örnens öga

Muren som för ett tag var nere är nu uppe igen
Flickan som står där bakom är inte längre en flicka
Hon har blivit till en kvinna som har ett stort ansvar
Men trots att hon numera är en kvinna med stort ansvar,
så har hon byggt upp en mur
Kanske är det den flickan som alltid kommer finnas inuti henne som har byggt den.
Kanske, hon vet inte.

Till er där ute som valde fel

Just nu sitter ni i skolbänken och fantiserar om den fantastiska lön ni tror att ni kommer att ni kommer få ut när ni går ut med de fina titlarna på yrken så som advokat, läkare och ingengör. Nu är det såhär att ibland ger livet en, en käftsmäll och det är precis det jag kommer att ge er nu. Läste precis på metro.se artikeln "Här är jobben som ger dig högst lön" och följande jobb ligger i topp tio lönemässigt per månad och därmed i topp tio känslomässigt (halva den meningen var min egen).
*
1. Ekonom- 83900 kr
2. Flygledare- 56300 kr
3. Trafikflygare- 56300 kr
4. Läkare- 55700 kr
5. Advokat/Jurist/Åklagare- 49600 kr
6. Domare- 48200 kr
7. Produktionsledare, film- 47200 kr
8. Farmakolog/Lagerchef/Toxikolog- 46500 kr
9. Nutristionist- 43300 kr
10. Konsumentvägledare- 43200 kr
*
Därmed vill jag säga att JA, jag har valt helt rätt utbildning!! Länge leve ekonomerna. Till ingenjörerna vill jag säga "Ni finns inte ens med på listan, och ni trodde att ni var smartast?! Skrattretande" Och till advokaterna och till läkarna vill jag säga "Fint av er att ni vill hjälpa människor men siffror är uppenbarligen SÅ mycket bättre att handskas med" Detta fick mig att vakna upp. Fram med böckerna, tenta på torsdag= Stenhård räkning tills dess!!

 

 


såld

Ikväll är det hoppträning som står på schemat. Älskar verkligen att hoppträna! Dressyrträning i all ära men det är något extra med hoppträningar, kanske för att det finns hinder med i bilden..Hoppas på en bra träning som ger mig lite självförtroende efter den mindre lyckade tränignstävlingen i söndags. Får kämpa vidare!
*
Men först innan det roliga ikväll ska jag ta mig till skolan för att plugga bokslut, kassaflöde och räkenskapsanalys. På tal om räkenskapsanalys, varför heter det räkENskap och inte räkNEskap? Men tror ju att man snackar om Räkor! Hmm, förstår inte det riktigt. Men får nog sluta att analysera om namnet och istället fokusera på dem där siffrorna. Siffror som jag trodde var min starka sida visade sig vara mer eller mer min död.. Om det är någon där ute som kan det där med bokslut och dyligt så får personen mer än gärna höra av sig om det är så att man känner att man vill hjälpa någon i nödvärn. Bara en tanke sådära.

Tänk om


Baby step

Jag tror att det här med att psyka någon är en bra metod när man vill ha något. För tillfället är mitt mål att psyka Ralph till något jag vill ha. Jag vill ha en hund. Han är lite motstridig till detta och jag förstår verkligen inte varför. Hur kan man säga nej till en så underbar liten varelse? Han har hotat med skilsmässa om jag kommer hem med en.. Men tror ni jag kommer ge mig för det? Icke! Jag gör övertalnings processen i små steg. För tillfället så ändrar jag bakgrundsbild på datan lite då och då till så söta valpar så it's to die for! Skickar lite sms med länkar på hundar på blocket. För tillfället går det lite trögt men jag tror nog han mjuknar upp. En kvinnas vilja är lag.
*
Jag menar, vem kan motstå denna sötnos?!

Har en säng som är bred

Inför morgon dagen är jag både förväntansfull och spänd. Morgon dagen kommer bjuda på min och Alphas första träningstävling för i år. Ska bli så kul och spännande. Jag är mentalt förbredd men har inte riktigt förbrett alla saker som ska med. Men det kommer, natten är ju ung! Känns väldigt roligt att vi ska ut och jag hoppas verkligen det kommer gå bra. Det var så länge sen vi var ute nu så nervositeten kommer smygande mer och mer för varje timme. Men jag älskar det!
*
På eftermiddagen kommer det ett spännande möte. Berättar mer sen men vill först se hur det utvecklas. Är så mycket som ska stämma med allt. Men jag hoppas på ett samarbete!

This time it has to be right

Man kan ofta läsa att man "skapar sitt eget öde" och att man "själv bestämmer över sitt liv". Till visso kan jag hålla med men absolut inte till fullo. Det händer saker i ens liv som man inte kan styra över. Det är en lärdom som man får ta men samtidigt är det skrämmande. Man styr ju faktiskt inte över sitt liv. Jag tror att när oförutsägbara saker händer så får man ta det som det kommer och göra det bästa av situationen, jepp myckete lättare sagt än gjort. Jag vet!
*
Jag själv står för ett väldigt stort beslut och jag vet vad jag kommer göra men det kommer vara rent ut sagt vara för jävligt en lång tid men det kommer att bli bra tillslut. Jag kommer gråta, känna mer nere, känna att jag inte orkar mer men jag kommer klara det. Tillslut kommer jag stå där, springa milen på en bra tid med ett leende på läpparna och känna: Jag kan! Fy sjutton vad jag är bra! En lång lång väg dit men det kommer gå.
*
Wilda och Alpha by Pernilla

Kanske är det dags för apans ben?

