Let the spirit fly.

Imorse skulle jag ta mig till stallet tidigt för att hinna rida innan jobbet. Tanken var väldigt bra måste jag säga! Resultatet blev inget vidare. När vi körde in på den sista vägen så var det snö på vägen. Inte så lite heller. Jag tänkte "Äe, hur farligt kan det va?" Och begav mig ut och började skotta. Jag gav upp. Det är en väg på cirka 400 meter som hade snö på sig upp till mina knän. Så nej, det blev att parkera bilen halvt i en snödriva och gå till stallet. Det blåste som sjutton och jag förstod att jag aldrig skulle hinna rida. Jahapp det var den turen det ja. Hoppas på bättre tur och väder imorgon! Då är det stallet klockan 07.20 som gäller. Yes box! Inget ska få stoppa oss imorgon.

Fullmåne idag! Gå ut och nig tre gånger och önska dig något. Det ska jag göra.

Jag funderar på att klippa lugg. Måste vänja mig vid tanken bara.


Jajajajajajjajajaja.

Idag har jag skrittat och travat på min häst. Alldeles själv! Med en draghäst. Det kändes tryggt med stiglädret runt halsen. Nu e vi på G!!

Känns så skönt att ha kommit igång igen. Nu åker jag inte till stallet bara för att mocka och klappa lite på min häst. Nu rider jag ju också! Kroppen känns mycket bättre. Piggare på något sätt och jag äter mycket mer. Wiihuu! Nu måste jag rusa till jobb och sälja lita färg.


Den där snödrivan som hon inte SÅG!!

När jag går runt på jobbet så blir jag ännu mera full av en längtan. En längtan att flytta hemifrån och köpa alla dessa roliga saker.  Köksaker, sovrumms saker, ja i stort sett allt! Denna veckan jobbar jag på färgavdelningen och jag blir så otroligt inspirerad av alla saker som finns. Det finns så himla många saker som jag vill ha. Men först måste jag ha en lägenhet. Och det lär ju dröja ett tag. Men drömma sig bort kan man alltid göra.

Ikväll har jag tränat på SR. Åh, vad det var kul att hoppa en liten ponny! Wiiee. Kul kul. Sen körde Charlotte och jag ut till stallet. Det var helt omöjligt att ta min bil i detta vädret så vi fick ta Charlottes Jeep liknande bil. Det var tur det kan jag tala om! Körde igonom en snödriva på en meter och allt blev vitt. Men den fyrhjulsdrivna bilen körde igenon det och vi kom dit och hem. Stabilt. Mycket stabilt måste jag faktsikt säga. Jag vill också ha en sådan fett sak. En BMW X5 (älskling ser du att jag har lärt mig vad bilen heter??) skulle sitta fint. Det var det här med att drömma ja. Drömma är bra.

Smuts under nageln.

Jag må längta till våren och jag tycker inte om att det är is på vägen. Men jag måste endå säga att det är otroligt fint när solen skiner på snön och den glittrar så fint. Och så länge man inte fryser så är det faktiskt väldigt trevligt.

Innan var jag väldigt fåfängd och använde brun utan sol väldigt ofta. Nu har jag fått lite brun utan sol gratis och då måste jag ju använda det. Förutom att det kan bli lite ojämnt här och var och att man luktar väldigt konstigt så är det ju endå lite fräsht att ha lite färg på sig. Eller hur? Får se hur länge jag håller ut med detta denna gången.

Jag drömmer mig bort från detta vinterland till ett sommarland..

 


Jag drömmer om Kingslands schabraket.

På måndag har jag bestämt mig för att börja. Då fortsätter inridningen av Alpha. Jag ska köpa ridhuskort och då måste jag ju använda det. Ska bli spännande och se om hon har glömt allting eller om det bara kommer naurligt. Vi får väl se. Får hoppas på att den nya sadeln passar också. Då hade jag blivit väldigt, väldigt, glad! Får se vad dem i stallet säger och vad min tränare säger. Men jag hoppas, hoppas, hoppas!

Såg även att datumen för treårstesten har kommit upp!! Kan inte riktigt bestämma mig om vad det ska bli. Jag har tre alternativ: Bollerup, Åstorp eller Flyinge. Det som lockar mest är Flyinge. Tänk att få vara i det ridhuset och visa upp sin häst. Coolt! Och jag vet att dem är extra noga med allting där så det går rätt till. Var ju där förra året och tittade och det kändes bra. Det blir nog Flyinge. SPÄNNADE och nervkittlande!!

Såg precis Alphas BLUP-värde och det var kanonbra!!! WOW säger jag bara. Hihi nu blev jag jätteglad! TIHIIII!!

Maten i magen.

