela bränt även fast det bara var lite på dem som blev bränt. Mindre lyckat. Tur att jag hade choklad hemma som efterrätt så jag ändå kunde äta mig glad.

knölen i fingret

När man inte har ett skohorn till hands brukar man väl använda pekfingret istället? Helst höger. Jag har iaf alltid gjort det tills nu..som ni kanske kommer ihåg så klämde jag mitt finger i en bildörr för någon vecka sedan och nu har det bildats brosk där så det är en knöl på mitt finger. Det syns inte i sig men detta innebär att jag inte längre kan använda fingret till skohorn!! Dels för att det gör ont och för att fingret blir liksom för tjockt för skon eller foten, ja ni fattar. Suck, dumma bildörr.

Back in the game

Bokstavligen talat så är vi verkligen tillbaka och det känns helt underbart! För två veckor sedan hoppade Alpha sin första lokala hopptävling med min tränare och gjorde det kanon, felfri! Det var så kul att se och vilka språng hon fick till. Alpha har varit på boot-camp i några månader och det har verkligen gjort sitt och jag är så tacksam för allt. I söndags var det dags för Pay and jump för oss och det gick verkligen jättebra- vi var tillbaka där vi slutade för ett år sedan men med verktyg i bagaget som kommer hjälpa oss på vägen. I torsdags var det dags för hoppträning och jag trodde mitt hjärta skulle hoppa ur bröstet när hindrena låg på 85 cm. Jag och Alpha har inte varit på de höjderna innan, vi har inte varit redo för det. Men då jag har oerhört stor tillit för min tränare så var det bara att bita ihop och vet ni vad? Vi klarade det med bravur! Är så oerhört glad att det äntligen börjar funka igen efter det hårda år vi har fått gå igenom. 2013 kommer att bli vårt år, jag bara vet det. 
 
 

Redo för tävling!

Rubriken säger sig själv, imorgon bär det av till Flyinge för Alphas första tävling. Det är en nervös och förväntasfull matte som kommer stå på läktaren men det ska bli riktigt kul! Önska oss lycka till och håll tummen för dem imorgon. Nu säger jag Godnatt och ställer klockan på 05.00.


fredag

Då var det äntligen fredag! Fredag är nog den bästa dagen på hela veckan, om man inte har jobb till helgen förstås. Eller rättare sagt känslan när man går hem från jobb/skolan på fredags eftermiddagen och faktiskt unnar sig helgen som helg. Härlig känsla. Ikväll är det tvättning av häst som står på schemat, måste glänsa till tävlingen imorgon! Så Spännande!!


jag ser det inte

Ibland förstår jag inte. Hur kan två saker vara så olika. Det är ju inte samma sak men det handlar om lika många poäng så det borde vara i stort sätt samma arbetsomfång men ack så fel man kan ha..
 
7,5 hp Organisation och ledarskap del 1
- 1 obligatoriskt tillfälle
- En artikel som skulle läsas
- Hemtenta, 6 sidor
 
7,5 hp Omvärldsanalys och marknadskommunikation
- ca 10 obligatorksa tillfällen
- Tre arbeten på två sidor vardera = 6 sidor
- Projektarbete del 1, á la 25 sidor
- Projektarbete del 2, á la 20 sidor
 
HUR E DET MÖJLIGT?! Ajja, är på sista delmomentet i projektabetet del 2 så det gäller väl bara till att härda ut..och  nej jag är inte bitter..bara en aaaning frustrerad.

det känns

Då har jag snart suttit vid datorn i tolv timmar med mina skolarbeten, med undantag för pauser givetvis. Känner att ögonen börjar gå i kors..På något underligt sätt känns det inte som jag kommer någonstans i arbetet. Jag skriver och skriver men ändå känns det inte som om jag kommer någonvart. Fast skriver jag så måste jag komma fram till målet någon gång, eller hur? Har "snart" skrivit hälften.. men känner att det får räcka för idag snart. 
 
I vanliga fall har jag absolut ingen tid till att följa serier på tv och jag tycker att det brukar vara väldigt stressande att följa dem, man blir liksom paralyserad och mår nästan dåligt om man missar ett avsnitt eller första delen innan pausen. Till min ära kan jag för tillfället följa två serier, Greys och The mentalist. Hänger på sista veckan för sen tar jag hem Alpha igen och då blir det inget följande av serier kan jag garantera. Men det gör inget- hästliv garanterat före tvn!
 
Känner mig lite som Snuffe, trött fast inte lika söt!

medömkan tack

Jag klämde mitt finger i bilen häromdagen. Det rekommenderas inte. 
 