I natt drömmde jag att jag hade en fruktansvärt turkos klänning och till det hade jag byxor som var grönturkosa = en total katastrof. Jag var på någon bal liknande fest och alla var väldigt fint klädda. Men varför tog du inte av dig byxorna i drömmen tänker ni då? Jo, det ska jag förklara för dig. Det var för att jag hade så håriga ben, dvs att jag inte hade rakat dem på ett bra tag. HMM, detta får mig att fundera. Är det ett tecken? Borde jag gå och raka benen om något oförutsägbart inträffar så jag måste visa benen? Det återstår och se. Jag tycker drömmar är lite läskiga. Vissa påstår att dem betyder något och andra inte. Jag tror på något mittimellan.

Krossa skylt dockornas ideal

När jag scrollade ner bland statusuppdateringarna hittade jag nedanstående bild. Jag stannade upp och blev chockad. Händer det verkligen? Är det på riktigt? Jag har hört talas om skylt dockor som inte är size 0 men aldrig sätt någon varken på bild och allra minst i en butik. Men detta var livs "levande" skyltdockor i en av Åhlens butiker. Enligt mig är modeller levande skylt dockor. Dem är långa och rikigt smala och det är det som är idealet som så många försöker leva upp till. Även om det är en väldigt lång väg kvar för att kunna krossa siza 0 idealet så är det här en bra bit på vägen. Ska modellerna vara levande skylt dockor får dem lägga på sig några kilon och lite former för att fortfarande leva upp till skylt dockornas ideal. Jag är fortfarande i chock efter att ha sett bilden. Är det faktiskt så att samhället håller på att förändras? Är det så att det är okej att ha kvinnors vanliga lår och att man inte ser revbenen om man tar av sig tröjan? OM det är så är jag väldigt stolt över att leva i en modern värld. Jag kan inte hoppa av glädje än men det är ett stort steg på vägen och jag hoppas att när mina barn växer upp så är dem pinnsmala skylt dockorna ett minne blott.
*

Köksstolar

Hoppträning imorse för min vän Hanna. Hon är verkligen så himla duktig på att instruera. Jag vet att det kommer bli något stort av den där lille pricken ;) Alpha var verkligen kanon idag! Lite attitydproblem men för övrigt så himla duktig. Är riktig glad! Lite mer en jädra anaman från min del så blir det nog riktigt bra. Fick in ett riktigt kanon språng och med sådana språng kan man hoppa hur högt som helst. Som en av mina tränare sa "Har dem väl hoppat så en gång kan dem göra det igen" Det känns hoppfullt!
*
Ett litet tag efter vi flyttade in har jag varit och letat efter stolsöverdrag till köksstolarna. Har stått på kö överlänge på Ikea till dem stolsöverdragen dem har, för att vara mer exakt ca 6 månader. Är rätt trött på att stå i den där kön. Hittade två skitsnygga stolsöverdrag på en annan sida för Ikeas köksstolar. Kan verkligen rekommendera sidan. Jag väljer mellan de två nedanstående.
*
bems.se
bems.se

Skärtorsdagen

Då var påsken här i en rasande fart. Jag har en liten fundering bara angående påsken, man firar det för att Jesus återuppstod, om jag inte minns helt fel? Men vart kommer alla ägg in i bilden? Alla påskkycklingar och kaniner eller harar eller vad det nu ska föruställa. Varför är det i stort sätt det enda man hittar i köpcentrumen? Varför? Det var nog inte så att när Jesus uppstod så vimmlade det av kycklingar och kaniner som hoppade upp och ned av glädje. Eller? Var det så? Jag är iaf glad för på påsken är det tillåtet att äta chocklad i stora mängder utan att skämmas, fast i ju för sig skämms jag aldrig över mitt chockladintag. Varföt skulle jag göra det? Jag njuter ju!
*
Träningarna med Alpha går verkligen med stormsteg framåt. Är verkligen glad. I förra veckan hoppade jag några skutt och det kändes verkligen kanon. Inga problem och inga tveksamheter. Den 15e blir det vår första P&J (=Pay & Jump, en träningstävling där man själv bestämmer höjden) för detta året. Ska bli kul och spännande! Dressyrträningen i måndags gick också väldigt bra, till slutet då jag skulle rida igenom programmet. Jag vet inte vem som var trötast, Alpha eller jag men det gick åt skogen. Så vi får vänta ett tag med dressyrtävling och träna mer på det. Men det känns verkligen att vi är på gång igen och det är en så skön känsla. Nu blir det vila för Alpha några dagar framöver så hon kan ta igen sig både fysiskt och psykiskt. Särskilt unghästar kan behöva några dagars extra vila ibland för att hinna smälta allt. Oftast när man låter dem vila och kör igång igen har dem hunnit tänka efter lite vad man vill och det mesta fungerar ännu bättre.
*
Åååh, kom precis på att jag har ju en halv kladdkaka kvar sen igår! Frukost nästa!