Locktångens bravader

Söndag den 23:e december och jag är uppe med tuppen. Det stormar utanför fönstret och det viner i fönstrena. Min fråga som kommer upp i mitt huvud är "Hur ska lockarna i håret hålla ända ner till parkeringen?" Dessa standardfrågor alltså. Är det fukt i luften och regnar så har jag givetvis alltid platta håret och det är garanterat inte platt när jag kommer fram kan jag lova men jag tror det blir annurlunda med lockarna. Hej ÖVER mycket hårspray!
 
Klockan 17.30 idag går jag på julledighet i hela två dagar. Två dagar som kommer att fyllas med familj och vänner och förhoppningsvis mycket skratt. De röda naglarna som jag målade i fredags har redan börjat skavas av så ett nytt lager lack ska målas men det viktigaste missionet idag är att hitta något att ha på sig till på tisdag. Ständiga problem alltså. Jag har drygt en timme på mig att hitta något på Emporia i ren panik. Återkommer med resultatet.
 
 
 

"jag är inte rasist"

Nu kan jag inte längre vara tyst. Tystnad innebär ofta medhåll eller att man inte orkar ta strid men nu har det gått för långt och jag kan inte hålla det inom mig längre. 
 
För det första är Facebook något slags forum där det görs grupper och det tas upp disskusioner som är rent rasistiska och folk låter allmänt korkade eftersom de inte har någon aning vad som ligger i bakgrunden till vissa problem i världen. Folk "gillar" grupper eftersom kompisen gör det och eftersom man ska "hänga med i svängarna". Jag tål inte detta längre. 
 
SD är ett rasistiskt parti och enligt min åsikt borde de absolut inte sitta i riksdagen. Männiksor röstar på dem som inte vet, inte vet vad det här fruktansvärda parti står för och hur de vill styra landet. Att folk har blundat för filmerna som har lagts ut om detta parti är också hemskt. Jag kommer aldrig glömma bilden som var på första sidan i tidningen när de kom med i riksdagen och en indier stod och hoppade av glädje. Que?! 
 
Några svenskar är "rädda" för att vi inte ska ha få ha kvar våra traditioner och att vi ska ta in alla invandrare som vill komma in. För det första, vem har någonsin sagt att vi ska ta bort våra svenska traditioner? Att pepparkaksgubbe skulle förbjudas var EN lärares åsikt. EN. Att Disney väljer att ta bort sterotyper från deras julfilm är väl knappast något svensk beslut och helt seriöst om det påverkar Dig så otroligt mycket att de tar bort dockor som kan förknippas med rasist och nedtryckthet tycker jag inte att du borde slå på Kalle Anka över huvud taget. Ordet negerboll är en återkommande fråga som ständigt tas upp, är det okej att säga neger som har ett så negativ klang? Hur svårt är det att säga chockladboll istället? Har "vi" vita i västvärlden blivit så fruktansvärt förtryckta som många andra delar i världen har under århundranden? Svar: Nej! Har du personligen blivit kallad skällsord som neger, blatte, blattejävel, invandrarunge eller likande? Om inte tycker jag att du ska sätta dig in i deras situation. Åter till att Sverige som är ett välbärgat land och som har möjlghet att ta emot flyktingar inte skulle göra det, seriöst ska vi låta männsikor dö för att det kan "skada" våra svenska traditioner. Nej, någon måtta får det vara på detta.
 
För att återkoppla till rubriken är det en fin mening som "vi" svenskar ofta säger. Nej, "jag är inte rasist" men jag tycker detta och detta. "Detta och detta" kan i många sammanhang kopplas till ordet rasist. Så innan Du kan ta del av denna fina mening så kanske en uppdatering om ordet rasist borde kollas upp?
 
Punkt för mig.
 
 

det som är riktigt jobbigt

är att jag kan gå med en krycka om jag inte går långa sträckor, det i sig är inte jobbigt, men i ju med detta så har jag en inomhus och en utomhuskrycka. Det är bara det jag glömmer ju detta hela tiden vilken resulterar till att vi har salt och smuts i hela lägenheten och två smutsiga kryckor istället för en. Ja, det är verkligen inte lätt!
 
Plus att häromdagen när det var en riktig skit dag så hade jag gjort varma mackor-mums! När jag sedan ska bära dem till vardagsrummet så tappar jag dem, inte bara upp och ned utan rakt ned i skon!! Jag bölade. 
 
Over and out.

vintertid

Tittar man ut från fönstret så ser man det andra höghuset vid sidan om. I nästan alla dess fönster står antingen en adventsljusstake eller så hänger det en stjärna. Det har kommit att bli december och det verkar som om att det blir jul i år igen. En vit jul detta året? Vädret verkar hålla på det iallafall. Den vita snön som ligger nere på marken är fin, fin när den är orörd och när man är inomhus. Fin när barnen får leka i den men ack så besvärlig när det kommer till hästar. Kan inte njuta av den många timmar eller minuter. Men känner att det inte riktigt finns något i min makt som jag kan göra för att den ska försvinna, kunde ha satt på min häst snoskor när hon skoddes men nej då kändes vintern så långt borta (detta var för två veckor sedan..).
 
Annars kämpar vi på, Alpha och jag. Hon med sitt ben och jag med mitt. Vi är några kämpar vi två, och när det kommer bli bra så kommer det bli riktigt bra. 2013 kommer att bli vårt år.