Feel the pain!!

den nya tröjan

Min nya stickade rosa tröja hårade av sig så mycket så jag tänkte att det var bäst att tvätta den. Och hur många läser tvättlappen innan man stoppar in kläder i tvättmaskinen? Jag tror jag har gjort det en gång och det var inte denna gången. Något jag kom att få ångra. När jag tog ut kläderna som var i tvättmaskingen var inte bara den håriga tröja hårig utan all tvätt var hårigt! Kollade på tvättlappen och där stod till min förfäran handtvätt..just great! Så det blir till att rolla alla femtioelvatusen plagg som låg i just den maskinen. Tack för det!

En lördagskväll

I helgen var det tjejmiddag med utgång som var helgens höjdpunkt. Trevligt sällskap och goda drinkar. Toppen på kvällen var när vi anlände i en Hummer-Limmo till stortorget! Glammigt värre. Känner dock mig riktigt gamal när man i stort sätt är däckad en hel dag efter en utekväll. Fattar inte hur jag kunde festa flera dagar i rad och må tipptopp för bara några år sedan, ajja åldern tar ut sin rätt. Nu är det inte fest förrän den 25 december. Punkt.
 

true

 
You never know
how strong you are
until being strong
is the only choice you have
 

Jag tyckte att ovanstående citat var riktigt bra. Och det stämmer verkligen. Många gånger under livets gång kommer man ställas inför svåra situationer och några som vi kommer känna att vi inte kan kontrollera. Okontrollerade situationer som kommer få oss att falla handlösa på knä. Men på något sätt så kommer vi att resa oss igen. Vi kommer att stå på fötterna igen. Många gånger kan det kännas hopplöst och högst tveksamt att man skulle resa sig igen, men det är något fenomen som vi männsikor har. Vi är starka, även när vi minst anar det.

På rätt väg

Igår kväll var det stallet som stod på schemat. Nu när jag inte är i stallet lika ofta så uppskattar man det ännu mer. Det är så skönt att komma till stallet och bara tänka på det man gör där och då. Allting annat får liksom vänta ett tag. Kvällen började med att jag red ut en tur på en av min tränares hästar och trots att det småduggade så var det faktiskt ganska mysigt. Älskar verkligen att rida i skogen! Efter den ridturen var det dags för Alpha. Jag red fram henne och jösses vad hon var fin!! Hon var med mig, lyssnade på mig och hade ett himla fint steg. Helt underbart. Sen satt min tränare upp och hoppade henne. Avslutade med en bana på 90 cm. En mycket stolt matte stod på marken och beundrade det hela. Sprången i sig var det inte så mycket kvalitet i men eftersom vi inte har hoppat särskilt mycket på ett år så är jag nöjd och det blir säkert bättre bara efter några gånger. Det känns verkligen som  om vi är på rätt väg.
 
 

givemeluck

Idag har jag varit på Flyinge och tittat på unghästchampionaten. Stallets 5-åring var med och skötte sig kanon! En felfri runda, så imorgon håller vi alla tummar och tår att det blir en till felfri ritt så det blir final på söndag! Gud, vad man blir hoppsugen. Inte allra minst på att tävla..Men snart så kommer det med! Kollade resultat för unghästchampionatet för terränghästarna och den som vann 6-åringarnas var ingen mindre än Alphas halvbror (samma pappa), det ni! 
 

Tidens utvisare

Det här med att inte veta. Hur ska man egentligen veta? Hur ska man veta att det är rätt? Eller att det är fel? Om man inte har någon magkänsla att följa, hur gör man då? Det som vi ständigt utsätts för är ett antal beslut som ska tas och på något sätt så är man tvungen att veta vad man ska göra och vad man ska ta för beslut. Det är liksom undermedveten skrivet att när någon frågar dig något, då ska Du ska ha ett svar. 
 
Jag försöker övertala mig själv att på ett eller annat sätt hamnar man där man vill tillslut, det är bara olika vägar dit. Kanske är det så, kanske inte. Det kan tiden bara avgöra. Men jag hoppas och tror att jag har valt rätt beslut och kommer köra på det, helhjärtat. 
 
 
 
 
 

Keep trying

Idag har jag avslutat den första delkursen i organisation och ledarskap, nästa vecka påbörjas nästa och jag hoppas innerligt att den höjer ribban.

Tog en härlig skogstur i eftermiddags med hästen min! Avslutade turen med galopp på kaninlandet och lite trim. Tre steg i vänstergaloppen var helt perfekta! Kändes underbart. Roligt att det även den svåra galoppen blir bättre och kan man få tre riktigt bra galoppsprång kan man garanterat få fler! Vi tränar på.