En annan tanke

Jag har varit emot klädshopping på internet då pengarna flyger så lätt iväg och det känns inte som om man shoppar på riktigt liksom. Men nu gillar jag det verkligen! Det är så himla smidigt. Jag shoppar typ aldrig kläder, dels för jag tycker det är ganska tråkigt, för att jag aldrig hittar något men framförallt för att jag inte har någon tid till det. Tiden räcker helt enkelt inte till. Och som ni vet så har man aldrig något att ta på sig.. Det jag har stört mig på med shopping på internet är denna jäkla frakt man måste betala. Ibland kan det bli ca 25 % av vad kläderna kostar som man klickar hem. Men samtidigt, hur dyrt är det inte att stå i parkerings hus? Hur dyr är inte bensinen nu för tiden? Aa, precis. Tack klädshopping över internet säger jag bara!

love the music

Kasslerlådan är på G, mums! Imorgon är det nyår och detta året ska jag spendera det med mina mostrar hos min morfar. Det finns ingen bättre och godare mat än deras så det blir perfekt! En lugn kväll är precis det jag behöver. Inga måsten. Ska bli kul! Och framför allt skönt. Hoppas, hoppas att min långklänning kommer idag. Det vore så  perfekt!

Om du bara visste.

Då jag har köpt en ny platt tång så var jag ju självklart tvungen och testa den. Innan jag kommer till konversationen vill jag bara säga att den var sjukt bra! Remingtons plattänger kan jag varmt rekommendera!

Ralph: Akta så du inte bränner bort plasthåret bara.
Jag: Hu? Vilket plasthår?
Ralph: Ditt löshår såklart.
Jag: Eh, det är inte plasthår. Det är äkta hår.
Ralph: ÄKTA?!
Jag: Ja, såklart.
Ralph: Men ÖE!! Har jag någon annans hår i min säng?!

HAHAHAHA det är inte lätt att vara kille i detta skönhetsfixerade samhälle.





Dem skrivande raderna som skrev sig själv men som inte ville bli lästa.

Först spelade fingrarna över tangent bordet och flera flera sidor i word dokumentet fylldes. Först kändes det bra, jag skrev och jag skrev. Förändrade lite men för det mesta så bara skrev jag. Tyckte det var riktigt bra tills jag började läsa vad jag hade skrivit. Nu vill jag bara spy. Tänk att det som jag tyckte va bra för ca 10 minuter sen får mig att vilja gråta och jag känner hur det börjar kännas i halsen. Fy fan.

Klädes shopping

Då jag aldrig, typ maximalt en gång per fjärde månad, köper nya kläder kan jag stolt meddela att jag inhandlade två fin fina julklappar till mig själv i veckan. Ett par riktiga jeans, minns inte när jag köpte riktiga jeans sist då jag är en stor sucker för jeans-leggins. Men dem satt som en smäck på när jag provade dem och jag fick en sådan "måste ha" känsla att jag var bara tvungen att slå till. Hittade även en snygg topp på GT. Ska även köpa en likadan topp fast svart!

 

 

 

Kan verkligen rekomendera en titt på GT utbud på jeans om ni är behov. Fina jeans till ett bra pris!

Kan det bli bättre?


Julaftons mys med fortsättning på juldagen

Hoppas ni hade en bra jul där ute allihopa! Min jul var helt underbar. Träffade dem underbara kära och hade det så mysigt. Idag har jag ju inte gjort många knop. Sovit, vilat, ätit, sovit och vilat. Haha men det är helt okej. Älskar verkligen att jag tar mig tid och ro till sådana här dagar. Jag måste det om jag ska kunna gå på 120 varv varje dag i flera dagar. Då måste jag få en stund att koppla av och bara vara. Jag uppskattar verkligen dessa stunder väldigt högt.

Fick ni några bra julklappar?

Jag fick det allt det jag önskade mig och mer där till. Men det viktigaste för mig var att få en bra julafton och det fick jag verkligen. Tack!

You make me laugh

Du får mig att le
Du får mig att skratta
Du får mig att känna mig älskad
Du får mig att känna mig vacker
Du får mig att se ljuset när allt verkar mörkt
Du får mig att inse att jag är bra som jag är

Jag insåg när jag träffade dig att du är Han med stort H.

Älskar dig min fina Ralph

lille julafton

Lille julafton. Ganska mysig tanke ändå. Dagen innan julafton. När jag var liten längtade jag så himla mycket till julafton, vem gjorde inte det liksom? Men när jag blev äldre längtade jag mer till lille julaftons kväll. Dagen för julafton. När man låg helspänd i sängen och undrade om man skulle få just den där julklappen som man har önskat sig. För när väl juldagsmorgonen är kommen så springer verkligen dagen iväg. Helt plötsligt hade man öppnat alla julklappar och det var ett helt jäkla år till nästa gång. Haha, kommer ihåg hur besviken jag kände mig varje gång på julaftons kväll. Tänk ett helt år till nästa julafton. Det är icke lätt att vara liten.

