att leva

Jag är en sådan person som tänker framtid, framtid och åter framtid. Jag har redan klart för mig vart jag ska bo, vilket jobb jag ska ha och vad mina barn ska heta. För visa låter det helt sinnessjukt men för mig låter det helt naturligt. Av olika skäl så är jag en sådan männsika som blickar framåt. Har man varit på havets botten och kommit upp där ifrån så vet man att det blir bättre, i framtiden. Det är säkerligen däför jag alltid blickar framåt, har svårt att leva i nuet. Men det är något jag måste lära mig. Nu när jag inte längre ligger ihopkrupen på havets botten utan faktiskt står med båda fötterna på land och solen skiner på mig, då måste jag inte längre blicka framåt för att se ljuset. För ljuset har redan kommit till mig. 

fluffiga moln

När jag blir stor ska jag ha en jeep liknande sak att köra runt i. En vit och en svart. Typ en BMW X5 (hör på den ni). Tycker om maffiga bilar. Såg en fet bil här om dagen också. Hade definitift inte bangat att ha den stående i garaget.
 
JAAA, tack!

höstens makter

regnet öser ner utanför fönstret och på något sätt tycker jag faktiskt att det är rätt mysigt. Till och med det här att det håller på att bli höst på riktigt är skönt. Och vem kan inte låta bli att älska höstmode? Det kommer bli shopping till max! Något som var mindre mysigt var min ridtur igår. Helt plötsligt öppnar sig himmlen och det kommer stora hagelflisor ner från skyn. Det var inte bara jag som fick nog utan även Flisa. Hon ställde sig demostrativt med baken mot regnet och sen vägrade hon att gå. Jag förstår henne till fullo. Tillslut slutade det att regna så vi kunde fortsätta vår tur, helt genomvåta- om man hade kramat ur mina kläder hade man definitivt kunnat få ihop till en sjö, ändå ganska glada. Jag menar vem kan inte vara glad när man har nedanstående utsikt från hästryggen?
 

i mitt köksfönster

Egentligen tänkte jag lägga upp en sjukt ointressant bild på blommorna i mitt köksfönster men eftersom dem blev så blurriga, fattar inte varför jag inte kan hålla telefonen stilla, så bidde det ingen sådan bild. Sen tänkte jag också berätta hur faktiskt fint det är med blommor i fönstret. Haha, hur låter jag nu? Det dumma med blommor är ju att man måste sköta dem. Jag tycker att vattna dem är sjukt jobbigt och att plantera om dem finns inte på min karta. Men varför skaffar du inte plastblommor tänker ni då? Jo, för plastblommor är så äckligt fula plus att min mamma hade dödat mig som är en mer eller mindre blomfantast. Så det jag söker är blommor som knappt behöver vatten eller blommor som dör men återuppstår när de får vatten. Ingen kaktus mottages, jag har tagit död på e sådan också.
 
Istället för mitt köksfönster får ni hålla tillgodo med mitt senaste inredningsköp,
dessa superfina ljuslyktor från Cervera.

en för alla, alla för en

I fredags var det överraskningsfest som stod på schemat! Vaknade klockan fem då någon skulle ha frukost på sängen eftersom det var hans födelsedag. Ordnade det och "gick och la mig igen". Så fort Ralph hade stängt dörren till lägenheten var det dags att fixa alla förbredelser inför kvällens fest. Det var bara till att köra non-stop tills klockan slog sex och gästerna var på plats. Blev han överraskad? OM han blev. Hihi. Och det var rikigt kul.
 
 
Stort Tack till er som kom och förgyllde denna kväll! 
 

Jag och min fina Hannis <3

kiss me

Sitter och gör en låtlista till fest tillfällen och gud så mycket bra musik det finns! Jag tyckte jag hade hyffsad mycket musik på mina listor men det visade sig var knappt en bråkdel av all musik jag hittade sen. Så nu sitter jag här för mig själv och inte bara rör mig lite framåt och tillbaka utan sjunger gör jag också. Högt!
 
Grattis i förskott min älskade <3

Louise <3 Alvin


like a butterfly

Då Alpha för tillfället är skadad så rider jag inte henne så mycket men då har jag sådan tur att jag får rida mina vänners hästar. När man bara rider sin egen så rider man lätt in sig på en häst och det kan vara lite tufft att sätta sig upp på andra hästar då alla hästar inte fungerar likadant. Det är verkligen kul att se hur de är som individer när man sitter på ryggen på dem och jösses vad jag lär mig mycket! För några dagar sedan red jag Sarahs häst Wilda som är en mycket pigg dam med mycket motor. Men så söt och fin på alla sätt och vis. Jag har även ridit Denise häst, Zamora, några gånger. En stor häst som är väldigt fin i dressyren. Det är så roligt att rida olika hästar och nästa vecka kommer jag sitta på ingen mindre än Flisa! Längtar redan.
 
