Träning




"When you're riding a young horse,
let your hands and legs stay positive
but let your seat stay negative.

Be prepared"

Min fina

Jag blir alldeles varm i hjärtat. Jag har en alldeles egen häst.







Dagens fråga lyder

Frågan är: Ska jag, Louise, bada?

1. Ja, jag vet sjukt att jag faktiskt tänkte rengöra mig. Särskilt såhär på en fredag helt utan anledning.

2. Ska jag verkligen försöka sitta i ett bad och bara slappna av. Försöka att vara en normal människa som kan njuta av det istället för att känna mig megastressad av ett bad fast jag egentligen inte borde vara det.

3. Är det lönt att slösa så mycket på vatten?

4. Huden blir sådär jobbigt skrynklig så det känns som man har åldrats i förtid.

5. När man väl har badat klart så måste man ju duscha också. Liksom extra jubbigt när man bara vill gå upp.



Nej usch, det blir en dusch.

Regrets

Jag vet inte om jag har skrivit om detta innan men om jag har det så väljer jag att skriva om det igen. Jag hatar när folk skriver eller säger "Man ska aldrig ångra något" Rent ut sagt vad är det för bullshit?? Precis som om man inte får ångra sig om något man har gjort för att man inte ska det. Jag lovar att varenda människa där ute har någon gång under sitt liv gjort något man ångrar. Inget man kanske ältar i flera år men nog måste man ha ångrat något någon gång eller är det bara jag?

Det händer mig flera gånger i veckan att jag tänker "f*n sådär skulle jag inte ha gjort". Visst jag går vidare och tänker inte mer på det men så sjutton ångrar jag saker. Och jag tror faktiskt att det är mänskligt. Vi lever i en värld där vi ska vara dem där super människorna utan  brister och fel. Men den världen finns inte. Vi har alla våra brister och fel och det är bara till att acceptera det. Vi är inga super människor. Vi är mänskliga människor.



Hoppträningarna i onsdags

Hoppträningen med Alpha i onsdags gick bra. Det var första gången hon var i paddocken hos min tränare och såklart blåste det skitmycket så det var en del att titta på och hoppa omkring för. Men efter ca en kvart så lugnade hon faktiskt ner sig och vi kunde äntligen börja koncentrera oss på hoppningen. Hoppningen gick helt okej men i slutet hittade vi en bra galopp och då kändes det verkligen kanon! Då känns det som om vi kan hoppa allt och hon bjuder ärligt på hindrena. Nästa gång är målet att hoppa en bana med "riktiga" hinder, spännande!

Träningen med Flisis gick okej. Kändes att jag inte har ridit sådär super ordentligt på ett tag och med en häst som är lite äldre så känns det verkligen. Fick inget riktigt flyt i hoppningen men men. Kan inte gå bra varje gång. Får helt enkelt ta tag i markarbetet ordentligt.


Train harder

Igår var det vårväder. Hela jag bara sprudlade av energi. Varje gång jag kom ut i det fina vårvädret sa jag högt för mig själv "Nu är det vår" bara för att förtydliga känslan. Den var underbar. Lite D-vitamin från solen, ljusare och varmare dagar gör nog susen för min kropp. Är för tillfället helt utmattad efter denna riktigt intensiva veckan. Men nu ska jag bara njuta. Idag består mitt schema av hoppning med båda hästarna. Weeii!


 

 


so much for my happy ending

Jag har alltid varit en person som har följt mitt hjärta. Hjärtat har alltid gått före både hjärnan och magen. Det har gett mig både framgångar och motgångar. Men skulle jag inte ha följt mitt hjärta så skulle jag aldrig ha fått veta. Veta hur det skulle bli genom att följa hjärtat. Alla är vi olika. Vissa människor väljer att lyssna på hjärnan istället för hjärtat. Klokt kan man tycka men hjärtat då? Ska man inte satsa på det som hjärtat klappar lite extra för? Det som får en att le. Även om just det val du vill göra inte är vad "normen" säger eller vad "alla andra" tycker. Jag säger "Våga lyssna på dit hjärta då ingen annan gör det"





 

 

 


så fint sant



Våra brister gör oss till människor




Effiktivitet

Dygnet har bara 24 timmar. Hur man än vänder och vrider på det så har dygnet ändå bara 24 timmar. Hur man ska kunna pressa ihop allt det som ska göras på dessa få timmarna är ett projekt i sig. Får planera varenda timme, halvtimme ibland ända in på kvartar för att bli så effektiv som möjligt. Men dessa följande dagar kommer att bli riktigt tuffa men efter dem tre kommande riktigt intensiva dagarna så har jag ledigt lite mer än en vecka. Och då ska jag ta vara på de och bara göra spontana saker. Lägga stressen och kraven åt sidan för ett tag för att sedan stasta ännu hårdare. Jag hoppas att det bli så. Att jag får min riktiga chans.

Nervös är bara förnamnet, men jag gillar det!

Jag sitter som på nålar och har gjort det enda sen jag anmälde mig till tävlingen imorgon. Kan det bara komma upp en startlista någon gång så jag får ett litet lugn. Inte för att det egentligen kommer lugna mig men att inte ens ha sett startlistan gör mig galen! Haha. Det var länge sen jag tävlade nu så därav denna uppspelthet plus att det är hoppning för första gången med Alpha. Idag ska allt putsas och fejjas. Hästen, utrustningen och jag ska skina imorgon. Kan dock inte bestämma vad jag ska ha för schabrak. Hjälp! Någon??