Mad maten i magen är jag snart reda för att bege mig att lämna bilen på lagning och sen blir det till att gååå hela vägen hem igen. Jag vet, det ligger nära men jag ska endå gåååååå. Hör bara på ordet. Gååå. Ajja, ni fattar. I vilket fall så har jag precis gjort mat och när jag var i affären så såg jag dem där vitlöksbröden som jag bara var tvungen att köpa! Två paket blev det = fyra vitlöks baugetter. Jag tog det ena paketet = två baugetter och la dem i ugnen samtidigt som jag satte på makaronerna och falukorven. Gjorde lite andra saker samtidigt. Så som att titta på alla grejjer jag har fått/köpt och smsa samtidigt. Helt plötsligt känner jag en lukt och tänker: "Åh, det luktar vitlök" Efter typ tre sekunder tänker jag igen "J*VLAR vad det luktar vitlök". Och det förblev ett faktum. Jag brände dem. Men det vita med smöret gick att äta endå. Så var inte orolig för mig inte. Nej, nej. Och köket brann inte upp så nej nej oroa er iiinte för mig inte. Det blev ju bara ena paketet med bröd = två baugetter som blev brända..

 


En dag på stan.

Idag var jag först på sjukhuset och gjorde lite undersökningar. Kan ju bara tala om att det är HEMSKT att få 45 gradigt vatten i öronen. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta så jag skrattade men höll om mina tummar ordentligt hårt. Ooow! En gång ryckte jag till så mycket att vattnet kom på golvet istället för i örat. UUUps! Ajja, undersökningen blev gjord tillslut i alla fall. Och jag blev riktigt ren i öronen! Vad mer kan man begära?

Mötte sedan upp Julia på stan för en mysig fika. Det slog mig att jag minns inte när jag var på stan i Lund sist. Affärerna har ju flyttat lite hit och dit, vissa har försvunnit och det har kommit nya. Kom sedan att tänka på hur min gångstil var idag. Idag var den följande: Jag bar huvudet högt, jag tittade rakt fram, gick rakt i ryggen och gick med ett leende på läpparna. Sen for en tanke genom mitt huvud: Det är ju såhär jag alltid ska gå. Sträcka på mig för det är jag faktiskt värd! Så från och med nu ska jag alltid gå så. Även när jag bara vill titta ner i marken och böja på ryggen. Icke. Då ska jag sträcka på mig lite till. Visa världen att här kommer faktistk jag!


Vindstilla.

Jag har precis varit ute och sprungit. Så himla skönt! Helt vindstilla och inte en kotte ute. Medan jag sprang så tänkte jag på det här med att pusha sig själv. Jag är en sådan person som kan pusha mig väldigt långt. Ibland nästan för långt. Om vi tar springningen som exempel så springer jag för tillfället bara en liten runda på ca en kvart för att mitt ben ska hålla och också för att min kondition för tillfället är lika med noll. Men saken är att jag skulle lika gärna kunna pusha mig själv till att springa en timme eller två. Visst det skulle inte vara bra verkan för benet eller kroppen (att göra en sådan rivstart från noll till hundra är kanske inte jättebra för kroppen) men jag skulle kunna göra det.

När jag tänker på det såhär är jag faktiskt väldigt glad att jag har den egenskapen. Jag vet ju dem som ger upp efter fem minuter och inte kan pusha sig själva det minsta fastän dem säkert skulle klara det. Det gäller att ge sig sjutton på det och bevisa för sig själv att man faktiskt kan bara man ger gärnet. Jag tror att dem flesta kan så mycket mer än vad dem egentligen tror. Bara en liten tanke så där i det stora hela.

Jag har en rosa plattång.

Måste säga att denna lördagen verkligen har varit bra. Intensiv och jag har gjort saker i lagom mängder. Började med att jag vaknade av mig själv 20 över 6. Antagligen för det är då jag har gått upp hela veckan. Men som tur var kunde jag sova vidare. Åkte vid 9 tiden till stallet och fixade och donade. Förresten har jag ridabstinens så jag dör! Vill rida nu nu nu nu!!!!!! Det verkligen värker i hela kroppen på mig efter ridning. Och inte vilken ridning som helst utan Alpha ridning. Vilket fall så jobbade jag sen, en soft liten tid 11.30-15. Lagom mängd såhär på en lördag kände jag. När jag kom hem så sprang jag en runda. Weeeeeeeeeeeeeiii! Det var så skönt! Åh, underbart. Mindre underbart att det sved i öronen av den kalla luften men på det stora hela var det underbart. Tills nu har jag gjort mig iordning för nu är det snart dags för restaurang besök. Bra det för jag börjar bli riktigt hungrig. Som tur är har jag ju mitt Marabou i bilen som bara ligger och väntar på mig. Jag kommer, jag kommer!



Friends forever.




Fredag, fredag, fredaaaaaaaaag!