 
Dinese häst Zamora
 

solregn

Då var man snart tillbaka till verkligheten. Börjar idag på pappret men börjar jobbeveckan med att vara ledig. Inte helt fel det. Jag har tre veckor med jobb framför mig och sen börjar skolan igen. Har redan börjat införskaffa mig böcker till skolstart, har nog aldrig varit så satsig. Men jag känner att ska jag klara detta 1,5 åren med att läsa så mycker så BÖR jag vara förbred. Alltid en bra erfarenhet med struktur. Och det viktigaste av allt är redan köpt, min helt "egen" (antar att sambolagen gäller numera) bärbara dator! Har aldrigt haft en egen data, jag vet jag är efter men det samma gäller tv. Alla andra hade en egen tv på rummet när man var tonåring men inte jag. Tufft liv. 

Livet i sadeln

Hästsporten är en tuff sport, den som säger något annat har definitivt ingen koll. Men trots att de är en sådan tuff sport som kräver stort engagemang så skulle jag inte vilja byta ut det mot något. När jag sätter mig upp i sadeln så känner jag att- här, det är här jag hör hemma. Och ett leende sprids över hela ansiktet. Det kommer tuffa perioder då man undrar över hur sjutton kunde jag välja den här sporten. Men på något sätt tar man sig igenom det och fortsätter kämpa. Kämparglöden har stor betydelse i detta samanhang. Kämparglöden om att vilja bli bättre. Som en klok elitryttare sa "man blir aldrig fullärd" och det stämmer till fullo. Tom proffsen har mer att lära. Det är häftigt.
 
Fina Wilda, Sarahs häst.
 
 
Wilda <3
 

Filmtips

Då detta är en allt-i-allo blogg så tänkte jag den här gången tippsa om två riktigt bra filmer. Som ni kanske vet så somnar jag till i stort sätt varenda film. Är ingen bra filmkompis. Men de här två filmerna satt jag som på nålar hela tiden och var klarvaken- ett mycket bra tecken! Filmerna jag starkt rekommenderar är War Horse och Man on a ledge.
 
War horse- Handlar precis som titeln säger om en häst under första världskriget. En spännande historia om bandet mellan häst och ryttare. Kan definitivt ses av även icke häst älskande människor. Men var beredd på att tårarna kommer att falla.
 
Mon on a ledge- Man har en chans kvar, att återvända finns inte. Hoppa eller att inte hoppa? Men vad händer på andra sidan? Ett inbrott, har de samband? Jag satt som på nålar hela filmen och undrade vad nästa steg skulle vara. Absolut sevärd. 
 
 
 
 
 

lets make it

Ibland är jag faktiskt väldigt ekonomisk när det gäller att använda saker tills dem har nått över sin levnadsgräns. På eknomspråket skulle man säga att de var långt gågna över sin ekonomiska livslängd. Ett bra exempel på detta är mina riktigt utslitna ridskor. Fast det är hål underifrån så att stenar mer eller mindre tar sig upp till foten så har jag  gått i dessa skor ett bra tag. Men nu när sulan började lossna på riktigt inuti kände jag att det var dags att byta ut skorna. Jag och Sarah körde Skåne runt för att hitta varsitt par skor. Ni anar inte hur svårt det är! Fattar inte varför ridskorleverantörer inte bara gör alla skor bekväma och snygga på samma gång. Jag menar hur svårt kan det va? Ajja, vi hitta varsitt par och det var värt all svett som bilen orskade då acn inte riktigt var på vår sida.
 

sounds good

Visste ni att ordet fluffighet faktiskt är ett ord? Huur roligt är inte det på en skala? Fluff, fluff, fluff, fluff, lyssna bara vilket roligt ord. Sen kommer det till det svåra, tänk att försöka förklara vad ordet fluff står för. Hur skulle ni förklara det? En rolig tanke såhär på morgonkvisten. 

Borta bra men hemma bäst

Då var man tillbaka till Sverige. Har haft det skönt i den underbara värmen vid Atlanten men tacka vet jag Sveriges gröna landskap. Man blir så mycket gladare när man har färg runt omkring sig än berg och öken. Skulle Sverige ha lite mer sol och värme skulle det vara perfekt. Men inget är perfekt. Det är bara ren fakta. Åter tillbaka till värmen.
 
Dagarna började med ett gympass (jag vet-kors i taket!) och sedan blev det en stadig frukost som följdes av sol och bad. Min hy verkar dock inte riktigt förstå att den skulle bli brun och inte bränna sig, men det gjorde den och detta resulterade sig i att två dagar innan avgången för hemresan kom fjället. I skrivande stund skulle jag med all rätt kunna kalla mig fjället her self. Men väljer att avstå från det. Slutsumman av resan är att det var skönt att komma bort ett tag och få umgås en tid bara Han och jag utan att veta vad som händer i omvärlden men åh vad skönt det var att komma hem.