Nu kan jag tycka att de tär skönt på julaftons kvällen och tänka "Puh, vad skönt ett helt år till nästa gång" Haha man förändras med åren. Helt klart.

Snart är det dags

20 december! Var tvungen att dubbelkolla i kalendern om datumet stämde överens med tidningens datum, man vet ju aldrig. Alla kan göra fel. Men det stämde. Shit säger jag bara shit! Men på onsdag är det vintersolståndet = det blir ljusare igeeeen! Wiihuu. Äntligen, äntligen, äntligen! Snart är vi på rätt sida igen. Ljuset gör mig så mycket gladare och framförallt piggare! det känns som om hoppet tänds på nytt liksom. Det nya året är på väg. Dags att lägga upp delmål och mål med hästarna. Dags att lägga upp en budget plan och fundera på avd komma skall.

Dagen på det nya

Igår var jag verkligen med om ett riktigt äventyr. Nu, dagen efter, kan jag skratta åt det (jag skrattade i ju för sig lite åt det i situationen igår också). Jag åkte och tränade Flisa för min nya hopptränare. Träningen var verkligen toppen men vägen dit och hemvägen var inte lika kul. Vi körde helt enkelt fast. Fast som att inte komma varken bakåt eller framåt. Och där satt vi i skogen och hennes man fick komma och hjälpa oss. Haha. Få hjälp i skogen av landslags ryttaren var väl inte helt fel. Haha. Jaja, det var verkligen en upplevelse i sig. Men som sagt, träningen var toppen och jag vet att det är just sådan här träning som kommer ta oss framåt! Jag är så glad.

Life

Igår hade jag en jättemysig kväll på Elysse. Så god mat! Älskar verkligen fondue. Idag ska vi på middag och fest hos några vänner och det ska bli så kul! Men först lite julklappshandlande och stallskötsel. Hoppas på att kunna pulsa runt i snön idag med hästarna. Imorgon står det träning på schemat för en ny tränare! Spännande!

Hjärtat

Kärleken är fin.
Så fin att jag ibland fäller en tår.
Kärleken är stark och känns rakt in i hjärtat.
Att få dela kärlek med någon.
Att få ge kärlek till någon.
Och att få kärlek av någon.
Det är underbart.






Just you

Jag är så himla glad att vi snart passerar års skiftet och kommer på rätt sida halvåret = mot sommaren och våren. Det är en sak med vintern, kallt och snö är förståeligt. Men jag är så jäkla trött på att inte kunna ta mig från gårdsplanen med hästarna, eftersom det är is i princip överallt och dem halkar hit och dit. Suck. Det är på det här sättet det blir ofrivillig vila. Inte okej.

Nu har jag en ordentlig PLAN!

JAG ÄR SÅ TAGGAD!! Till våren ska jag ta tag i träningen med hästarna ordentligt. Hösten har varit sisådär pga olika anledningar men till våren blir det andra bullar! (Mmm, nu blev jag sugen på lussebullar!!) Ska ta tag i dressyrträning med Flisa för min dressyrtränare samt börja hoppa henne för en ny tränare och det verkar så bra! Till sommaren ska vi starta regionalt igen och även tävla lite i dressyr. När Flisa går fin så verkligen går hon fin fint!

Med Alpha är målet att börja tävla och till henne kommer jag ha kvar den bästa hopptränaren som finns. Åh, vad jag är sugen och taggad! Just nu i vinter får det bli lite som det blir. Kör till ridhuset så ofta jag kan, varvat med lite pulsande i snön samt longering och tömkörning. Men så fort vädret tillåter så kör vi igång med hårdträningen!

Den 5 Mars är det hopptävling i Flyinge och då ska både hästarna vara startklara.

VinterDagen

Åh, vad jag verkligen längtar till våren. Så sjukt mycket! När det börjar bli lite varmare, solen skymtar fram och träden börjar bli gröna. Låt det bli vår nuu! Men först får man väl försöka njuta lite av den här vintern.. Verkar ändå som om solen skymtar fram idag. Kan hoppas att det inte blåser så svinigt kallt så jag kan ta en tur i snön med hästarna.