Sumo Louise- YEAH!

 

 


Dear diary



Under många år skrev jag dagbok. Jag skrev om hur livet var och hur jag kände för stunden, gårdagen och inför framtiden. Många sidor bestod av tankar och känslor som behövde komma ut. Och få komma ut i skrivande text var mitt bästa sätt. Nu har jag inte skrivit dagbok på kanske två år och ibland undrar jag för mig själv varför? Varför gör jag inte det när jag mådde så bra av det? När texten var nedskriven så fanns den där i boken. Inget som behövde finnas kvar i hjärnan, det fanns ju i boken nu. Men jag tror jag har blivit rädd. Rädd för att någon ska läsa mina innersta tankar och känslor. Tänk om någon skulle läsa det, det är ju som att läsa mig rakt in i hjärtat. Läskigt, riktigt läskigt. Nej, det vill jag inte. Kanske kan jag börja skriva igen och bränna upp böckerna när jag känner att jag inte behöver dem mer. När jag är stark nog att släppa det. En gång läste jag igenom alla böckerna, den var en tuff kamp. Ville bara slänga iväg dem och aldrig mer öppna dem. Men jag tog mig igenom det. Jo, jag tror att jag ska bränna dem. Bränna dem i elden. Mina innersta tankar och känslor.





så glad

Träningen igår med Alpha gick verkligen super bra! Hade inte kunnat gå bättre såhär sista träningen innan tävlingen. Är så himla glad. Äntligen! Om det fortsätter såhär med lite mer muskler och mer träning, så säger jag bara Breeders here we come!!

/ En riktigt glad Louise.

den röda

Då det är tävlings dax för mig och Alpha på söndag behövde jag en liten speciell sak. En röd rosett. En röd rosett har man i svansen om hästen sparkas, Yes she does, så dem andra hästarna kan hålla sig ur vägen. Men i vilket fall så brukar man ha en liten röd ful tråd i hästens svans men det går icke för sig. Vi ska ju vara supersnygga trots den röda rosetten. Var precis på stan och hittade en fin fin stor röd rosett på Glitter med en klämma. Den blir perfekt!




 

 

 


Be strong

Skulle egentligen ha städat för att bevisa att jag kan hålla rent (Ralph blir nämligen lite nervös att om jag inte kan hålla rent i ett rum kan jag inte hålla iordning i en hel lägenhet. Kan icke förstå vad han får det ifrån. Det blir ju skillnad då liksom...) Men istället blir det fika med en vän på stan! Weii. Vi har så mycket att prata om! Nu blir det att göra iordning sig fort då jag sa att jag hämtar upp henne om tjugo minuter. Tänkte inte riktigt på att jag sitter i pjamas..Bra Louise, bra!




Underbara vårväder

Igår var verkligen en helt underbar dag! Våren är på väg! Solen sken, det var näst intill vindstilla och jag hade bara min kappa på mig. Jag säger bara LOVELY! Tog en runda med Snuffe i skogen på morgonen. Härligt! Ge mig mer av sådana här dagar. Man blir verkligen på toppen humör!



Mitt hjärta

 

Hihi ett hjärta i skogen

 

Blå himmel utan ett moln




det är det svåra

Sitter och pratar med en vän på msn om jag ska klippa lugg eller inte. Vi pratar om lite för och nackdelar. Helt plötsligt säger hon såhär:

"fast jag tror du måste duscha lite oftare om du ska ha lugg"

HAHAHAHAHAHA Jag dööör!! Mina vänner känner verkligen mig!



 

 

 


rysningar

Satt precis och tittade på världscupen på svt play från Göteborg Horse show. På vår nya svenska talang Angelica. Fick rysningar genom kroppen och  armarna piggade sig. Fällde även en tår vid prisutdelningen. Vilken tjej alltså!! Första världscupen och gå in och vinna den. Så sjukt!!

ett fågelbo

Greps lite av en panikattack precis. Hade en stor klump i mitt hår, som ett rullat fågelbo, som ett garn! HEMSKT! Men min kära svärmor hjälpte mig så jag kan andas ut igen. Blev att med lite hår men inget som behövdes klippas. Tack och lov säger jag bara!! Så nu blir det ändring. Antingen tar jag han dom mitt hår plus mitt extra hår eller så rycker det där extremt dyra extra håret. Det blir skärpning!

Nog om mitt hårproblem. Imorgon är det dags för en liten utgång med jobbet. Ska bli riktigt kul. Middag och 5-kamp!

i ryggen

Nu säger jag tack och hej för idag. Denna dagen har bara svischat förbi i en rasande fart. Hur jag vet att jag verkligen är stressad är när jag glömmer bort att äta. Jag känner inte ens hungern. Fast jag inte har ätit på flera timmar så säger varken magen eller hjärnan till. Jag är en alltid hungrig människa och som älskar att äta. När varken magen eller hjärnan tänker på mat, då är det dags att sluta. Stanna upp, andas och äta.