Min röda Ford

I natt klockan två fick jag se min alldeles egen bil. Dock har jag absolut inget minne av att jag gick upp och tittade på den men det gjorde jag tydligen. Lite läskigt att jag inte kommer ihåg det alls. Men vilket fall så har jag fått en bil! Weeii. Som kan dra 1510 kg på B-körkort, perfekt! Färgen kanske inte är underbar men nu ska jag inte klaga. Den är i alla fall inte grön eller gul så =)


Camillas riktigt roliga kommentar igår: "Alltså vad f*n har vi gett oss in på egentligen?!"

Haha klockren. Och jag har absolut inget bra svar på det men jag kan ju säga att jag också har ångest på hög nivå. Men med våra svarta sopsäckar över kroppen, kanske över huvudet också?, om vi sitter som iglar på varandra och med lita sprit i kroppen så ska det nog lösa sig min vän!



 

Patetiskt roligt

Alltså det är så grymt patetiskt roligt att J och T ville komma. Jag kunde inte sluta skratta när jag hörde det, dock fattade inte Tobbe hur verkligen jättekul det var så jag fick skratta åt det själv. Snacka om glädjedödare på hög nivå! Men ja, småskrattar fortfarande åt det. Vi får väl se om dem dyker upp eller inte. Kan bli intressant det.


På torsdag kommer hjärtat att stå still när det ringer i telefonen, jag kommer knappt våga andas.



Modet krävs för att få styrka

Vad är det egentligen som krävs för att man ska våga?
Vem är det som bestämmer om man är modig?
Vad är det som krävs för att man ska ha modet?
Har alla det eller är det bara en del av oss som har det?
Någonstans har vi alla det.
Det är bara vi själva som vet vad som krävs.
Det är bara vi själva som kan bestämma oss för visa får styrka.
Jag kom, jag slogs, jag segrade.
Modet gav mig styrkan.
Styrkan gav mig modet.
Vad gav du mig?

Kom igen hjärna, tänk.

Då var det snart helg igen, gött! Dock inte lika gött att jag är sjuk och får ställa in middagen ikväll med sekreterarna. Inte mycket att göra åt men hade sett fram emot det, men men. Imorgon är det dags för högskoleprovet. Sitter och pluggar lite nu till det. Vad har hänt med mina matte kunskaper undrar jag då? Känner mig så sjukt ringrostig så det är hemkst. Frågan är om jag ens hade klarat ett Matte A prov i dagens läge, knappt faktiskt. DÅ är det riktigt illa. Så ni förstår situationen. Men med en hjärna som går på högvarv och kommer igång ordentligt och med tur så ska väl det också gå vägen med hela provet, förhoppningsvis. Ska ringa Gästis snart och boka ett bord till imorgon, om ni inte har provat det nu när det är renoverat kan jag rekomendera det starkt! Mysigt ställe, god mat och snabbt går det. Haha lät det som smygreklam eller vad? Jaja. Söndag = Bauhaus, jippi...

Vi ska klara det tillsammans. Tillsammans är vi starka.

Först hade jag inte en tanke på att plugga. Det var så långt borta att det inte fanns. Nu känns det som om jag ska plugga. Men varför egentligen? Skulle jag vara redo nog att flytta, stå på egna ben och börja med mitt framtida yrke? Redo vet jag inte, det kanske man aldrig blir men tanken finns där. Men blir min stjärna frisk, som hon ska bli, då blir det inte något pluggande. Då behöver jag ju egentligen inte ens fundera på det. För hon ska bli frisk! Det finns ingenting annat.




Flipsyde- When It Was Good

När det var bra, när man bara var glad. När man inte behövde fundera utan bara leva. Det var då det. Leva i nuet, ja det ska man. Men det går inte att komma undan tanken på framtiden. Att man faktiskt behöver sätta sig in i det också. Att ingenting kommer automatiskt. Man får försöka göra båda delarna. Leva i nuet och försöka planera framtiden lite sådör lagom. Finns inget ord som heter lagom.

SUS, JAG SAKNAR DIG!










Det förflutna

För att kunna ha förståelse hur en människa uppträder i olika situationer behöver man veta bakgrunden.  