Igår klickade jag hem min första långklänning. Har nog aldrig ägt en långklänning, om man inte räknar med balklänningen förstås. Den är fin och någon gång kommer den väl till användning. Vet inte riktigt när man använder en långklänning men det kommer att komma någon dag då jag behöva en och istället för att panikshoppa en långklänning som sitter sådär så köper jag en nu i förebyggande syfte. Hehe. Bra skäl där till mig själv. Så ska jag börja tänka oftare. Jag handlar detta i "förebyggande" syfte till framtiden. Haha klockrent.



När jag fotade detta var jag övertygad att budskapet var julen dog. Och förstod inte riktigt varför man skrev så. Nu fattar jag att budskapet är god jul. Bra där Louise, bra!



Hu?

Jag har bara en fråga. På reklamen finns det en whisky. Budskapet lyder såhär:

Skottsk whisky framtagen med svensk smak.

Alltså va?? Vad menar dem? Att den kommer från Skottland men är med svensk smak? Varför kan den inte komma från Sverige då om den endå ska ha svensk smak? I just don't get it.

Världens finaste vän.

Igår var det hoppträning med Alpha. Och det gick riktigt bra! Kul! Det var frsta gången vi hoppade en fem och en halva. Wiiee. Kändes kul och nu är vi på gång. Jag vet hur jag måste rida och jag måste vara stentuff mot denna dam. Kändes verkligen som en lättnad igår. Vi kan!

Idag blir det ut och pulsa i snön med Flisa. Mysigt!



Min Snuffe är världens bästa


Det handlar om att kunna rädda liv.

Ett program som berör in enda in i själen och är ett extremt intressant program det är Uppdrag granskning. Alla borde se det. Och se att Sverige är inte alltid så bra som vi tror att det är. Jag har fått upp frågan i mitt huvud många gånger det senaste halvåret "Hur kan det här hända? I ett land som Sverige där allt verkar så bra". Bra var det ja. Tro mig Sverige är ett land med brister.

Det senaste programmet är något som berörde mig mest. Det har en särskild betydelse. Ni som vet vet, ni andra behöver inte veta. Programmet handlade om ambulanser, ambulansers utrustning som inte fungerar. Anmälningarna som göra men som inte tas upp. Ambulans sjuksköterskor som gör avvikelser men som inte går vidare. Hur FAN kan detta hända?? Ambulansen är den som är först på plats när det händer något allvarligt och då ska banne mig utrustningen fungera. I många fall gör den inte det.

Jag blir så jäkla arg och förbannad. Hur kan anmälningarna och avvikelserna inte gå vidare? Hur kan dem högsta i ledet bara skita i det? Hur kan man som amublans sjuksköterska sätta i sig i en ambulans och vara medveten om att allt inte fungerar. Finns det INGEN som kämpar för att allt ska fungera? Hur F A N kan detta hända? Det är helt oförståligt. Jag blir både arg, upprörd och ledsen. Hur kan folk sluta bry sig, när det handlar om att rädda liv?

Ni alla borde se programmet. Gå in på SVT Play.

Kom ihåg, Det handlar om att rädda liv.

Stop for a minute

Sitter i mörkret framför datan. Inte en enda lampa är tänd. Det enda jag ser är ljuset från dataskärmen. I ju för sig är inte rummet så stort så vänder jag bort huvudet från skärmen så ser jag strimmorna av ljuset lägga sig över rumet. Eller nej inte strimmorna, bara ljuset.

Tittar jag ut genom fönstret så ser jag snön ligga över staden. Orörd på några få ställen, brun på de mesta ställena och helt borta på vissa andra. Gatulamporna lyser så man ser stora delar av staden. Här och var lyser det även i ett och annat fönster. Ljuset är fint.

Min Alpha


Den nya kvinnan är dagens man

Idag hade jag sovmorgon med stort S! Jag kunde sova enda till halv tio och ligga kvar i sängen en stund. Idag börjar jag halv ett och det enda jag ska göra innan det är att göra mig i ordning och äta frukost och lunch. Frukost, för att man måste och lunch för att annars blir det en så sen lunch. Jag nästan små längtar lite till jobbet idag. Ska bli kul att sitta ner med chefen och gå igenom hur vi ska planera allting och hur det ska gå till. Spännande!


Två små bilder

 

 

 


Lilla jag blir stora jag.

Jag kan inte fatta att dem valde mig, lilla mig! Det är stort för mig. Hårt slit lönar sig. Hihi. Nu måste jag bara visa framfötterna i detta ämne och visa att jag kan. Ska bli kul då jag inte har gjort något sådant innan. Ikväll ska det firas med spaghetti a la köttfärssås, för "ovanlighetens" skull liksom. Och sen ska jag koka majsa de kolv och ha smält smör på. MUMS! Kommer snart upp bilder på min fin fina julpyntning i stallet.