Jag är en liten arbetsmyra som kan ha luggen uppsatt.

Igår kväll när jag körde hem från jobbet var jag död. Inte mer eller mindre död utan snarare stendöd. Är glad att mina ögon orkade hålla sig öpnna så jag kunde titta på vägen. När jag närmade mig hemåt kom den bästa låten som finns på radion. Simply the best med Tina Turner. Det är den låten jag och Alpha ska rida R-varv till i globen. Jag fylldes med hopp och längtan och plötsligt kunde jag skaka av mig den trötta känslan. Det finns tusen möjligheter och man måste chansa. För att vinna måste man våga. Den låten är guld värd.


From now on I'm working at VVS.

Hej hopp!
Hur har eran jul varit? Min har varit rikigt bra. Så himla mysig och helt underbar. Julafton spenderades som vanligt hos min morfar med släkten. Massa mat och skratt blev det. Det var en bra idé jag hade. Den där med att ta det med ro. Inte stressa upp mig och misstro julen utan helt enkelt bara ta den som det kommer. Det blev den bästa julen jag någonsin upplevt.

Förra söndagen var väl den mörkaste dagen om jag inte minns fel. Vet ni vad detta betyder? Jo, att vi går mot ljusare tider! Wiihuu och vet ni vad ljusare tider oftast också betyder? Jo, varmare tider. Jippi! Och vet ni vad slutsatsen av detta blir? Jo, att snart kan jag sätta igång Alpha igen. WIIIIIIIIIIIIIIIIEEE!!

GE MIG SOOOOOOOOOOOOOOOOL!


Jag undrar vad min häst försöker säga mig? HMM...




Friends Forever.

Igår tillbringade jag kvällen med min käre vän Emili. Så kul det var. Som vanligt satt vi och sjöng "kareoke" till datan. Emili är ingen flitig läsare av min blogg direkt men igår läste hon. Efter att ha läst och skrattat en del kommer följande koversation.

Emili: Alltså du kan ju inte skriva såhär. Tänk om folk läser det!
Jag: Emm, jaha?
Emili: Ja, då kommer dem tro att du är helt knäpp ju!
Jag: TACK!

 

 


Musiken brukar tystna när jag lyssnar.

Alltså hur ska jag någonsin kunna flytta hemifrån? Jag har två feta problem.

Nummer 1, Jag kan inte sova själv eller vara hemma ensam när det är mörkt. Lösningen på det problemet skulle vara att köpa en stor fet vakthund. Men vem ska gå ut med den? Vem ska köpa mat till den? Vakthunden är utesluten för tillfället. Eller att ha tänt dygnet runt men skulle elräkningen bli låg då? Skulle inte tro det nej. Har man råd att bo ensam då? Skulle inte tro det nej.

Problem nummer 2. Dem enda märkena som duger för mig är följande: Spaghetti-Barilla, Köttbullar- Scan, Korv-Scan, Choklad-Marabou och Lindor, Mjöl-Kungsörnen, Makaroner- Kungsörnen, Smör-Bregott, Mjölk-Skånemejeriet osv. Dessa är kanske vanliga produkter för en vanlig familj men inte för en fattig student. Jag har provat och smakat andra märken men det går helt enkelt inte. Så vad ska jag göra? Detta problemet tycker jag att min fader och moder får ta på sig. Det är deras fel att jag växte upp med denna maten. Sponsring är den enda lösningen.





adöd nak rappatsi

Idag har jag pulserat i snön med lilla Frasse. Helt vitt omkring, inte en kotte så långt ögat kunde nå, helt tyst och där satt jag och åkte en svart häst. Det var hur mysigt som helst (om man bortser från att jag inte kände mina tår). Hästen jag åkte på är bara tre och det fick mig att tänka att om ett år är det jag och Alpha som pulsar runt i snön och galopperar så snön yr omkring oss. Jag LÄNGTAR.

Innan berättade jag ju att jag tycker att man ska göra julklapps handlandet till en sport. Jag tar tillbaka det. Efter igår när jag var på Nova..Det var kaos. Folk överallt. För att inte tala om parkeringen!! Det tog mig 25 minuter att komma ut därifrån och då tog jag endå en genväg. Hör man bara på det får man ju hög ångest. Så nästa år planerar jag att handla i oktober. Mindre stirr och mindre stress. Man måste vara smart!