Det räcker inte

Jag har kommit fram till vilken utbildning jag vill gå. Coolt va?! Jepp. Jag vill gå civilingenjör med inriktning industriell ekonomi. Då får jag matte, fysik, ekonomi och ledarskap, allt i ett. Perfekt! Exakt det jag vill. Bra Louise, du har kommit fram till vad du vill. Men då återstår det ju bara att komma in. Just det ja, det är där problemet ligger nu. I Lund är det riktigt högt, högre än i Stockholm, vilket är helt sjukt men det är så läget är. Men i Umeå var det lågt så där skulle jag kunna komma in utan några problem. Men Umeå? Finns i ju för sig i Göteborg också men där stod inte var intagningen var. Högskoleprovet är min chans, storsatsning från min sida på lördag dårå. Försöka kan man i alla fall göra. Det är i alla fall en bit på vägen att tro att jag vet vad jag vill bli. Och det är ju alltid något =)



Gnistan var borta

Åt helsike. Jepp, tävlingen gick ÅT SKOGEN! F**n. Visst, det kan inte alltid gå bra men det behöver ju inte gå katastrof kanske. Men ja, antar att man måste lära sig det också. Tävla är det bästa jag vet men igår fanns inte gnistan där och min nervositet var inte den samma som den brukar vara. Varför? Jag vet verkligen inte. Jag tycker om att vara nervös för då blir jag så grymt fokuserad. Men inte igår. Nej, igår blev allt bara fel.


Jag saknar dig<3





My own Love story

Fredag, yes! Efter jobbet tänkte jag ta en liten tripp till det nya shoppingcentret entré och se vad dem har at erbjuda. Hoppas dem kan förnya min garderob lite i alla fall. När jag har spenderat lite pengar och förhoppningsvis är nöjd med mina inköp så bär det av till Lund för att ha myskväll med några av mina närmaste tjejkompisar. Ska bli riktigt kul! På lördag skulle jag egentligen ta en liten tur i bokskogen med Fly me men jag fick en extra tid på Bauhaus som jag är tvungen att ta. Jippi! Blir en liten övningskörningstur i Landskrona sen, ska ju köra upp där så känner att det är på tiden att börja hitta lite på gatorna där. Hoppas bara inte att mitt knä knackar till varje gång jag trycker på kopplingen. Då bryter jag ihop. På kvällen blir det fetttaaaa med Jullan! MARABOU!!!! Mmm gott, det vattnas redan i min mun. Söndag = En hel tävlingsdag, hoppas på fint väder! Och på kvällen ska jag gå på någon opera sak där Emili ska vara med. Ja, vad gör man inte för sina vänner? Men det kan nog bli intressant det. Ha en trevlig helg!



Vårväder, I LOVE IT!


I can walk a 1000 miles to be with you

Då var veckans hoppträningar avklarade och jag ser fram emot helgens tävling med dem båda. I tisdags hoppade jag Flisa hemma och det gick riktigt bra. Dock blir Anneli, ägaren, lite nervös och knappt vågar titta när det blir lite högre. När räcket låg på 1,20 fick hon nog och blundade. Haha, jag vet inte men det påverkar mig nog typ positivt när hon blir nervös för då blir jag ännu mer bestämd att vi ska klara det. Och det gjorde vi =) Sen var det hoppning hemma med Umka igår med pelhambett. Jag blir helt nervös att jag ska råka dra henne i munnen om vi kommer fel och eftersom bettet är ganksa starkt så blir jag rädd att skada henne. Men jag måste sluta oroa mig, det är lugnt. När vi väl får igång galoppen kan vi hoppa hus! Mina duktiga små hopphästar. Förresten kom jag och Flisa med i Flyinges Knock-out lag i dressyren! Spännande. Kände dock att det behövs lite hårdträning innan det.

Hade en helt jäkla störd dröm i natt. Innan har jag ändå trott lite halvt på att drömmar har någon betydelse, antingen för något som kommer hända eller om man bearbetar något. Men när det blir helt utflippade drömmar, vad ska man då tro? Ijuför sig är hjärnan utflippad så kanske inte så konstigt ändå. Äe jag vet inte.



