Part one

I lördags var jag ute och festade och för mig som aldrig är ute eller för den delen festar var det som en chock. Både för kroppen och hjärnan. Mitt i natten begav vi oss till slagt, bara att vara vaken vid den tiden är ett under. På något sätt hamnade vi e VIP kön och på ytterliggare något sätt kom vi in ändå. Gött. Hängde av oss jackorna och sen var vi i full gång! Eftersom dem har "gjort om" slagt igen till det gamla slagt var allt som vanligt. Men ändå var allt förändrat, nej jag var förändrad.

På golvet spelades det samma gamla klassiker som det alltid har gjort, oförändrat. I baren serverades det samma gamla vanliga drinkar, som det alltid har gjort. Träffade många gamla vänner som alltid brukade vara på salgt, ingenting var förändrat. Folk tittar på varandra med hungriga ögon och "råkar" taffsa lite här och där på varandra, samma som vanligt. MEN folket på dansgolvet var förändrat.

Det var folk där som var 93:or och 94:or, allt var förändrat. Plötsligt var jag inte bland dem yngsta längre. Plötsligt har nästan mitten av 90:talet tagit över. Många killar var där i min ålder, jag kan tänka deras tanke. "Mm, lamm kött" Kul för dem. Men jag då? Plötsligt var det inte alls samma gamla slagt som det har varit. Slagt var ju näst intill heligt. Nu är det förstört. Dem yngre årgångarna har tagit över och jag har växt i från det. Dem där hungriga blickarna och det "råkade" taffasande. Nej, det är ingenting för mig. Jag erkänner, en gång har det varit det. Men långt ifrån längre.

You and me

Kärlek


Att göra det rätta

För tillfället är det lite mycket. Lite mycket av allt. Ett stort beslut måste göras. Det är inte bara att ta beslutet utan det är många delar som också måste gå ihop. Ca 4 månader är inte så länge i det stora hela livet men för stunden och just i dem månaderna kommer det kännas tufft. Men jag gör det för framtiden. För min egen framtid. Kan det hjälpa mig så är det värt det. Men självklart är det ett tufft beslut. Det är inget som garanterar att det blir bättre, men chansen är givetvis stor. Att lägga sig på bordet under kniven är inget jag direkt föredrar. Måste tänkas ordentligt och alla delar som måste gå tillsammans.

Silver

I natt vid halv 12 var jag äntligen klar med mina hemmagjorda lussebullar! Wiiee, då var jag så trött så jag orkade inte äta en enda. Ja, jag vet. Tabbe eftersom dem är som godast när dem är nygräddade. Men till frukost blev det 2 stycken riktigt stora, shit vad dem svällde när dem jäste!!, lussebullar. Och vet ni vad? Jag kunde njuta av heeeeeela lussebullen = INGA russin. Wihuu!

Ikväll tänkte jag bege mig ut med transporten och Alpha för träning i ridhuset, både hon och jag behöver det. Fröken hade överskottsenergi till max igår!! Inte okej när det är halt så hon sladdar överallt och inte fick det henne att sakta ner farten inte. For runt som en galning ändå. Tur att jag hade lugna Flisa med mig. Tycker int eom att köra transport när det är såhär halt. Men ska ta det extra lugnt och försiktigt så går det nog bra.

gulligull


Nyår genom tiderna.

Då det snart är december så har folk redan börjat prata om nyår. Det är ingen hemlighet, jag verkligen hatar nyår. Jag pallar inte skriva allt de dära om att det ska vara en så händelserik kväll med stor fest och bla bla bla. Det ska vara den bästa festen på hela året. B U L L S H I T. Men det är bara min åsikt.


Hittade ett gammalt inlägg i bloggen från december 2008:

Då var det 28 timmar kvar till nyår då. Om jag lyckas att inte skada mig på 28 timmar så har det gått ett helt år utan att jag har skadat mig ordentligt eller varit ordentligt sjuk och det har inte hänt på flera år, men någon gång ska det väl vända. Jag vet att man egentligen inte ska säga såhär för det är typ då det händer saker men endå liksom.