RIKTIGT GRYM ARTIST OCH LÅT!


One onestly laugh

Okey, I'm going to try to explain this in english first. There is something that's really bauthering me etremly much. At home we have something calld olive bread. First I have to say that I don't like olives. They have so strange konsistens and it is kärnor in it. So why have it in bread is my question.  I let my father have his olivebread. But thats not the end. We juse tha same butter and now it's small olives bites in the BUTTER!!! I can't stand it. I get olives bits on my bread even if I don't want to. You maybe think "but just take off the fist lager on the butter". Yes, I can do that. IF it have been so much butter in tha paket. But there wasn't. It was just a little so the hole paketch was full off small olive bits. I can't stand it.

I have some positives thing to say alsoe. The other day I described how I helped an old couple to put in their car in the garage. Today I couldn't get up my tankinglock. But there was a guy in a truck who came out and helped me so I could tanked. So nice! That people is GOOD karma! Think of that.


Om ni inte fattade min engelska kan jag berätta att det handlade om att jag är upprörd över olive bitar i smöret jag använder och att det finns även god karma. Alla kan behöva en hjälpande hand.




HYPE HYPE HEPY

I AM ALIVE. ALIVE ALIVE ALIIIIVE!! Oh, yes I AM SOOOOOO ALIVE that you can't belive it. From now on I must write on english because I have to study to the Swedish högskoleprov. I know it's before christmas now and I said that I should start after cristmas. But now I am hyper and I think this is a good idea. I don't want any comments about my languge or my spelling. I just do this for me. I can also tell you that I have been working from 11 a clock to 22 a clock. And I am tired. Just so you know. But just inside. On the outside I am cool. Gooden nighten. Se you maybee someday.

Hej mitt vinterland!

Hej och hopp och här kom vintern med stormsteg. Det är väl trevligt? Mindre trevligt att frysa halvt ihjäl och att imorse klockan kvart i sju när jag skulle åka med bilen då var dörrarna igenfrusna = jag kom inte in i bilen. Och vart tror ni mina vantar låg? Självklart i bilen! Det blev till att springa upp och hämta spolarvätska och en man, hehe. Tillslut gick bilen upp och jag kunde ta mig hemåt. Det blev till att köra 50 km/h hela vägen hem. Glashalt! Ta det försiktigt alla ni där ute. Idag blev det en inhandling av täcken dag. Först ett täcke till Snuffe då hon är sjuk och behöver det. Hon blev väldigt söt och hon verkar faktiskt gilla det. Sen blev det inhandling av täcke till Alpha. Snyggt mörktblått täcke.

Har börjat planera inför våren med Alpha. Det är en lång lista som måste göras innan treårs testen. Plötsligt fick jag lite panik. Det är typ bara tre månader kvar dit. Gaaah! Och hon ska vila i ca 4 veckor till. JO men det känns lovande. Ännu mer lovande känns det när jag longerade henne häromdagen och fullständigt struntade i mina kommandon och låtsades som om hon aldrig hade sett en häst förut och sprang runt som en galning. För att få mig på gott humör tänker jag att det var nog kallt och hon hade en lite PMS dag. "Det går säkert bättre nästa gång". För så brukar det väl heta i alla fall?

Listan inför våren till treårs testen:

- Tömköras
- Ridas in
- Ridas ut
- Löshoppas
- Lösgalopperas
- Träna på  olika plater så hon vänjer sig vid nya miljöer






Lunch?

Idag har det snöat hela dagen. Man tittar ut på de hurtiga männsikrona som snabbt skyndar förbi för att komma fram dit dem ska. Ser hur våta dem blir och tänker att snart är säkert deras strumpor våta av all snö. På något sätt är det endå lite fridfullt med snö. Det liksom är så vitt. Ingen gråskala utan det är snö liksom. Vit snö. Det är kallt, det är vinter och snart är det jul. Det bara är så liksom. Vitt igen. Ibland är saker svart på vitt. Jag brukar inte gilla att se det så. Jag brukar försöka se saker och ting i en gråskala. Men självklart är det vissa saker som jag ser vitt. Jag älskar Alpha, mina vänner, Snuffe och Ralph. Det är vitt på svart. Där finns det ingen gråskala. Kärleken är starkast.