Jag och Umka

Mmm Marabou

Nu har jag klarat det i två dagar! Jepp, att inte äta choklad. Har ätit choklad varje dag i över tre månader men nu får det vara nog. Det är varken bra för kroppen eller plånboken och det går faktiskt förvånansvärt bra! Igår fick jag stor abstinens men jag klarade det. Ger jag mig bara sjutton på att jag ska klara någonting så gör jag det. Men på lördag, då ska det frossas till max (tycker det är lika roligt varje gång och skriva max, tänk dem som heter Max. Här ska det frossas till Max. Haha det är nog bara jag som tycker det är riktigt kul. Men ändå!) Måste ju ha en dag i veckan då man frossar loss och kan äta hur mycket onyttigt som helst. Känner mig som en litet barn igen, "endast godis på lördag". Men det är så det får bli. Ligger dock en Marabou på mitt skrivbord och bara väntar på att få bli uppäten..."Nej Louise, nej! På lördag"


Varför ska det vara så gooottt?!
Eller rättaresagt: Varför ska det vara så onyttigt?!

Konstigt

Jag borde vara glad, mina läppar borde le.

Jag borde sprudla av energi och glädje.

Men istället ligger jag stilla, blixt stilla.

Tittar ner på min kudde och låter tårarna falla.

En efter en, tills dem bildar en pöl och jag inte orkar mer.

Då somnar jag.



 


Inte själva låtvalet

Egentligen bryr jag mig inte alls om melodifestivalen men kände att jag ändå var tvungen att skriva ett inlägg om det. (Vadå dubbelmoral i den meningen?) Vad hände med röstningen i lördags liksom? Jag har en idé om vad som hände. Jo, alla unga röstade på Måns och EMD och dem äldre röstade främst på Ugglas (varför vet jag verkligen inte). Sen så gav alla typ tre röster var. Dem unga: en till Måns, en till EMD och en till Operan. Och dem gamla gav också tre röster. En till Ugglas, en till Sarah och en till Operan. Så därför blir det ju automatiskt att operan vann. Annars vet jag faktiskt inte varför. Men som sagt sen Roger Pontare vann melodifestivalen gav jag upp hoppet för Sverige att komma bra till i Eurovision. Fast detsto konstigare, desto bättre. Så vem vet operan kanske klarar sig bra. Dessutom röster man ju inte för att låten är bra. Antingen röster man får att bidraget är så himla konstigt så den har en chans att komma bra till i Eurovision eller så röstar man för att sångaren är snygg. Vilken av alternativen gjorde du? Inte svårt att lista ut vad jag gjorde i alla fall =)



HET eller vad?!

Bara för ett litet tag

Bara få komma ifrån ett litet tag bara en liten stund. Ja, det vore skönt. Bara åka bort ett kort litet tag. Ja, det ska jag göra. Var när och hur vet jag inte. Men snart ska jag. Behöver få en paus ett "stanna upp ögonblick" och titta på allt utifrån och tänka över vad jag vill. Hur jag vill och när jag vill. Helst vill jag åka till sommarstugan i dalarna men det är för långt. Kanske räcker det med Kågeröd? Där kan jag i alla fall slappna av och bara vara. Ja, jag vet inte. Jag vet bara att jag måste få perspektiv på saker och ting. Och det är nu.



Felställt

OM jag nu var tvungen att skada mitt ben kunde det väl åtminstone blivit rakställt?!
Kunde, kunde det väl.
Men så blev det inte.




Min krycka hette Doris och var grå.


Nu får det vara nog

Igår morse var det strålande väder och jag använde mina nya vårskor. "Äntligen är våren är på väg" tänkte jag. Tänkte att i ju med att det är så fint väder så passar jag på att uträtta massa ärenden nu under dagen och så hoppar jag Umka först och rider ut med Flisa på kvällen, det är ju säkert varmt i luften då med. Under dagen började det mulna lite, men så länge det är uppehållsväder så gör dig mig inte så jättemycket. Så länge det inte blåser eller kommer något ner från skyn så är det helt okej faktiskt. Gjorde klar Umka och gick utanför stallet för att börja rida. DÅ började det att snöa! Wiiiee liksom. Min vanliga tur där. Och värre blev det....och värre. Fick rida ut Flisa ändå på kvällen i halvsnöstorm. Yes, vilket väder! Jag som älskar snö så mycket liksom. Det är vid sådana här tillfällen man undrar varför man inte valde en inomhussport?! Nu e jag trött på detta väder. Ge mig sol och sommar tack.