Idag är det fredag. Och jag vet att det kommer bli en bra fredag idag. Jag ska ju träffa CAMILLA! Weeiiihuuu. Och hon ska till och med (OM jag inte glömmer det) få tillbaka sin jacka som har varit försvunnen hos mig i nästan två år. Ja, saker i mitt hus har en onaturlig väg att försvinna. Det är inte bara mina saker! Men men nog om detta.

Då jag skulle tanka så var det redan någon som stod och tankade på min plats, den platsen jag brukar tanka på. Och jag tänkte att det ser ju dumt ut om jag ställer mig bakom honom och väntar tills han är klar när alla andra är platser är tomma. Så vad gör man då? Jo, man tar en annna plats. Det skulle jag aldrig ha gjort. På något snitsigt vis svänger jag runt till andra sidan och råkar komma alldeles för nära kanten lite för fort så det hörs ett knak. Och det small den fäljen ja. INTE BRA. Jag skulle bara ha väntat på den bilen som stod på min plats, den platsen jag brukar tanka på. Jag skulle fått sett dum ut. Varför gjorde jag inte bara så? Varfööör? Jag behöver choklad.

Plugghästen är på G.

Nu under våren har jag några mål att uppnå som har med pluggande att göra utan att gå i skolan. Först och främst måste jag på något sätt klura ut hur jag ska bli bättre på engelska och sen när jag har kommit fram till det ska jag plugga på det. Lära mig många prefix så jag blir bättre på svenska ord. Och sen har vi det här med att tänka logiskt. Oftast på mattetal kan jag göra slarvfel genom att inte läsa vad det är dem egentligen söker eller så försvårar jag hela uppgiften. Så logiskt tänkande är en punk. Dessa tre har med högskoleprovet att göra så jag ska klara det på bästa sätt. Men sen finns det även två saker till. Jag ska ta liftkort och jag ska även ta hästskötar examen är tanken. Det sistnämnda är självklart det absolut roligaste och jag ser verkligen fram emot det! Spännande.

Nu sitter jag här och väntar på att mina kalla pankakor ska bli klara. Nej, jag äter inte varma pankakor. Usch! Kalla = MUUUUUUUMS! Med socker.





Ingen NV dag idag inte.

Nu har musiken på datan inte fungerat på tre dagar. Alla sladdar är kopplade rätt och alla inställningar är rätt men endå vill det icke fungera! HJÄLP!!

Då jag gick natur och tycker om matte så trodde jag ju endå att jag var lite smart. Tills idag då min mamma kunde läsa siffror bättre än mig. Då kände jag att dem tre åren var som bortblåsta. Jag har vägt upp hö till min häst i någon vecka nu på en ny våg. Under alla dagar har jag tänkt att "Så lite hon får. Men jaja det är ju inte så lite endå liksom om man tittar på vågen". Idag vägde min mamma höpåsarna och jag ser att dem ser enorma ut och säger "Mamma det är alldeles för mycket i dem. Titta typ 9 kilo i en när det ska vara 4" Mamma: "Men va? Vad tittar du på för siffror? Jag tittar i alla fall på kilo" CRAP! Jag har tittat på typ pound eller något liknande. Jahapp. Inte konstigt att min häst alltid e hungrig. (Nu gör det inte så mycket att hon har fått lite för lite hö eftersom vågen är nästan ny och jag har bytat hö till ett som är mycket mer energirikt än det gamla men själva saken i sig var iiinte bra).

Time to work!


Päpplon.

Nu har min lilla sötsak ingen vargtand längre. Så skönt! När veterinären kom gav hon henne lugnande och på några sekunder så blev Alpha till en halvsovande häst. Det sattes på en sådan där munsak så dem håller munnen öppen och sen hängdes hennes huvud upp i en specialgjord grimma. Jag litade verkligen på veterinären och det var en skön känsla att göra det då det såg ganska hemskt ut där hon hängde. Men tanden kom ut och en halvtimme senare var hon sitt normala jag igen. Skönt. Får vänta lite längre med att börja rida henne nu då hon inte kan ha bett i munnen för ett tag. Men det gör inte så mycket. Huvudsaken är att hon mår bra.

Idag är det min lediga dag denna veckan och morgonen har börjat med att jag har slängt ut all tvätt och börjat tvätta! Wiiihuuu. Jag kommer snart att ha rena kläder igen.

Klumpen var här.

I väntan på att veterinären ska komma och plocka ut en vargtand så tänkte jag att jag tar fram passet och lägger det på bordet. Än så länge bra gjort. Tänkte också att jag kan äta samtidigt. Fortfarande ganska bra tänkt. Det var bara det att min klumpighet var ganska stor idag. Jag välte ut hela min dricka rakt över passet. Jiiiippii! Så nu sitter jag här med en hårtork i ena handen och passet i andra. Det går säkert att rädda men det blir så där vågigit och pappret tappar liksom lite papper. Suck säger jag bara suck.