Jag har kommit på det här med webbcam.

Det kunde bli ännu bättre till och med! Nu har jag hästpasset i mitt hand. Glad glad glad glad!!



Thats a fact!

Nu är det officiellt. Min häst heter rätt namn och jag står som ägare. Hoppas på att få passet i handen innan jul också. Det skulle vara underbart. Så bara så ni vet är jag hästägare!! Hihi. Om någon nu har missat det liksom. Men förstår ni? Hon heter RÄTT namn. Det tog bara 7 månader att fixa det. Men just nu struntar jag i det. Jag är så glad. PLUS att jag fick just ett sådant appostroff tecken jag ville ha. Ett rakt! Kan det bli bättre?! Min lilla häst och jag. Tralalalalala laaaaaa.


Hittade min stallmössa.

Okej. Två saker som är säkra. Nummer 1. Detta är sista gången jag nämner ordet lussebullar i bloggen för i år. Nummer 2. Jag kan minsann inte baka lussebullar. Snyft!

När vi hade kommit hem med alla ingredienser och skulle sätta igång och baka så upptäcker vi att vi har missat att köpa en sak. Jo, SAFFRAN! Ofta. Jaja det var bara till att ta sig ner till affären igen och köpa saffranen. Efter detta när vi ahde satt igång att baka så råkade jag nudda till glaset med ägg en gång så det flög ner på marken. Gjorde ett till glas med ägg men nej då tappar jag det över hela spisen. Så det blir stekt ägg på plattan dirket. Underbart! Sen tänkte jag att det är klart jag vet hur degen ska se ut och hällde i typ 3 dl mer mjöl än vad som stod i receptet. Jaha. Det blev för mycket så det blev torrt. Just det ja, glömde också säga att när degen var klar upptäckte jag att vi hade glömt att hälla i saffran..Jahapp. Det var ju bara till att hälla det i degen och försöka knåda runt det så gott det gick. Första plåten blev okej. Torra lussebullar men som endå så smakade dem lussebullar. Andra plåten glömde jag i ugnen så dem blev svarta. Jo, men det går bra för mig!




Men idag är det en ny dag. Jag har gjort dagens goda gärning. Hjälpt några pensionärer att puta in sin bil i garaget då den plötrsligt dog. Borde gå och borsta tänderna för att sedan ta mig ut till stallet och rida! Sen är det SR som gäller och sen blir det Alpha. Nä, nu måste jag sätta fart.



Det var ett evigt tjatande om dessa lussebullar..

Ikväll ska jag ha en riktigt mys-söndags-kväll! Är hemma från jobbet och är helt slut. Tänkte ta en liten snabb powernapp för att sedan bli väckt med en puss. Sedan är det lussebak som står på listan för att sedan äta en riktigt god söndagsmiddag. Pannbiff, potatis och SÅS! Mums mums mums! Sen kommer lussebullarna UTAN äckliga russin att vara klara och då blir det film. Baksmällan. Den är så himla rolig och skratta, det tycker jag om. På tal om lussebullar. Ni vet när det är två russin, som är det "normala", så förstör man ju typ 20 % av lussebullen. Men jag vet något som är mer förrödanade än det. Jag ska berätta. När man ser lussebullen och fylls med hopp så lussebullen verkar vara neutralle då man inte ser dessa två dumma russin på. Men som sagt, man ska inte låta sig luras. Oftast finns det typ 7 russin inuti dem!! Alltså HALLÅ!! Snacka om glädjedödare på HÖGSTA nivå.

ROMA ROMA, GAGA GAGA, LOVE LOVE, YOU YOU, ME ME ME!

Det ingen ser, det ingen vet.

Det ingen ser
Det ingen vet
Det bara du ser
Det bara du vet
Det slutade med utbränndhet



 


Hoppilihoop!