Metro Station - Seventeen Forever


Rädda männsikors liv VS Pappersbunt

Att sjukvården tjänade kasst visste jag men att även brandmän och poliser också tjänade dåligt hade jag ingen aning om. Just brandmän riskerar ju livet varje gång dem går in i en rökfylld byggnad. Risktillägg? Hade dem innan men det har tydligen tagits bort. Jaha? Så man ska riskera sitt liv för andra människor varje dag och sen får man kass lön också. Visst, att rädda liv kan man inte jämföra med pengar men jag tycker ändå att det är helt sjukt att folk som räddar människors liv tjänar så pass mycket mindre än folk som sitter instängda på ett litet kontor på dagarna med en bunt med papper. Jag säger då det, detta samhället.                   


Det är mycket som är konstigt och ingenting förvånar än längre.


1 meter i RADIE = 2 meter i DIAMETER = HÅLL AVSTÅND!!

Frågan är, ska man reagera eller ska man inte? När är det dags att sätta ner foten och säga "Nej, nu får det räcka. Detta accepterar jag inte". Hur vet man om man bara är paranoid eller om man borde säga något? Hur mycket ska man egentligen acceptera och vad ska man inte acceptera? Ska man acceptera samma saker eller är det olika? Vad går gränsen? Sarah, jag tror det är dags att vi reagerar. 



Lollo <3 Sarah

Just run

Jag älskar verkligen att springa, det är något av det bästa jag vet. Att bara få ta ut alla sina krafter, slippa tänka, höra pulsen slå fortare och fortare. Ja, det är underbart. Har dock inte kunnat springa på två år efter min skada. Men i alla fall så har jag väl ändå varit rätt grym när jag har sprungit, inget underbarn men rätt bra ändå. I alla fall nu kommer jag till poängen i det hela. Jag har hittat en spring tävling på Internet. Inte vilket springtävling som helst utan ett lopp på 100 meter med högklackat! Haha, ja jag är helt seriös. Det finns olika deltävlingar runt om i landet och sen en stor final i Stockholm. Coolt va? Det bästa av allt är priset som är hundra tusen kronor! Hade inte varit helt fel det inte. Dem enda kraven är att man ska vara över 18 år och ha minst 7 cm klackar på fötterna, sen är det bara till att kuta. Jepp, jag ska anmäla mig.



Brännt kalorier för en månad framåt

Vilken helg! Helg innebär för dem flesta att ta det lite extra lugnt men för mig innebär det att utnyttja all den lediga tiden jag har till max. Lördagen började med att jag vaknade klockan sex och en timme senare så övningskörde jag, sjukt satsigt måste jag säga. När klockan var åtta kommer jag på, mitt i stressen, att jag har ju inte fått mina nya vita ridbyxor än! (oops att inte ha tänkt på det innan) Men som tur är har jag min ängel Carro så jag kunde låna hennes. Åkte till Lund och "tävlade". Förutom att Umka blev riktigt rädd och fick panik när några idioter gick i vattengraven och jag höll på att flyga av så gick det riktigt bra! NU är dem allra första rundorna avklarade så nu kanske jag inte är lika nervös nästa gång. Men jag är verkligen supernöjd.

I alla fall så var dem ju en aning sega i Lund så allt blev helt sent. När jag kom tillbaka till stallet hade jag en kvart på mig att göra iordning Umka för att sedan åka direkt till Flisa och åka med henne på dressyrträning. Kom hem vid halv åtta och då var jag redan helt död. Men nejnej här ska jag inte vila, här var det förfest och sen utgång som gällde. Kännde att min kropp var typ ett vrak redan då och värre blev det. Festade hela natten och kom väl i säng vid sex eller något. Klockan tio var det stirr igen, jag skulle ju träna två hästar idag för en dressyrtränare. Inte mycket att be för. Upp, till stallet, till träningen som förresn gick RIKTIGT bra i slutet! Shit vilket swung vi fick till det. Dressyrtävling nästa tack!

Hemma, sova en timme, stack och åt pizza med Hanna och Pernilla och nu sitter jag här. Mina ben, rumpa, rygg och mage värker som sjutton. Ja, jag e helt död efter denna helgen men vet ni vad det bästa av allt är? JO, fast  jag sitter här med knappt halvöppna ögon så finns det ett leende på läpparna. Jag har haft en ritkigt bra helg.