När jag satt och åt i min ensamhet så brukar jag alltid läsa något. Idag blev det baksidan av juicepaketet. Läste att det tillverkas 9 månader innan utgångsdatumet. Mmmm gott jag dricker juice som gjordes i augusti! Snacka om färsk pressat.

Jag har mitt nya CRAFT underställ på mig. Något glädjande i alla fall.


Ibland har jag riiiiktigt bra ideér!


Softclose faller mig i smaken.

Om en timme är jag påväg till jobb. Idag ska jag lära mig ännu mer hade jag tänkt mig. Jag kan tala om för er att det finns tusen olika saker att hålla reda på och tusen olika frågor. Den ena frågan är aldrig den andra frågan lik. Men jag är endå nöjd över att ha fått börja på VVS avdelningen. Det är roligt och jag kan lära mig väldigt mycket. Så när jag en vacker dag ska göra om mitt eget badrum kan jag allt. Låter väl bra? Känner att ni hade nästan kunnat få ställa en fråga till mig om toalettlock nu. Men bara nästan. Det kommer med tiden. Men jag är en sådan perosn som vill kunna allting från början helst. Men vem kan det egentligen? Ingen. Det kommer med tiden. Nej, nu är det frulle och sen ska jag göra mig iordning. Ha en trevlig söndag! =)


 


På min toalett när jag blir stor ska jag lätt ha softclose. Stänger sig tyst utan någon duns. Smart va?


En viktig lärdom.

Finns det något som är mer avslappnande än att sitta i mjukisbyxor, en stor hoodtröja, håret uppsat i en slarvig knut och med en stor godisskål framför sig? Jag tror faktiskt inte det. Skönt och avslappnande. Det där med avslappnad och inte stressad börjar jag lära mig lite av ibland. I vanliga fall är jag alltid stressad och känner att jag aldrig kan slappna av. Men jag tror det är en viktig sak att lära sig. För att kunna köra ännu tuffare och hårdare när man är stressad och huvudet är fullt så måste man också kuna vila sig ifrån allt det där för ett litet tag. Även om det som mig bara gäller några timmar då och då. Ibland är det skönt att bara vara och njuta för stunden. Endast tänka på den timmen man befinner sig i och vad som händer just nu. Inte imorgon, igår, ett halvår sen, ett halvår framåt utan just nu.


Älskling, jag vill ha choklad. Snällaaa.


Vill bli insperarad.

Jag har tänkt på det här med motivation. Jag brukar vara en rätt målmedveten tjej där jag har motivation till tusen. När jag verkligen vill något så gör jag det. No matter what it takes. Motivationen med Alpha är på topp och jag längtar så tills på måndag då jag ska väcka henne ur hennes vinterdvala och fortsätta inridningen igen. Ska bli så kul! Har redan bokat en träning för min dressyrtränare och ska titta på en ny sadel på tisdag. Jepp, det är ingent vekan om att motivationen är på topp när det gäller min häst.

Men vad som dock är tveksamt är motivationen till att sätta mig med en stor engelskbok och en ordbok. Men nu är det slut med det. Jag måste ta tag i det. Jag vill ju komma in i Lund till hösten så då får jag banne mig sätta lite fart om detta ska gå vägen. Det jag behöver är ett schema. Ett schema om när jag ska plugga, hur och var. Lite knepigt kommer det bli då jag jobbar som jag gör = man vet aldrig när. Men på något sätt ska jag sätta ihop det. Man kan om man vill. Allting går. Ibland får man kämpa lite hårdare för det bara.

 


Imorgon börjar plugget!

Idag var jag på Landängen, Sveriges största ridvaruhus. Tänkte kolla på lite olika saker men framför allt så var målet träns, bett, tyglar, sadelgjord, termobyxor och ett par ridbyxor. Jag kom hem med en sadelgjord så det är ju alltid något i alla fall. Kunde inte bestämma mig för om jag skulle ha ett par termobyxor med eller utan skoning så jag struntade i det. Jag vet att jag ska ha två par någon stans men jag har verkligen letat typ överallt men jag kan icke hitta dem. När jag kom hem bestämde jag mig för att göra ett kraft ryck till och då hittade jag min brors. Om man säger såhär så kommer han få tillbaka dem till sommaren. Hihi. Men det bästa av allt är att jag slipper frysa ihjäl! Så nu ser jag verkligen fram emot mina lektioner ikväll med mina elever. Kul!

Räddaren!


Make a wish.

Jag har ett ounance to make! Jag har inte längre en tvååring. Jag har en tre åring! Wiihuu. Och hon ska bara vila en vecka till sen kör vi igång ordentligt. Längtar är bara det lilla ordet. För jag verkligen LÄÄÄNGTAR. Vädret får gärna bli lite varmare tills dess också. Bara en liten önskan sådär.