Av någon anledning har mina fötter börjat studsa omkring så hela kroppen hoppar. Jag vet icke varför och jag har så himla brottom att jag absolut inte har tid att sitta här och skriva. Men endå gör jag det. Är det inte konstigt? Fast man inte har tid till saker och ting så brukar det endå hända att man gör det, som man inte har tid till. Det är nog något mäskligt fel dem flesta har tror jag.

Idag blir det jule fest med jobbet, Bauhaus. Ska faktiskt bli trevligt att få se trevlig ut för en gångs skull, hehe. Hoppas på att klänningen fortfarande kommer att passa efter min lunch på BK. Nu kanske du tänker "men ät inte lunch på BK då om du är rädd att klänningen inte kommer passa sen". Men då säger jag såhär. Mat e viktigt. Och BK är det som ligger närmast. Klänningen får pressas på! Och det ska gå!

Dags för jobb 11-21! SMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILE!

Igår pratade vi om allting möjligt och kom in på en del djupa saker. En av sakerna var när jag blev trakaserad av några idioter och hur verkligen dåligt jag mådde av det. Men sen kom jag att tänka på den gången på bussen..

Jag åkte hem från skolan med mina vänner och hela bussen var överfull så vi satt i gången. Bussen var även full med många av dessa idioterna som trakaserade mig. Några dagar tidigare hade jag och en kompis fått ett stört sms av dessa idioterna som bara inte kunde lämna en i fred. Någonstans ifrån fick jag mod, självförtorende och en styrka till max. Jag ställde mig helt plötsligt upp i bussen och började säga precis vad jag tyckte om dem och skällde ut dem så hela bussen hörde det. Jag var så fruktansvärt arg och trött på dem så jag fick helt enkelt nog. Efter den bussresan var det som en våg sköljde över mig. En lättnadsvåg. Jag vågade stå upp emot idioterna och säga att jag tar inte vad som helst.

När jag tänker efter nu i efterhand så är jag så grymt stolt över mig själv! Att jag vågade och gjorde det. Bra gjort Louise. Kan jag, så kan ni! Låt aldrig någon sätta sig på dig. Du är så mycket mer värd än det.

U lala.

Alltså är det meningen att man ska äta skalet på kycklingen?
Jag gjorde det.
Jag har gjort en ny upptäckt!
Kycklingskal är sjukt gott! Mums mums mums!



Ibland har man rätt till att vara lite mindre ärlig.

Okej. Det är ren fakta. Sad but so verry true. Jag har blivit klen. Nu snackar vi inte lite klen, typ inte kan bära 20 kilo. Här snackar vi MEGA klen. Orkar knappt hålla i hårtorken längre. Den väger ju ton för sjutton! Så nu är det sanning. Jag är en klen tjej som svettas som en lök. Fattar bara inte hur jag kan ha blivit så klen.. Jag mockar ju som vanligt och bär tunga säckar hit och dit. Hmm..kanske har det något att göra med mitt choklad intag? Kanske har jag inte ätit tillräckligt? Eller druckit för lite vatten? Jag fattar iiingeting alltså om jag ska vara ärlig. På tal om ärlig. Man måste VÄLJA sina stunder.

Jag: Titta, visst blev det fint med mitt nya diadem i håret (den med rosetten)?
Ralph: Det var finare förr..

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! LJUG FÖR MIG LIKSOM!!

En bild säger mer än tusen ord.


You and I.

Hur vet man att man har blivit klen? Jo, det ska jag tala om för dig. När man knappt orkar hålla upp ryktborsten med ena handen utan måste skifta varannat tag. Då är det illa. Men jag misstänker starkt att just den ryktborsten är oerhört tung för att vara en borste! Eller så har jag små händer.

Jag är så erhört taggad att sätta igång Alpha och tänkte att "det har väl gått en månad nu, så då är det bara en månad kvar tills jag sätter igång henne". Tittade sedan i min kalender och upptäckte att hon bara har vilat i två veckor! Två veckor! Jag kommer få "rida Alpha" abstinens besvär ju! Ajja, så länge får jag hålla tillgoda med dem andra tre små pollarna. Nej, nej, det går ingen brist för mig och ridning för tillfället här inte. Blev till och med tillfrågad om jag ville rida en till. Njaa, men tack för förfrågningen! Man blir ju i alla fall glad när man blir tillfrågad =)