Nyår dem senaste åren har sett ut följande:

Nyår 2004/2005- Lullande omkring med Carro - FLIPP
Nyår 2005/2006- Var i Staffanstorp-Åkarp-Staffanstorp - FLOPP
Nyår 2006/2007- Hade en mysig kväll hemma hos mig med folk - FLIPP
Nyår 2007/2008- Var på middag och sen ut i Lund - FLOPP
Nyår 2008/2009- ?!

Möjligheterna på FLIPP ser iaf goda ut, trots att jag e typ MEGANERVÖS! Fattar inte vad som har hänt, har varit helt chillad om det mesta i flera månader och helt plötsligt flippar jag ut fullständigt. Men jag får ta mig i kragen.
Louise du klarar det!=)



Då forsätter jag väl på min Flipp/Flopp lista.

Nyår 2008/2009- Middag/fest- Halv Flipp/Halv flopp
Nyår 2009/2010- Middag/fest - FLOPP

Say what?! Har jag möjlighet till FLIPP detta året??? Är det SANT?!
Det är nog bara för jag planerar att sitta i soffan och äta chokeladpudding med banan. Jag menar hur fel kan det gå??

vinter vitt

Nu är landskapet klätt med den vita snön. Det är vackert. Men fruktansvärt kallt! Jag är så glad att jag köpte min jacka då den är den varmaste jackan jag någonsin haft. Har nog bara frusit en gång i den och det var när jag hade linne under. T-shirt funkar att ha under utan att frysa men linne är lite overkill.

Har precis handlat hem 1 gram saffran, tänk ett litet ynka gram saffran á la 40 kronor. Det ska bli riktigt goda lussebullar för det priset ska jag säga dig och framförallt utan russin!! Är det inte så att saffran är dyrare än guld? Tror jag har hört något liknelse mellan dem i kg pris. Sick man sick. Tur att det bara är jul en gång om året.



MMm, frukosten idag. Tre lussebullar och en stor Pucko. Bra start på dagen.


Stickan i lillefingret.

Snart har både bilen och transporten vinterdäck på. Lysande! Sitter och funderar på om jag ska gå och äta lita majsakolv med smör. Det lockar väldans. Och det är så sjukt gott! När jag och min bror var små åkte vi till dem stora majsfälten och plockade själv. Det var tider det, gamla tider. Eller när vi plockade jordgubbar ute på fälten i stora 10 liters blåa hinkar. Det var också tider det, gamla tider. Jag vet inte riktigt hur jag kom in på detta. Det började med att jag var sugen på majsakolv. Och nu är jag sugen på chokelad. Mums!

Lussebullar och Pucko

Dem senaste dagarna har jag ätit lussebullar med pucko till frukost. Just LOVE it! Så gott alltså. Funderar på att baka lite i helgen så jag kan ladda upp ett fett lager. Någon som har något bra recept? Tänkte även julpynta stallet till helgen. Hihi det kommer bli så mysigt! Men risken att hästarna äter upp det är ganska stor med tre busiga unghästar i stallet. Jaja, det kommer i alla fall vara fint i någon dag.

Jag älskar mina hästar Alpha och Flisa.




You are my hero

Dem senaste dagarna har jag tänkt väldigt mycket. Inte på enskilda saker utan på allt möjligt. Tankarna går just nu till 17 åringen som dog i en ridolycka för någon dag sedan. Hon var ensam i ridhuset och red. Hittades av sin kompis livlös på marken. Kördes till sjukhuset med ambulans. Var avliden innan de kom fram. Så himla fruktansvärt. Jag får rysningar när jag tänker på det. Kroppen mår illa.

Det här med att rida själv är något man borde ta sig en riktigt funderare över. Ibland är jag inget bra exempel själv då jag tänker att "det händer inte mig" vilket är en helt idiotisk tanke att tänka för en dag kanske det händer just mig. Ha alltid mobilen på dig, säg alltid till någon var du tänker rida och hur lång tid det kommer ta. Ring när du är tillbaka. Detta handlar inte om att man ska vara rädd för att rida själv. Det handlar om att faktiskt ta ansvar över sig själv och hästen. Man måste tänka att det faktiskt kan hända. Var försiktig.

people

Vi kommer inte träffas mer.
Inte på mycket länge.
Då menar jag inte månader.
Utan år.
Om vi träffas så är det i samband med något.
Jag har fått nog.



Du och du vet, men inte du.