Ett stort utval

Jag har konstaterat att det finns så grymt många bloggar. Så många tankar och känslor som skrivs ner. Vad gjorde människor när bloggandet inte fanns? Gömde dem då sina känslor inom sig eller tog ut dem på andra sätt istället för att skriva ner dem? Jag själv har skrivit dagbok i flera år så jag mina tankar och känslor har fått komma ut ändå. Och det hjälper, det hjälper att skriva ner det. Då är det liksom bekräftat. Ja, det är såhär jag känner och nu har jag fått det ur mig. Sen kan man ta tag i om man ska göra något åt det eller inte.


Sen finns det ju olika bloggar, vad man skriver om och så. Vissa skriver om sina starka åsikter och gör en debatt av det. Andra skriver om sina smockfulla garderober som bara blir större och större. Sen finns det dem som skriver om sin vardag och sina tankar och känslor. Jag är nog mer den där tredje personen. Visst jag hade också velat skriva om mitt mode och mina kläder, om jag nu hade haft en fett plånbok med riktigt mycket pengar i. Då skulle jag kanske följt modetrenden mer, vem vet? Men så är inte fallet så jag nöjer mig med att skriva om min vardag, mina tankar och känslor.
 


Vill ha.

Give me friday!

Jag ser verkligen fram emot helgen. Det börjar på fredag med Emilis 20 års middag, ska bli riktigt trevligt. Dock är jag seg med presenten, som vanligt, men jag vill ju att det ska bli något riktigt speciellt till någon man har känt nästan hela sitt liv. Så det blir nog ett kort med en text "du får något bra när jag kommer på något". Lite tråkigt kanske men det är bättre att hon får något ordentligt lite senare när jag väl vet vad än att slänga ut massa pengar på något som hon kanske inte alls vill ha. Att hon fyllde år den 9 februari..det hör inte hit.


På lördagen ska jag och Umka ha vår första "hopptävling", spännande!! Är riktigt förväntansfull. Efter det så är det dressyrträning för Maria på Flisa och på kvällen/natten blir det festa med några nära kompisar. Bara sheka loss och ha kul, jag längtar. Söndagen innebär hårdträning. Dressyrträning igen med Flisa och även med Fly me. Kan bli intressant och se hur mycket energi den ponnyn har på ett annat ställe. Ja, en förhoppningsvis riktigt kul helg ser jag fram emot nu!



Ååååh goooooooooooooooooott!


 


Nu är det dags

Efter fyra dagar som har varit ett rent hel*ete, rent ut sagt (ursäkta ordvalet), så kan jag äntligen andas ut igen. Att leva i ovisshet är något av det värsta jag vet och att tro att man känner sig själv och sedan händer det något som visar att det gjorde man inte alls, det är läskigt. Men nu är det dags att ta nya tag och hoppas på att allt ordnar upp sig och blir bra igen. Hoppet är det sista man sviker och än tänker jag inte svika det i alla fall.



Bye Bye

Då var man inte blond längre då. Jepp, du läste helt rätt Jag är inte blond längre!! Vem hade kunnat tro att jag skulle göra en radikal förändring? Ja, inte var det jag i alla fall och allra minst Jullan som jag lurade rejält, hehe. Färgen skulle bli brun men just nu tycker jag att det mer ser ut att vara svart blandat med rött..mn efter några tvättar rättar det förhoppningsvis till sig. Får väl se hur länge jag står ut med denna färgen, annars får jag väl färga tillbaka det. Men det är en sak som är säker då i alla fall, jag kommer ju inte gå till min vanliga frisör då! Hur stabilt låter det att man typ är rädd för sin frisör? Inte särskilt men det är så det är.


Brunett = Hett, i alla fall Rachel Bilson

In my heart

Efter stormen kommer lugnet.

Vännerna är dem som ser allt. Dem som alltid finns där och vid en anblick kan dem se vad som är fel. Dem finns där i alla lägen, dem glada, dem ledsna och skulle aldrig svika en. Aldrig någonsin. Det är dem som har funnits där i livets mest svåra stunder och i dem bästa. Dem som får mig att le och skratta. Dem får en att bli starkare när man känner sig svag. Och dem tillåter en att vara svag när man är stark. Tack för ni finns mina underbara änglar.






.

Allt du säger räknas.
Allt du gör räknas.
Ingenting kan någonsin tas tillbaka.
Var försiktig med allt du säger och gör,
för allt räknas.