Det blonda

Hennes förr så blonda, halv långa hår
har nu blivit så där långt alla tjejer drömmer om
hon svänger på huvudet
hon får det långa håret hon alltid drömt om i ansiktet.

Hennes förr så ljus vita kropp
har med hjälp av kemikalier i krämen gjort
att hennes hy numera är sådär gyllenbrun som
den bara blir på naturlig väg på sommaren.

Hennes naglar är svart målade
på fingrarna blingar ringarna i
olika storlekar och nyanser.

Trots slängen av utseendefixering som hon har fått över sig
tränar hon som vanligt
ingen hets över kroppen numera
det har hon fått nog av

Hon äter vad hon vill när hon vill och unnar sin själ och sinne den ro
som den underbara smaken av choklad ger henne
hon äter tre portioner fast de ovetande människorna omkring henne
säger stop efter en halv.
det struntar hon i

Hon lever sitt eget liv.
trots dunsten av utseende fixering som hon har dragit på sig för stunden
så trivs hon.

Hon trivs att vara det skitigaste med skit upp till slutet på stövlarna
hon struntar i om det är en fläck på byxan
hon bryr sig inte

Inte mer än vad hon gjorde innan hon skaffade sig det där långa blonda håret som hon alltid har drömt om.

Svarta eller röda naglar?

Jag har haft fullt upp denna veckan så när jag fick ett sms från Hanna där det stod "Vilken tid ska vi åka på lördag?" kunde jag inte koppla vad hon menade. Hade jag lovat henne att köra henne någonstans? Så slog det mig. Hjälp! Det är ju jag och Flisa som ska tävla. Glömt kan jag inte säga att jag hade gjort för någonstans där i bakhuvudet visste jag om det men för tillfället hade jag faktiskt lite glömt. Tack att du påminde mig:)

I vilket fall så längtar jag till imorgon så jag spricker! Ska till frisören imorgon. Spännande spännande. Sen är det lördag morgon och det längtar jag också till så himla mycket! Sen har vi lördag kväll som kommer bli en "good good night". Åh, vad jag älskar att längta.

All by my self.

Hade en så mysig kväll i Halmstad igår med min moster. Var i hennes ny lägenhet och åt god mat och pratade och skrattade tills vi båda låg dubbelvikta av skratt och tårarna bara rann. Härligt! Måste erkänna att min Sverige geografi är SÅ dålig. Jag fick vägbeskrivningen att jag skulle följa vägen mot Göteborg och så. När jag komme till Hallands åsen tänker jag "var sjutton är jag på väg" På nästa skylt står det "Välkommen till Halland". Ee what? Ligger Halmstad i Halland. Jaja..men det mest otroliga var att Halmstad var ju typ överfullt med bilar och människor. Alltså det är typ en stad! Med affärer. Jag är imponerad. Trodde det typ var stora städer som hade det. Fast Halmstad kanske är en stor stad? Vad vet jag? Jag bor ju i Skåne.

Funderar på att göra en tripp. en tripp alldeles själv. Är sugen. Det är nämligen Stockholm Horse Show om två veckor och jag är så sugen på att åka dit! Trodde biljetterna var slutsålda för länge sen men när jag nu gick in och tittade så visade det sig att det finns kvar. En tripp till Stockholm med en helg full med Horse och Show låter väl inte helt fel. Ska börja leta hotell nu!

November

Ser fram emot en fullspäckad dag! Först jobb, sen träning för elev, ridning av hästarna och sen ska jag åka till Halmstad till min moster! Kul! Har fem minuter extra nu så skriver några rader här istället för att lägga mig i den varma och mjuka sängen igen. Då blir jag lika trött igen som jag var när jag gick upp, inte så bra. Dem fyra rostade mackorna med smör är nertuggade och är säker i magsäcken redan. Den vita ögonskuggan och den svarta eylinern och mascaran är på. Det enda som fattas är lite rouje på kinderna för att jag ska upplevas som lagom sminkad.

Funderar på att skita i roujen idag. Och i örhängena också. Dem glittriga peace märkena som brukar pryda mina öron får ligga kvar på datorbordet. Ska bara ta på mig en toffs runt handleden så jag kan sätta upp håret när jag inte längre pallar ha det så där fint utsläppt. Nu: Dags för tandborstning.